Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » PlayStation-pelikonsolilta ammattilaiskilpakuljettajaksi: GT Academy -voittajat nimekkäisiin kilpaluokkiin

Nissan Nordic Europe Oy -Suomi

PlayStation-pelikonsolilta ammattilaiskilpakuljettajaksi: GT Academy -voittajat nimekkäisiin kilpaluokkiin

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2015 klo 14:15
Julkaisija: Nissan Nordic Europe Oy -Suomi

  • GT Academyn voittajat Lucas Ordonez ja Jann Mardenborough on valittu Nissan GT-R LM NISMOn kuljettajiksi LM P1 -luokkaan
  • Kuljettajatiimiin liittyy myös Michael Krumm, joka on kilpaillut NISMO-malleilla jo pitkään
  • Lucas Ordonez siirtyy lisäksi Super GT -mestaruussarjan ylimpään luokkaan

Chicagon autonäyttelyssä julkistettiin tänään, että Jann Mardenborough (Iso-Britannia) on yksi Nissanin Nissan GT-R LM NISMO -kilpa-auton kuljettajista.  Samaan aikaan Japanin Yokohamassa julkistettiin, että myös toinen GT Academy -voittaja Lucas Ordonez (Espanja) on valittu kuljettajatiimiin yhdessä NISMO-kuljettaja Michael Krummin (Saksa) kanssa. 

Kolmessa vuodessa pelikonsolilta ammattilaiskuljettajaksi

Kolme vuotta sitten Ison-Britannian Cardiffista kotoisin oleva 23-vuotias Mardenborough vietti opiskeluissaan välivuotta ja pohdiskeli tulevaisuuttaan. Hän seurasi intensiivisesti idolinsa Lewis Hamiltonin F1-uraa ja pelasi PlayStationillaan.  Hän osallistui Nissan GT Academyyn ja sai unelmatyöpaikan, joka muutti hänen elämänsä.

Mardenborough mursi perinteisen urakehityspolun ja siirtyi Playstation-pelaajasta kilpa-ajajaksi. Vuonna 2015 hän kilpailee F1:n eräänlaisena ”valmennussarjana” toimivassa GP3-sarjassa ja ajaa täyden FIA World Endurance -mestaruussarjan Nissanilla.

”Haluan voittaa Le Mansissa ja osoittaa, että moottoriurheilun huipulle on muitakin reittejä kuin vuosia kestävä ja kallis mikroautoharrastus”, Mardenborough sanoo. ”On suuri kunnia saada ajaa Nissanin LM P1 -autoa. Olen kilpaillut Le Mansissa kahdesti LM P2-luokassa ja nähnyt LM P1-luokan kilpa-autot todella läheltä. On erittäin jännittävää ajatella, että pääsen tänä vuonna kilpailemaan sellaisella.”

Ordonez kahteen kuninkuusluokkaan

Lucas Ordonez voitti ensimmäisen GT Academyn. Hän oli myös ensimmäinen GT Academy –voittaja, joka pääsi osallistumaan Le Mans –kilpailuun, ja pääsi otsikoihin ajettuaan kisassa palkintokorokkeelle. Tänä vuonna Ordonez pääsee ajamaan Nissan GT-R LM NISMOa Le Mansissa.  Hän ajaa kesäkuussa kolmatta Le Mansissa kilpailevaa GT-R:ää yhdessä Nissan Super GT -kuljettaja Tsugio Matsudan kanssa. Nissan nostaa Ordonezin myös Japanin Super GT -luokkaan, jossa hän saa kilpa-autokseen Nissan GT-R NISMO GT500:n. Hän ajoi viime kaudella Japanin Super GT GT300 –sarjassa.

“Kun sain kuulla puhelimessa, että pääsen ajamaan sekä Nissan GT-R LM NISMOa että Nissan GT-R NISMO GT500:aa, tuntui kuin olisin voittanut GT Academyn uudelleen”, Ordonez sanoi. “Viime vuosi oli upeaa aikaa, kun sain ajaa kilpaa Japanissa ja oppia paljon heidän ainutlaatuisesta kilpa-ajokulttuuristaan. Nyt pääsen ajamaan Japanin kuninkuussarjassa, ja Le Mansissa saan käyttööni äärimmäisen tehokkaan GT-R:n!  Tiedän, että tämä kuulostaa kliseiseltä, mutta GT Academy todella tekee unelmista totta ja antaa ihmisille mahdollisuuden saavuttaa unelmatyönsä. Minullekin kävi niin. Töitä on tietenkin tehtävä kovasti, mutta palkkio on sen mukainen.  En ole koskaan ollut näin innoissani uuden kauden alkamisesta.”

Mardenborough ja Ordonez saavat Nissanin LM P1 -tiimiin seurakseen NISMO-veteraani Michael Krummin, joka oli Nissan GT-R LM NISMOn ensimmäinen kuljettaja. Krumm on tunnettu auton kehitystaidoistaan ja tuo tiimiin paljon kokemusta. Yhdeksän kuljettajan tiimi on erinomainen yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta.

 

Liitetiedostot

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs