Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Neste Oil Ralli - Kalle Pinomäki ajaa Renault Twingolla MM-historiaa

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Neste Oil Ralli - Kalle Pinomäki ajaa Renault Twingolla MM-historiaa

Tiedote.
Julkaistu: 25.07.2011 klo 16:10
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Kalle Pinomäki kilpailee Suomen MM-rallissa Renault Twingolla. Set Promotion esiintyy rallissa kahden auton voimin, sillä Mikko Pajunen kilpailee turkulaistiimin Renault Cliolla. 

Hallitseva rallin suomenmestari Kalle Pinomäki ajaa Neste Oil Rallissa R2-luokitellulla Renault Twingolla. Pinomäki tekee samalla automallin rallihistoriaa, sillä aiemmin Twingolla ei ole ajettu MM-rallia soralla. Auton on rakentanut turkulainen Set Promotion, joka tekee läheistä yhteistyötä Renault Sportin kanssa.

- Tämä on hieno tilaisuus ja mahdollisuus. Auto on aivan uusi, ja ensimmäiset testikilometrit ajoimme vasta viime viikolla. Kaikki on kunnossa, ja odotan kyllä mielenkiintoista kilpailua, Pinomäki sanoo.

Set Promotion kilpailee Jyväskylässä kahden auton voimin, sillä turkulaistiimin vahvuuteen liittyy MM-rallissa Mikko Pajunen. Pajunen ajaa Pinomäen SM-sarjassa käyttämällä voittoisalla Renault Cliolla..

Pinomäki lähtee MM-ralliin tutun kartanlukijansa Matti Kaskisen kanssa. Viime vuonna kaksikko ei osallistunut Suomen MM-ralliin.

Piskuisessa Twingossa on sata hevosvoimaa vähemmän kuin kaksikon SM-sarjassa käyttämässä Cliossa.

- Kyllä sen huomaa, että hevosvoimat ovat vaihtuneet 260:sta 160:een. Toisaalta on auto erittäin kevyt, ja kompensoi tehoja, Pinomäki korostaa.

Suomen MM-rallissa ajetaan kolme erikoiskoetta torstaina, ja pitkät perjantai- ja lauantaipäivät. Etenkin perjantain lenkki on vaativa, sillä silloin reitti tulee uusille teille Lahden seudulle. Perjantaina kuljettajat istuvat autoissaan peräti 14 tuntia, ja matkaan mahtuu lähes 140 erikoiskoekilometriä.

- Onhan se ihan hyvä, että MM-ralliinkiin tulee uusia erikoiskokeita.

Perjantai on vaan tosi pitkä ja rankka päivä, ja lisäksi siellä on vain yksi lyhyt etähuolto. Se lenkki pitää ajaa järjellä ja keskellä tietä. Jos siellä kolhii autoa, niin sitten rallin voi unohtaa, Pinomäki tietää.

Etähuolto kestää vain 15 minuuttia, ja autoa saa huoltaa vain niillä osilla, jotka ovat ralliautossa mukana.

- Eihän siellä autossa mitään kovin suurta kaluvarastoa voi pitää mukana. Vähän jarrupaloja ja raidetankoa ja sen sellaista, mitä nyt ylipäänsä ehtii vartissa vaihtamaan, Pinomäki kertoo.

Pinomäki ajaa R2-luokassa, ja samassa luokassa kilpailevat mm. junioreiden MM-sarjan korvanneen WRC-akatemian kuskit.

- Hyvä kisahan siitä tulee. Näitä MM-ralleja ajeneita akatemian kavereita on siellä viivalla lähes parikymmentä. Heidän vauhtiaan on mielenkiintoista verrata. Mikä meidän oma vauhti sitten tulee olemaan, sitä on vaikea tässä vaiheessa arvioida. Torstaina se sitten selviää, Pinomäki sanoo.

Suomen MM-rallissa ajetaan torstaina lauantaihin 22 erikoiskoetta.

Pinomäen kanssa samassa luokassa ajaa yhteensä peräti 30 kilpailijaa.

 

Muista katsoa setpromotion.tv ja liittyä Set Promotionin kaveriksi Facebooksissa.

Set Promotionin psta Miiro Koivula / Livemedia Finland Oy 0400 539100 

www.setpromotion.com

www.setpromotion.tv

www.rallism.fi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs