Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Nissans LEAF firar 5 år och 200 000 sålda exemplar

Nissan Nordic Europe Oy

Nissans LEAF firar 5 år och 200 000 sålda exemplar

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.12.2015 kl. 12:52
Utgivare: Nissan Nordic Europe Oy


Nissan firar 5-årsjubileum för företagets ledande ställning på elbilsmarknaden och sin rekordsäljande, 100 % eldrivna Nissan LEAF. Genom att globalt ha lyckats vända allmänhetens uppfattning om eldrivna bilar och deras prestanda, har Nissan ända sedan lanseringen av LEAF 2010 intagit en obestridd tätposition när det gäller elbilsteknik. 

5 år av framgång

Nissan LEAF är lika avancerad och innovativ i dag som den var för fem år sedan. Ingen annan tillverkare har producerat lika många elbilar eller nått upp i lika många utsläppsfria kilometer.
Nissan LEAF kunder har kört 2 miljarder kilometer, vilket motsvarar avståndet från månen till jorden och tillbaka 2600 gånger. Denna anmärkningsvärda bedrift har bidragit till att hålla ca 328,482 ton CO2-utsläpp från att komma ut i luften. 

Med 200 000 sålda bilar är Nissan LEAF världens mest populära och mest sålda elbil.
USA, Japan och Europa har stått för 90 % av den totala LEAF försäljning. USA i spetsen med mer än 90 000 sålda bilar, följt av Japan (50 000) och Europa (40 000). 

Ända sedan den första Nissan LEAF rullande ut från fabriken har bilen fått en rad olika utmärkelser. Bland annat blev LEAF Car of the Year både i Japan och i Europa samt vinnare av det prestigefyllda priset World Car of the Year. 

Hittills har Nissan investerat mer än 500 miljarder JPY i olika elbilsrelaterade projekt, och investeringarna kommer att expandera ytterligare i takt med att efterfrågan på rena, effektiva och överkomliga elbilar stiger.

Och det är inte bara LEAF som skördat frukterna av Nissans expertis och investeringar på elbilsområdet. Samtidigt med 5-årsjubileet för LEAF, kan Nissan meddela att företaget satt upp och finansierat fler än 10 000 CHAdeMo-snabbladdare runt om i världen. Dessa snabbladdare laddar ett batteri från 0 till 80 % av sin kapacitet på bara 30 minuter. 

En ny framtid för elbilar – De kommande 5 åren 

Nya LEAF 2016 med ett ny 30 kWh batteri började säljas i USA i november.  Ännu en gång levererar LEAF segmentets bästa räckvidd på en enda laddning - en ökning med 20 %. Den nya 2016 LEAF börjar säljas i Japan i december och i Europa i januari 2016. 

"Utveckling av elbilsteknik är och kommer att förbli ett kärnområde för Nissan. Med denna teknik skapar vi säkrare, renare, innovativa och spännande transportlösningar. Genom att kombinera all vår banbrytande utveckling av elektriska fordonsteknik med annan innovativ teknik, är Nissan på god väg mot utsläppsfria biltransporter. Detta är innovationskraft och det är vad du kan förvänta dig från Nissan”, säger Carlos Ghosn, President och CEO för Nissan.

###

Bilagor

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 635 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil med 97 % nöjda kunder och med hela 95 % av kunderna som rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 185 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

Följ oss på:

www.facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, www.youtube.com/NissanSverige

Vid frågor, kontakta:

Alexandra Österplan
Kommunikationschef Nissan Nordic Sverige
070 6934751
aosterplan@nissan-europe.com
www.newsroom.nissan-europe.com/se

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs