Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Nissans elbil nummer to – e-NV200 - snart ute hos norske forhandlere

Nissan Nordic Europe Oy -Norge

Nissans elbil nummer to – e-NV200 - snart ute hos norske forhandlere

Pressemeldingen.
Publisert: 27.06.2014 kl. 13:35
Publisher: Nissan Nordic Europe Oy -Norge

 

Nissan har hatt stor suksess med Nissan LEAF, ikke bare i Norge, men også globalt. Dette er verdens mest solgte elbil med over 115.000 solgte biler siden lansering for 3 år siden. Nissan vil fortsatt inneha rollen som driver innen elbilsegmentet med videreutvikling av nye modeller, teknologi og batteriløsninger.

Nå lanseres snart elbil nummer to – e-NV200 – som kombinerer de to prisbelønte modellene - Nissan LEAF, “World Car of the Year” 2011, og Nissan NV200, «International Van of the Year” 2010.

Varebil og 5-seter personbil

e-NV200 vil være tilgjengelig for prøvekjøring og bestilling allerede fra neste måned da den finnes ute hos norske forhandlere. Den vil være tilgjengelig både som varebil og 5-seter personbil.  Rekkevidden er beregnet til inntil 170 km (NEDC standard) og toppfarten er 120 km/t . Gjennomsnittlig kjørelengde er på rundt 100 km daglig for rundt 70% av varebilbrukere i dette segementet i Europa. Batteriet kan lades over natten ved å bruke 10 eller 16 Ampere, eller man kan benytte 32 Ampere og fullade bilen på 4 timer, dersom man velger modellen med 6,6 kW lader. Med CHAdeMO DC 50 kW hurtiglader kan man lade batteriet fra 0-80 % på bare 30 minutter.

Nissan bidrar til utbygging av hurtigladere

I Norge finnes det rundt 100 hurtigladere og det er forventet større utbygging i år fra flere aktører, mens i Europa er det etablert mer enn 1100 offentlige CHAdeMO hurtigladere.

Nissan har inngått et samarbeid med Kiwi i Norge og skal sette opp minimum 50 hurtigladere over hele landet, for å bidra til videre utbygging og bedre infrastruktur for elbilkunder.

30% endringer

Selv om e-NV200 er basert på eksisterende NV200, har den likevel gjennomgått en full utvikling av Nissans ingeniører og endret på flere områder. Varebilvarianten vil ha et lastevolum på 4,2 m3 og kan frakte to europaller, mens skyvedører på begge sider og stor åpning bak, gjør at inn- og utlasting er enkelt. En omfattende testperiode har blitt gjennomført i samarbeid med flere firmaer som FedEx, Coca-Cola, IKEA og Bristish Gas i England, som nettopp har bestilt 100 e-NV200 for sin daglige drift. Tilbakemeldingen fra førere og flåteansvarlige har blitt brukt for å fintune e-NV200 før start av serieproduksjon på Nissans største varebilfabrikk i Barcelona i Spania.

Godt utstyrte modeller

I Norge vil varebilvarianten fås i to ulike utstyrsvarianter, Comfort Plus og Premium. Comfort Plus har blant annet bakdører med varmetråder og spyler/visker, skyvedør på høyre side med vindu, vindu på venstre side, vareromsvegg med vindu, multifunksjonelt combidisplay, bluetooth handsfree, LED hovedlys, tåkelys foran, oppvarmede speil, varmeseter, automatisk klimaanlegg, i-key, skinnratt, oppvarmet ratt, cruise control osv.

 Premiummodellen har blant annet i tillegg Nissan Carwings navigasjon og telematics-enhet, 7 tommers LCD berøringsskjerm, temperaturkontroll og ladestart via telefon eller PC, stemmegjenkjenning, kjørecomputer, ryggekamera osv

I Norge har man valgt å kun lansere høyeste utstyrsvariant av e-NV200 personbil. Dette er en fullspekket modell med samme utstyr som Premiumvarianten av varebilen, men den har i tillegg skyvedør på venstre side med vindu, lakkerte støtfangere og speilhus, regnsensor, 60/40 deling av baksete, ISOFIX fester for barneseter, rattbrytere osv.

Priser i Norge vil starte på 209.900,- for varebil og 242.500,- for personbil (i tillegg kommer leveringsomkostninger).   

 

For mer informasjon om e-NV200 i detalj, vennligst gå til:

http://newsroom.nissan-europe.com/no/no-no/Media/PressKit.aspx?mediaid=120580&flashPopup=true

 

Vedlegg

Kontakt:

Marina Maneas Bakkum,Informasjonssjef, Nissan Norge, 90 02 13 43, mmaneasbakkum@nissan-europe.com

www.newsroom.nissan-europe.com/no

 

Om Nissan Europe 2014 

 

Nissan har en av de mest omfattende aktivitetene i Europa av noen av de oversjøiske bilprodusentene og har mer enn 14 500 ansatte innenfor lokalt basert design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salgs- og markedsføringsoperasjoner. I fjor produserte Nissans produksjonsanlegg i Storbritannia, Spania og Russland mer enn 635 000 biler inkludert mini-MPVer, prisvinnende crossovere, SUVer, nyttekjøretøyer og Nissan LEAF, verdens mest solgte elbil med 97% av kundene som sier de er meget tilfredse med bilen og 95% som sier de ønsker å anbefale bilen til venner. Nissan tilbyr nå 24 ulike og innovative produkter for salg i Europa og er posisjonert til å bli det viktigste japanske merket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 181 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland. http://www.nissan.no/

 

Følg oss på: www.facebook.com/NissanNorgehttp://www.twitter.com/Nissan

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs