Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » PKC Group avasi uuden tuotantoyksikön Liettuassa

Invest Lithuania

PKC Group avasi uuden tuotantoyksikön Liettuassa

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2014 klo 10:00
Julkaisija: Invest Lithuania

Suomalainen PKC Group avasi kesäkuun alussa uuden tuotantoyksikön Liettuassa. Tehdas valmistaa sähkönjakelujärjestelmiä hyötyajoneuvovalmistajille, ja luo arviolta 320 uutta työpaikkaa alueelle. Liettua kilpaili loppusuoralla monien keskisen Itä-Euroopan maiden kanssa PKC Groupin uuden tuotantoyksikön sijainnista.

“Haluamme varmistaa tuotteidemme laadun ja jatkuvan kehityksen, siksi tarvitsemme tekijöitä, joilla on vahvaa elektromekaniikan osaamista. Kokemuksemme mukaan Liettuassa toteutuvat sekä tehokas tuotanto että tuotannon kehitys. Liettua on myös logistiikan kannalta täydellinen, koska viemme ison osan tuotteistamme Pohjoismaihin”, PKC:n Euroopan johdinsarjaliiketoiminnan tuotannosta vastaava Operations Vice President Timo Seppä kertoo.

Hän pitää lopullisen päätöksen kannalta merkittävänä myös Invest Lithuanian aktiivista roolia sekä Liettuan myönteistä investointilakia.

“PKC Group tuo Liettuaan lukuisia uusia työpaikkoja. Lisäksi se vahvistaa alueen liikkeenjohdon, tuotannon ja elektromekaniikan osaamista sekä parantaa alueen osaajien uramahdollisuuksia merkittävästi”, Invest Lithuanian toimitusjohtaja Arvydas Arnašius sanoo.

PKC Groupin tavoitteena on tehdä yhteistyötä myös alueen koulutusorganisaatioiden kanssa, mikä lisää niin alueen kuin yrityksenkin kilpailukykyä.

Tänä vuonna Invest Lithuania on houkutellut Liettuaan jo 12 suoraa investointia ulkomailta. Kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on noin 9 prosenttia. Investointien myötä maahan odotetaan syntyvän noin 1400 uutta työpaikkaa, mikä on puolet enemmän kuin viime vuonna.

Lisätietoja:

Jani Kiljala
President, Wiring Systems, Europe and South America
PKC Group
Puh. +372 6390 119
jani.kiljala@pkcgroup.com

Dalius Morkvėnas
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Invest Lithuania

Puh. +370 630 09188

dalius.morkvenas@investlithuania.com

PKC Group
PKC Group on asiakkaidensa globaali kumppani, joka suunnittelee, valmistaa ja integroi sähkönjakelujärjestelmiä, elektroniikkaa ja niihin liittyviä arkkitehtuurikomponentteja hyötyajoneuvoteollisuuteen sekä valituille muille toimialoille. Konsernilla on tehtaita Brasiliassa, Kiinassa, Liettuassa, Meksikossa, Puolassa, Saksassa, Serbiassa, Suomessa, Virossa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 884,0 miljoonaa euroa. PKC Group Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.pkcgroup.com

Invest Lithuania
Invest Lithuania on Liettuan talousministeriön alaisuudessa toimiva voittoa tavoittelematon yhdistys. Sen tehtävänä on auttaa kansainvälisiä yrityksiä käynnistämään liiketoimintansa Liettuassa sekä houkutella maahan ulkomaisia investointeja. www.investlithuania.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs