Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Opiskelijoiden rakentama sähkötyökone Sähköllä liikenteessä -päivässä 16.10.

Oulun ammattikorkeakoulu

Opiskelijoiden rakentama sähkötyökone Sähköllä liikenteessä -päivässä 16.10.

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2014 klo 14:16
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) opiskelijoiden sekä Oulun teknisen liikelaitoksen ja Randax Oy:n yhteistyössä toteuttama Toyota Hilux -sähkötyökone on mukana Sähköllä liikenteessä -päivässä Oulussa 16.10.

Sähkötyökone osallistuu sähköajoneuvojen kulkueeseen, joka lähtee hotelli-ravintola Lasaretista (Kasarmintie 13) kello 11.00. Kohteena on Limingantullin Prisman (Nuottasaarentie 1) parkkipaikka, jossa on koeajo- ja esittelytapahtuma kello 12.00–15.00.

Oamkin tekniikan alan opiskelijat ovat rakentaneet Oulun teknisen liikelaitoksen Toyota Hilux -työkoneen polttomoottorin tilalle sähkökäyttöisen voimansiirron. Sähkökäyttöinen työkone on tarkoitettu pyöräteiden ja kävelykatujen tehokkaampaan, taloudellisempaan ja ympäristöystävällisempään huoltamiseen.

Testeillä ja mittauksilla on todettu, ettei sähkökäyttöjärjestelmä muuta auton ominaisuuksia siihen tarkoitetussa työssä. Järjestelmä on suunniteltu ja rakennettu siten, että sitä voi käyttää haastavissakin olosuhteissa, esimerkiksi kovalla pakkasella. Työkone on ollut testikäytössä talvella 2013.

Seitsemän tekniikan alan opiskelijan ja yhden liiketalouden opiskelijan projektina tekemä työ on toteutettu Oamkin autolaboratorion henkilökunnan ohjauksessa, ja siihen on osallistunut lisäksi alueen yrityksiä.

Sähköllä liikenteessä -päivän järjestäjinä ovat Oulun Energia, BusinessOulu sekä Centria tutkimus ja kehitys. Päivän aikana käydään läpi muun muassa sähköisen liikenteen näkymiä ja kehittämistä Oulussa sekä sähköautojen käyttäjäkokemuksia.

Lisätietoa: laboratorioinsinööri Janne Ilomäki, 050 430 1344, janne.ilomaki@oamk.fi

oamk.fi/hilux

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 750 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs