Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Nuorten liikenneturvallisuusaiheisen videokilpailun voitot Kouvolaan ja Auraan

Eläköön

Nuorten liikenneturvallisuusaiheisen videokilpailun voitot Kouvolaan ja Auraan

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2012 klo 12:50
Julkaisija: Eläköön

Eläköön nuoret -videoskaba on ratkennut. Vesiturvallisuus-sarjan voitti kolmen tytön porukka Kouvolasta videollaan Vaikuta valinnoillasi – vesilläkin. Mopoilu-sarjan puolestaan voittivat pojat Aurasta Muista kypärä -videollaan.

Vaikuta valinnoillasi – vesilläkin

Vaikuta valinnoillasi – vesilläkin video oli äänestäjien selvä suosikki. Sen ovat tehneet Sonja Lautamatti (16), Erja Levikari (16) ja Minna Pasanen (17) Kouvolasta. Videolla näyttelivät Erja ja Sonja, Minna kuvasi ja Sonja editoi videon.

Tytöt kertovat, että ovat tehneet yhdessä videoita jo yläasteelta asti. Idea videoon syntyi helposti.

- Koimme aiheen tärkeäksi, koska siitä ei niin paljon puhuta – toisin kuin mopoilun vaaroista. Meiltä myös löytyi tarvikkeet videon tekoon: ranta, vene ja vesikamera, kertoo Sonja.

Video löytyy osoitteesta http://www.elakoon.fi/videoskaba/kisaesittely

Muista kypärä

Muista kypärä -videon ovat tehneet Lauri (15) ja Eero (16) Forss Aurasta. Videolla näyttelee Eero, Lauri kuvasi ja editoi videon. Videolla pojat muistuttavat, että kypärä pelastaa hengen vertaamalla sitä kypärän käyttöön sodassa.

- Teimme kilpailuun useammankin videon, joista tämä sotaisa versio pääsi jatkoon, kertoo Lauri.

Video löytyy osoitteesta http://www.elakoon.fi/videoskaba/kisaesittely  

Videoskaba osa Eläköön-kampanjointia

Eläköön nuoret -kampanja on osa monivuotista Eläköön-kampanjaa. Kesän kestäneessä kilpailussa haettiin parhaita mopoilun ja vesillä liikkumisen turvallisuudesta kertovia videoita. Tarkastelukulma oli vapaa, mutta erityishuomiota toivottiin kiinnitettävän päihteettömään liikennekulttuuriin. Videossa tärkeintä oli idea, ei tekninen taituruus. 13-25-vuotiaille suunnattuun kilpailuun jätettyjä videoita pystyi äänestämään netissä. Loppukilpailuun pääsi kolme videota sekä mopoilu- että vesiturvallisuussarjassa. Kilpailu uusitaan ensi vuonna elokuussa koulujen alkaessa.

Eläköön nuoret -kampanjassa ovat mukana Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, sisäasiainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Poliisi, Liikenneturva, Autokoululiitto, Allianssi, Opetushallitus, Rajavartiolaitos, Suomen Meripelastusseura, Suomen Partiolaiset, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Eläköön nuoret -kampanja on osa monivuotista  viranomaisten ja järjestöjen Eläköön-kampanjaa.

www.eläköön.fi/nuoret
www.facebook.com/elakoon

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Elina Uotila, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, puh. 020 618 5206, elina.uotila(at)trafi.fi
viestintäpäällikkö Kare Ojaniemi, Liikenneturva, puh. 020 7282 330, kare.ojaniemi(at)liikenneturva.fi

Eläköön-liikenneturvallisuuskampanjan tarkoituksena on kannustaa ihmisiä toimimaan liikenneturvallisuuden puolesta ja tehdä liikennekulttuuristamme vastuullisempaa. Laajasti viranomais- ja järjestötahot yhdistävä Eläköön-kampanja sisältää kaikki liikenne- ja liikkumismuodot, tie- ja vesiliikenteen lisäksi siis myös raideliikenteen, ilmailun ja ylipäätään ihmisen liikkumisen kokonaisuudessaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs