Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Netwheels Oy laajentaa ajoneuvojen rekisteröintitietojen markkinoille IBM Cognos -ratkaisun tuella

IBM

Netwheels Oy laajentaa ajoneuvojen rekisteröintitietojen markkinoille IBM Cognos -ratkaisun tuella

Julkaistu: 04.12.2008 klo 10:04
Julkaisija: IBM

Internet-pohjaisia työvälineitä ja palveluja autoliikkeille ja muille autoalan toimijoille tarjoava Netwheels Oy on valinnut IBM Cognos 8 Business Intelligence -ohjelmiston ajoneuvojen rekisteröinti- ja ajoneuvotietojen raportointiratkaisuksi. Ratkaisu otetaan käyttöön vuoden 2009 alussa.

Internet-pohjaisia työvälineitä ja palveluja autoliikkeille ja muille autoalan toimijoille tarjoava Netwheels Oy on valinnut IBM Cognos 8 Business Intelligence -ohjelmiston ajoneuvojen rekisteröinti- ja ajoneuvotietojen raportointiratkaisuksi. Ratkaisu otetaan käyttöön vuoden 2009 alussa.

Cognosin ratkaisu tukee Netwheels Oy:n päätöstä laajentaa palvelutarjontaansa autojen rekisteröintitietoihin. Yritys on tehnyt Ajoneuvohallintokeskus AKE:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan Netwheels saa päivittäin AKE:lta uusien ajoneuvojen rekisteröintitiedot. Lisäksi AKE toimittaa kaikkien Suomessa rekisterissä olevien ajoneuvojen tiedot kuukausittain Netwheelsille.

Cognosin ratkaisun avulla Netwheels tarjoaa rekisteröinti- ja ajoneuvotietojen www-pohjaisina raportteina autojen maahantuojille, autoliikkeille sekä vakuutus- ja rahoituslaitoksille. Tiedot kertovat mm. ajoneuvojen rekisteröintien määrään ja rekisteröintien jakautumisen eri automerkkien ja -mallien sekä maantieteellisten alueiden välillä. Toimijat käyttävät rekisteröintitietoja oman liiketoimintatoimintansa suunnitteluun ja kehittämiseen, kuten markkinointiin, myynnin ohjaukseen ja resurssisuunnitteluun.

Netwheels ottaa käyttöön myös IBM Cognos 8 Go! Mobile -ohjelmiston, jonka avulla käyttäjät pääsevät hyödyntämään raportteja myös työpaikan ulkopuolella Nokian Eseries- ja Nseries-laitteiden kautta.

"Haastamme muut markkinoilla toimivat rekisteröintitietojen tarjoajat moderniin teknologiaan perustuvalla raportointiratkaisulla. Asiakas saa nyt käyttöönsä erittäin helppokäyttöiset ja monipuoliset raportit, joita voi myös räätälöidä tarpeen mukaan. Cognosin ratkaisu mahdollistaa erilaisten raporttien tekemisen nopeasti lennosta ja auttaa porautumaan rekisteröintitietoon eri näkökulmista. Cognos soveltuu keskisuurille yrityksille ja raportteja voi käyttää eri välineillä, kuten mobiilipäätelaitteilla", sanoo Netwheels Oy:n toimitusjohtaja Pertti Airikkala.

IBM Cognos 8 BI on Cognosin uuden sukupolven business intelligence -ratkaisu. Se hyödyntää palvelukeskeistä arkkitehtuuria (SOA) ja sisältää kaikki BI-ominaisuudet yhdessä tuotteessa - raportoinnin, analysoinnin, mittaroinnin, tapahtumahallinnan sekä tietojen integroinnin. IBM Cognos 8 BI on suunniteltu mahdollistamaan uusien piirteiden ja komponenttien joustavan lisäämisen ilman muutoksia perusarkkitehtuuriin ja tarjoaa näin ollen pitkäaikaisen alustan BI-standardoinnin pohjaksi.

Lisätiedot:

IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com


Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM) Internetissä: www.ibm.com/fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs