Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Red Bull Racing Canin karsinnat kaasuteltu päätökseen - Finaalitallit selvillä

Red Bull

Red Bull Racing Canin karsinnat kaasuteltu päätökseen - Finaalitallit selvillä

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2012 klo 15:23
Julkaisija: Red Bull

Red Bull Racing Canin Suomen karsintakiertue kaasuteltiin päätökseen Tampereen Teknillisellä Yliopistolla tiistaina 2.10. Red Bull Racing Can on maailmanlaajuinen tapahtumasarja opiskelijoille, joka järjestetään Suomessa nyt toista kertaa. Karsintakiertue alkoi viime viikon karsinnoilla Vaasassa, Jyväskylässä ja Espoossa. Tämän vuoden karsintakiertue päätettiin Turun ja Tampereen karsinnoilla maanantaina ja tiistaina. Karsintojen voittajat kohtaavat Suomen finaalissa

Jyväskylässä 13.10. Suomen finaalin voittajatalli pääsee testaamaan taitojaan Sao Paulossa, Brasiliassa järjestettävässä maailmanfinaalissa.

Opiskelijoille suunnattu Red Bull Racing Can on tapahtuma, jossa tallit kilpailevat toisiaan vastaan radalla ja sen ulkopuolella. Tallit suunnittelevat ja rakentavat mahdollisimman näyttävän ja nopean autonkorin Red Bull -tölkeistä, joka asennetaan radio-ohjattavan auton rungon päälle kilpailupäivänä. Kolmihenkinen tuomaristo arvioi ja antaa pisteitä auton luovuudesta, designista ja kokoamistaidoista. Voittaja on eniten kokonaispisteitä auton tyylistä ja nopeudesta radalla saanut talli.

Suomen karsintojen päättäneet kilpailut aloitettiin maanantaina Turusta. Turun Yliopiston Educariumin edessä käydylle kilpailulle asetti haasteita koko aamupäivän jatkunut tihkusade. Keskeytyksiä ei kuitenkaan nähty, vaan lukuisista spinnauksista huolimatta kaikki tiimit onnistuivat pääsemään maaliin asti. Haastavan kilpailun voittoon ja Jyväskylän finaaliin kaasutteli Team Turbo Sauber 3000X.

Tiistaina karsintavuorossa olivat Tampereen teekkarit. TTY:n Tietotalon edessä käydyssä kilpailussa oli tunnelma kohdallaan ja viimeisestä finaalipaikasta taisteltiin kiivaasti. Virheettömällä ajosuorituksella kilpailun voittoon kurvaili lopulta Team KoRKeaa matalaa.

Jyväskylän Finaaliin valittiin karsintojen voittajien lisäksi yksi villin kortin tiimi, joka löytyi myös Tampereen karsinnoista. Innovatiivisella, hevosen muotoon rakennetulla, korilla hurmannut ja myös radalla kovaa vauhtia pitänyt Skilta Racing Pony saa uuden mahdollisuuden todistaa vauhtinsa Suomen Red Bull Racing Can finaalissa, “Johdimme Tampereen finaalilähtöä kunnes automme kaatui kyljelleen. Seuraavaan versioon muokkaamme korin painopistettä alemmaksi, jotta vastaavaa ei tapahtuisi Jyväskylän finaalissa”, miettivät villistä kortista ilahtuneet Skilta Racing Ponyn tiimiläiset.


RED BULL RACING CANIN SUOMEN FINALISTIT:

Team Herpes (Vaasa)

Hanhinäärit (Jyväskylä)

Can & Balls (Espoo)

Turbo Sauber 3000X (Turku)

KoRKeaa matalaa (Tampere)

Skilta Racin Pony (Tampere)

Suomen finaali ajetaan Jyväskylässä 13.10. Suomen finaalin voittanut talli matkustaa marraskuussa Red Bull Racing Canin maailman finaaliin Sao Pauloon, Brasiliaan ja kohtaa 25 muun maan parhaat tallit!

www.redbull.fi/racingcan

Lisätietoja:
Miro Rousku, Red Bull, GSM 050-3678054, miro.rousku@helsinki.fi

Liitetiedostot

Red Bull Media House

Red Bull Media House on globaali mediayritys, joka luo kiehtovaa urheilu-, kulttuuri- ja lifestyle-mediasisältöä ja jakaa sitä eri ympäristöissä. Red Bull Media Housen mediasisältö on optimoitu kaikkeen mediaan aina täysimittaisista elokuvista, televisio-ohjelmista, printeistä digitaaliseen sisältöön ja peleihin. Lisätietoja löydät sivulta www.redbullmediahouse.com.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs