Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Paikkansa vakiinnuttanut Supercross-tapahtuma piristi Tampereen seudun elinkeinoelämää yli 600 000 eurolla

MIR Link

Paikkansa vakiinnuttanut Supercross-tapahtuma piristi Tampereen seudun elinkeinoelämää yli 600 000 eurolla

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2015 klo 09:45
Julkaisija: MIR Link

Tampereen tapahtumakartalla paikkansa vakiinnuttaneet Supercross ja Offroad Expo järjestettiin 6.-7.11.2015 jo neljättä kertaa.

Tapahtuma on selkeä piristysruiske Tampereen seudun elinkeinoelämälle marraskuussa, jolloin pikkujoulukausi vasta käyn-nistyy ja toisaalta kesän tapahtumat ovat jo takana. Kun huomioidaan n. 9 500 asiakkaan rahankäyttö tapahtumassa, taksi-palvelut, hotelliyöpymiset ja ravintolapalvelut, voidaan sanoa, että tapahtuma jätti Tampereen seudulle yhteensä yli 600 000 euroa. Summa perustuu Tampere Supercrossin teettämään kävijätutkimukseen, jonka toteutti MIR Link Oy verkkokyselynä. Tutkimukseen osallistui 412 vastaajaa. 

Tapahtuman hyödyt elinkeinoelämälle moninkertaistuvat, kun asioita tehdään pitkäjänteisesti ja niitä kehitetään, eikä hyöty jää yhteen kertaan. Supercross on tästä hyvä esimerkki: MIR Linkin kattavan asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella tapahtumaa on kehitetty vuosi vuodelta. Tänä päivänä kehittyminen on tapahtuman järjestäjälle ratkaisevan tärkeää, sillä kilpailu asiak-kaista on kovaa. Toisaalta tuottajalla on h-hetkellä paljon muutakin mielessä, joten palautteen kerääminen jää herkästi akuu-timpien asioiden jalkoihin. Onneksi tämänkin palvelun voi ulkoistaa, ja kyselyistä saatua tietoa voidaan hyödyntää rauhassa myöhemmin, seuraavaa tapahtumaa suunniteltaessa.

Supercrossin ja Offroad Expon tärkeimmät valtit kilpailussa ovat sen erityislaatuisuus, omistautuneet vakiasiakkaat ja sopiva koko. Tapahtuman profiili yhtäältä koko perheen show-tapahtumana ja toisaalta alan harrastajien eräänä kauden tärkeimmistä tapahtumista takaavat loppuunmyydyt katsomot – hauskanpitoa ja tuttujen tapaamista unohtamatta. Itse Supercross-kilpailu sijoitetaan urheilutapahtumien sarjaan, mutta ottaen huomioon sen show-elementit, kuten tänä vuonna nähty StuntFreaksTeam Mayhem, se antaa yleisölle huomattavasti enemmän kuin perinteisemmät urheilukisat. Offroad Expo täy-dentää 65 näytteilleasettajan voimin hienosti itse kisaa ja palvelee alan harrastajia ja ammattilaisiakin. 

Palautteen perusteella Supercross ja Offroad Expo onnistuivat jälleen käsittämättömän hyvin: suurin yksittäinen ikäryhmä on 18-25 vuotiaat, joskin enemmistö kävijöistä on yli 25-vuotiaita. Pirkanmaan ulkopuolelta tapahtuman kävijöistä tulee hieman yli puolet (63%, 2014 56%). Vastaajista peräti 96 % koki, että tapahtuma täytti tai ylitti heidän odotuksensa. Aikaisempina kolmena vuonna vastaava luku on myös ollut korkea: viime vuonna 77 %, sitä edellisenä 90 % ja ensimmäisenä vuonna 92 %. Silti asiat voi tehdä aina paremmin, ja hyvin tehdyn asiakaskyselyn ansiosta saadaan selville kehityskohteet. 

Palautteen perusteella parannettavia asioita olivat muun muassa lehdistötilat, VIP-alueen WC-tilat ja niiden valaistus sekä screenin laajempi hyödyntäminen esimerkiksi siten, että siltä voisi seurata väliaikaohjelmaa ja kisatapahtumia. Useassa vas-tauksessa toivottiin myös monipuolisempia ja laadukkaampia ruokailumahdollisuuksia. Lähes puolet vastaajista olisi ollut valmis maksamaan tasokkaammista ravintolapalveluista.

Erittäin myönteistä palautetta Supercross sai itse radasta, kisan aikataulussa pysymisestä sekä yleisölle maksuttomasta, poh-joismaiden suurimmasta Offroad Exposta. Peräti 92 % vastaajista oli tyytyväisiä messujen tarjontaan. Messut olivatkin kor-keatasoiset ja väkeä riitti pitkin päivää aina radan kunnostustaukojen aikana. Väliaikaohjelmaa toivottiin lisää, ja siinä onkin tuottajatiimille ensi vuodeksi haastetta! 

Lajia tuntemattomalle ja perheen pienemmille itse kilpailu ja erityisesti StuntFreaksTeam Mayhem antoivat varmasti ikimuis-toisen elämyksen, mutta kisoja pitkään kiertäneiden palautteissa toivottiin enemmän ulkomaalaisia kuskeja. Harri Kullaksen yhden miehen show on hienoa katseltavaa, mutta mikäli todellisia haastajia ei löydy, katoaa kisasta osa jännityksestä. Toisaalta nuoria 50cc kuskinalkuja suitsutettiin varauksetta monessa vastauksessa, ja ehkä heistä saadaan uusia supertähtiä supercrossiin! 

Kuten mielipiteissä aina käy, paljasti tutkimus myös hajontaa asiakkaiden kommenteissa. Osan mielestä kilpailun juonnoista oli vaikea saada selvää, mutta onneksi vastaajat pitivät Aleksi Halenin sataprosenttisesta eläytymisestä ja heittäytymisestä. Kylmäksi hän ei ainakaan jättänyt ketään! Äänentoistosta tuli jonkin verran kritiikkiä, ja se onkin yksi isoimmista haasteista: miten saada ääni kuulumaan tasaisesti koko halliin, jossa taustamelu on melkoinen. Tähän varmasti pyritään äänitekniikan ammattilaisten kanssa löytämään ratkaisu. 

Tapahtuman tuottajatiimillä on myös yksi positiivinen ongelma eli ajoittainen ahtaus loppuun myydyissä katsomoissa. Eräs vastaaja tiivisti monen tunnelmat näin. ”Haluaisin ostaa paikkalipun. Lisähinta ei haittaa!”. Numeroiduissa paikoissa on omat haasteensa, mutta toki tämäkin palaute otetaan huomioon. Pirkkahallin C-halli on kieltämättä joka neliömetriltään käytössä. Rata vie ison osan hallista, ja katsomoihin johtavat käytävät, samoin kuin katsomoiden portaat, olivat välillä ruuhkaiset. Onneksi valtaosassa palautteista erikseen mainittiin, että jonottaa ei tarvinnut juuri missään! Se jos mikä on tuhansien asiakkaiden tapahtumissa harvinaista herkkua, ja tuottaja saa syystä olla tyytyväinen onnistumiseensa siltä osin. 

Lisätietoja:

Tutkimuksen tekijä MIR Link Oy: 

www.mirlink.fi 

Jarkko Nieminen
sähköposti: jarkko@mirlink.fi, puh. 0400683600

Tutkimuksen teettäjä: Tampere Supercross  www.supercrosstampere.fi

teksti:
Emma Littunen 

Liitetiedostot

MIR Link auttaa kasvamaan

Vuosien kokemus liike-elämästä ja tapahtumatuotannosta on opettanut millainen tieto auttaa kehittämään toimintaa. Teemme tutkimuksia, mutta emme numeroiden vuoksi - vaan päätöksenteon avuksi. Tärkeintä on aina suora hyöty operatiiviselle ja kaupalliselle toiminnalle.

MIR Link Oy

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs