Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Nyt liikkeissä Renault Megane uusilla taloudellisilla Energy-moottoreilla

Nyt liikkeissä Renault Megane uusilla taloudellisilla Energy-moottoreilla

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2012 klo 17:00
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy

UUDISTUNUT RENAULT MEGANE -MALLISTO: SUOSIKKIMALLIIN UUSIA TALOUDELLISIA JA TEHOKKAITA MOOTTOREITA

Uudistuneet Mégane hatchback ja Coupé-mallit ovat nyt saapuneet Renault jälleenmyyjäliikkeisiin. Farmarimalli Mégane Sport Tourer esitellään myöhemmin, ennakkomyynti käynnistyy kuitenkin alkukesällä. Mégane-malliston hinnat alkavat 21 398 eurosta.

Renault Mégane -malliston ulkomuoto on aiempaa modernimpi. Keulassa on nyt LED- päiväajovalot (versiosta riippuen) ja sitä on muutenkin vahvistettu musta/kromiehostuksilla. Sisustusverhoilussa on neljä uutta vaihtoehtoa, joista yksi on nahkaverhoilu.

Uutta konepellin alla
Jännittävin päivitys on konepellin alla. Nyt esitellään kolme uutta Energy-moottoria, jotka on varustettu Stop&Start -toiminnolla ja jarrutusenergian talteenotolla. Renaultin F1-kokemuksia hyödyntävillä tekniikkaratkaisuilla varustetut voimanlähteet tuntuvat kokoaan suuremmilta ja ne ovat erittäin polttoainetehokkaita.

Moottorit ovat täysin uusi Energy TCe 115 -bensiinimoottori sekä 1,5-litrainen Energy dCi 110 ja 1,6-litrainen Energy dCi 130.

Energy Tce 115: Teräsnyrkki samettihansikkaassa
Renault Energy Tce 115 on Renaultin ensimmäinen bensiinimoottori, jossa on suora polttoaineen suihkutus ja turboahdin polttoainetehokkuuden maksimoimiseksi. 1197-kuutioinen kokonaan alumiininen lohko on suunniteltu korvaamaan 1.6 16V moottorin ja se tuo myös 5 hevosvoimaa lisää tehoa (115 hv) huippuväännön noustessa 40 Nm 190 Nm:iin – nämä ominaisuudet ovat vertailukelpoiset aiemman kaksilitraisen moottorin kanssa. Vääntömomentista 90 prosenttia on käytössä 1500 kierroksesta lähtien ja 190 Nm laajalla kierroslukualueella (2000 – 4000 r/min). Näin uusi moottori tuo ajamiseen joustavuutta ja kiihtyvyyttä pieniltä kierrosluvuilta lähtien - aivan dieselmoottorin tapaan.

Energy Tce 115 -moottorin tavoitteena on olla markkinoiden tehokkain 1,2 -litrainen bensiinimoottori, samalla energiatehokas ja vähäpäästöinen. Moottorin CO2-päästöt ovat 25 prosenttia pienemmät kuin aiemmassa 1.6 16V -moottorissa. CO2-päästöt ovat 119 g/km ja yhdistetty polttoaineen kulutus on vain 5,3 l/100 km. Polttoaineen kulutus on pienentynyt lähes 1,5 litraa/100 km.

Tehokkaan äänieristyksen vuoksi Energy TCe 115 on hiljainen ja tarjoaa leppoisan matkustusmukavuuden.

Stop&Start -toiminnossa on nopea käynnistys: Moottorin sammuttua järjestelmä tutkii automaattisesti jokaisen männän asennon ja ruiskuttaa polttoaineen edullisimmassa asennossa olevalle männälle. Uudelleen käynnistyminen on välitön. Jarrutuksessa talteen otettu energia lataa akkua ja käynnistää moottorin uudelleen.

Energy dCi 110 – suositun moottorin muutoksia
Megane: luokkansa paras polttoainetalous sekä 90 g/km CO2-päästöt.

Muutosten ansiosta Méganen 1,5-litrainen dCi-moottori tuo luokkansa parhaan polttoainetaloudellisuuden, yhdistetty kulutus on vain 3,5 litraa/100 km. CO2-päästöt ovat alentuneet 15 prosentilla ja saavuttavat 90 g/km rajan.

Tällä moottorilla ajaminen on entistäkin miellyttävämpää, huippuvääntö on kasvanut 20 Nm:iä ja on nyt 260 Nm (käytössä jo 1750 r/min lähtien) ja sen kiihtyvyys on parempi kuin 1.5 dCi 110:ssä, jonka uutuus nyt korvaa. Paremmat ominaisuudet on saavutettu parannetulla ilman sisäänotolla ja palamisella samoin kuin uudella innovatiivisella turbotekniikalla.

Energy dCi 110:n akustiikkaa on parannettu: melutaso on huolellisesti vaimennettu ja saatu puolitettua aiemmasta.

Energy dCi 130
Ensimmäisenä Scénicissä vuonna 2011 esitelty 1,6-litrainen dieselmoottori tulee nyt myös Mégane Sport Toureriin. Energy dCi 130:n tehokas suunnittelu on peräisin Renaultin kokemuksista F1-kilpailuissa.

1,6-litraisena ja 130 hv tuottavana moottorina dCi 130 on kokoluokkansa tehokkain dieselmoottori. 320 Nm:n huippuvääntömomentti, josta 80 prosenttia on käytössä jo 1500 kierroksella ja hyvin laajalla käyttöalueella, tuottaa raikkaan, tehokkaan kiihtyvyyden sekä ajamisen nautinnon. Energy dCi 130 kiertää napakasti 4500r/min saakka ja tuntuu ajossa kokoaan huomattavasti suuremmalta moottorilta.

Kuljettaja hyötyy suoraan 20 prosentilla parantuneesta polttoaineen kulutuksesta ( 1 litra/100 km yhdistyneellä kulutuksella) ja 30 g/km pienentyneestä CO2-päästöstä, joka on saatu aikaan 16 prosenttia pienemmällä kuutiotilavuudella verrattuna korvattavaan 1,9 -litraiseen dCi 130 -moottoriin.

Tämän moottorin yhdistetty kulutuslukema on 4,0 l/100 km ja CO2-päästö vain 104 g/km.

Käyttökelpoista, edullista tekniikkaa - Lisää turvallisuutta jokapäiväiseen autoiluun
Renault Scénicin ja Grand Scénicin tapaan myös uudistunut Mégane voidaan varustaa Visio System ® -järjestelmällä, joka sisältää sisätaustapeilin taakse sijoitetun kameran. Renault Visio System ® tukee ja parantaa kuljettajan valppautta ja yönäköä kaistavahdin ja automaattisen kaukovalojärjestelmän avulla.

Automaattinen kaukovalojärjestelmä maksimoi kaukovalojen käytön yli 45 kilometrin nopeudessa silloin kun on pimeää tai hämärää tai katuvalaistus on heikko. Kun vastaan tulee toinen ajoneuvo, järjestelmä vaihtaa puolivaloille ja kun tie on vapaa, päälle kytkeytyvät pitkät valot. Edessä oleva kamera analysoi auton edessä olevaa ympäristöä ja sen perusteella auton kauko-/lähivalot kytkeytyvät automaattisesti päälle liikennetilanteesta riippuen. Toiminto hyödyntää sisätaustapeilin taakse sijoitettua kameraa ja tunnistaa sekä vastaantulevat että edellä ajavat autot. Koska tunnistin on sijoitettu tuulilasinpyyhkijöiden kattamalle alueelle, likainen tuulilasi ei estä järjestelmää toimimasta.

Kaistavahti varoittaa kuljettajaa auton ajautuessa kaistaviivan (katkoviivan tai tien ulkoreunan merkkiviivan) yli tahattomasti eli silloin kun vilkku ei ole käytössä. Kamera tunnistaa kaistaviivat ja auton liikesuunnan, ja mikäli auto ajautuu viivan yli, varoitin antaa äänimerkin ja lisäksi kojetaulun näytölle ilmestyy varoitusmerkki.

Mukavuutta on edelleen parannettu:

-Lisävarusteena on saatavilla uusi varustepaketti, johon sisältyy elektroninen seisontajarru sekä mäkilähtöavustin. Järjestelmä pitää jarrujen paineen päällä muutaman sekunnin ajan antaen kuljettajalle riittävästi aikaa lähteä liikkeelle ilman että auto liukuu taaksepäin. Elektroninen seisontajarru puolestaan vapautuu automaattisesti auton lähtiessä liikkeelle.

-Kaistanvaihtovilkku: Kevyellä vivun painalluksella vilkku välähtää kolmesti ja varoittaa siten muuta liikennettä kuljettajan aikeista vaihtaa kaistaa.

Dynamique-varustetasolla, TomTom ® -navigointijärjestelmän yhteydessä, on saatavilla myös opastavalla peruutuskameralla varustettu pysäköintiavustin, jolloin kuljettajalla on täsmällinen tieto siitä mitä auton takana tapahtuu ja oikean peruutuslinjan valitseminen on entistä helpompaa.

Matkustusmukavuutta
Uudistunut Mégane tarjoaa uusia matkustajille suunnattuja mukavuusvarusteita:

-Kaksialueinen automaatti-ilmastointi on varustettu ilmanlaadun tunnistimella puhtaamman matkustamoilman turvaamiseksi. Ilmanlaaduntunnistin aktivoi automaattisesti sisäilmankierron havaitessaan ulkoilmassa liikaa epäpuhtauksia.

-Uusi äänentoistojärjestelmä yhä laajemmalla audiovalikoimalla. Uusi R.Plug&Radio+ on varustettu Bluetooth ® handsfree puhelin- ja audioliitäntämahdollisuuksilla.

- Lisävarusteena on myös saatavana Méganeen räätälöity Arkamys ® äänentoistojärjestelmä, joka sisältää mm. kahdeksan kaiutinta.

Renaultin myydyin malli
Mégane-malleja myytiin maailmanlaajuisesti viime vuonna 235 000 kappaletta. Suomessa Mégane-malleja on vuosien varrella myyty yhteensä reilut 42 000 kappaletta.

Mégane valmistetaan Espanjan Palencian tehtaassa ja on yksi segmenttinsä luotettavimmista autoista. Luotettavuus on havaittu esimerkiksi tuoreimmissa saksalaisissa tutkimuksissa, kuten ADAC tiepalveluraportissa ja DEKRA katsastustilastossa joissa malli oli yksi vähävikaisimmista.

 

Kuvat: Jan Hietala

Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi

 

Liitetiedostot


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs