Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Moottoriurheilun täyteinen viikonloppu saatu päätökseen

Moottoriurheilu.tv

Moottoriurheilun täyteinen viikonloppu saatu päätökseen

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2016 klo 21:56
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv


Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön.

****************************************************************************

SALSTOLA VEI SUPERMOTON SM-AVAUKSEN

Supermoton SM-kausi polkaistiin käyntiin tänään sunnuntaina historian ensimmäistä kertaa Virosta. Tabasalun radalla ajetun koitoksen vei nimiinsä Sami Salstola.

Supermoton hallitseva Suomen mestari Sami Salstola piti kovinta vauhtia yllä tänään Virossa ajetussa kauden SM-osakilpailussa. Toiseksi sijoittui Patrick Pals ja kolmanneksi lajin kolminkertainen Suomen mestari Kalle Toronen.

– Tehtiin se, mitä lähdettiin tekemään, tyytyväinen Salstola kuittasi kilpailun jälkeen.

– Kisa meni oikeastaan niin kuin oltiin suunniteltukin. TM-pyörä toimi hienosti, sen kun vaan nautiskeli ajelusta!

Lue koko artikkeli tästä.SM-MOTOCROSS SARJA KÄYNTIIN KUOPIOSSA

Motocrossin SM-sarja käynnistyi sunnuntaina Kuopion Heinjoen radalla. Kilpailupäivä tarjosi hienoa SM-Motocrossia ja yleisölle tiukkoja kaksinkamppailuja. Aamun aika-ajoissa nopeimmat olivat Emil Weckman MXC/A, Jere Haavisto MX2, sekä Mauno Hermunen MX1.

Päivän ensimmäinen MX2 luokan lähtö tarjosi draamaa jo ennen erän alkua. Aika-ajojen pohjat ajanut Jere Haavisto jäi pois erästä tekniikkamurheen takia. Puomin kaaduttua kärkeen ampaisi Kouvolan moottorikerhon Topi Merinen, perässään Teemu Lahtinen ja koko muu joukko. Lahtinen kuitenkin kaatui kärjestä ja johtopaikka vaihtui. Erä tarjosi hienoa taistelua ja kärki viisikon sijoitukset vaihtuvat useaan kertaan. Ruutulipulle ensimmäisenä kiisi hurjan nousun letkan hänniltä ajanut Orimattilan moottorikerhon Juuso Matikainen, kakkoseksi Espoon moottorikerhon Jami Numminen ja kolmanneksi Vantaan Moottorikerhon Teemu Lahtinen.

MXC/A:n ensimmäinen erän kärkeen kiihdytti Tampereen motocrossin Kasper Kangasniemi, Sipoon Mootorikerhon Emil Weckman kuitenkin ohitti Kangasniemen ja nousi kärkeen. Myös Kouvolan moottorikerhon Mauno Nieminen pystyi ohitukseen ja nousi toiseksi. Erä jatkui Weckmanin hallinnassa, kakkosena jatkoi Mauno Nieminen ja kolmanneksi nousi Sipoon Mootorikerhon nuori Kimi Koskinen, joka ajoi ensimmäistä kilpailuaan MXC/A-luokassa. Ruutulipulle ajettiin samassa järjestyksessä.

Lue koko artikkeli tästä.HÄNNINEN ENDURON NUORTEN SM-LUOKAN VOITTOON FORSSASSA

Enduron U20-luokan Suomen mestaruussarja jatkui lauantaina Forssassa, jossa ajettiin lisäksi myös veteraanien ja naisten Suomen Cupien osakilpailut.

Enduron nuorten U20-luokan SM-avauksen Jämsässä nimiinsä vienyt Antti Hänninen ajoi voittoon myös kauden toisessa osakilpailussa Forssassa. Toiseksi sijoittui Eemil Helander ja kolmanneksi Antti Ahtila.

Naisten Suomen Cupissa nähtiin aluksi tiukkaa taistoa hallitsevan enduron Euroopan mestarin Sanna Kärkkäisen ja Marita Nyqvistin välillä. Lopulta Kärkkäinen tervehti maalilinjaa ensimmäisenä lähes neljä minuuttia ennen Nyqvistia. Kolmanneksi sijoittui Jennifer Siekkinen.

Veteraanien V40-luokan vei nimiinsä enduron viisinkertainen maailmanmestari Petteri Silvan. Tomi Salonen oli toinen ja Janne Mukkala kolmas. V50-luokan voittajaksi kruunattiin Karri Tikkanen ennen Kaj Töttermania ja Tero Svinhufvudia.

Yleiskilpailussa nähtiin myös SM-sarjan kärkikuskeja. Voiton vei Antti Helssten, toiseksi sijoittui Eemil Pohjola ja kolmanneksi Mika Karma.

Lue koko artikkeli tästä.EX-MESTARIT JUHLIVAT AUTOSUUNNISTUKSEN SM-AVAUKSESSA

Entinen maajoukkuesuunnistaja Timo Saarinen ei hukannut AS:n SM-avauksessa yhtään suunnistusasemaa.

Autosuunnistuksen SM-sarjan avauskilpailun kärjen muodostivat vuosien 2013 ja 2012 mestariparit. Hämeenlinnassa ja Janakkalassa suunnistetun Kievarin Kierroksen parhaasta suunnistussuorituksesta vastasi KangUA:n Timo Saarinen, joka ei kadottanut pitkässä kisassa yhtään 600 pisteen (ajassa 10 min) arvoista suunnistusasemaa.

Timo Saarinen on toisen polven autosuunnistaja, joka lopetti harrastuksen juniori-iässä ja keskittyi juoksusuunnistukseen. Maajoukkuetason suunnistusuran loputtua Saarinen palasi 2010-luvulla AS:n pariin ja on sen jälkeen voittanut AS-cupin 2011, SM-kultaa 2013 ja SM-pronssia 2015.

Turengin Autourheilukerhon järjestämän SM-avauksen voitolla Saarinen otti yhdessä kuljettajansa Anssi Karppisen kanssa vahvan otteen mestaruuteen, sillä SM ratkaistaan tänä vuonna poikkeuksellisesti vain kolmessa kisassa, joista kaksi lasketaan mukaan kilpailijan SM-pisteisiin.

Lue koko artikkeli tästä.JOEL VALANDER PIENOISAUTOILUN ULKOKAUSIAVAUKSEN TUPLAVOITTAJA

Hyvinkään Urheiluautoilijat isännöivät Hyvinkään Vauhtipuistossa pienoisautoilun ulkokauden avauskilpailun 1/10 Offroad 2WD ja 4WD-autoille 21-22.5.2016.

Koko kisaviikonloppu päästiin ajamaan mukavan kesäisessä säässä ja lämpöä riitti varsinkin sunnuntaina. Viikonloppun podiumsijat menivät molemmissa luokissa samoille kilpailijoille. RiiUA:ta edustava Joel Valander Team Xray veti kuitenkin pidemmän korren molemmissa luokissa ja oli viikonlopun tuplavoittaja. Toiseksi sijoittui Joona Haatanen Team Associated ja kolmanneksi Karri Salmela Team Associated.

Lue lisää tästä.KUUKKA VOITTOON KESÄKAUDEN AVAUKSESSA

Timo Kuukka ajoi yleiskilpailun voittoon Historic Rally Trophyn kesäkauden ensimmäisessä kisassa Mäntsälässä. Kuukan ero toiseksi tulleeseen Janne Kanervaan oli reilut 38 sekuntia. Kolmas oli Altti Anttonen.

Kuusi erikoiskoetta käsittänyt kisa sai kuljettajilta varauksetonta kiitosta. Nopeat ja kovapintaiset tiet kestivät hyvin, joten suurimmaksi ongelmaksi muodostuikin aurinkoisessa kevätsäässä paikoin sakeaksi muodostunut pöly.

Yleiskilpailun sekä luokkansa voittanut Kuukka oli luonnollisesti tyytyväinen päiväänsä.

– Ihmeen hyvin meni, vaikka ajotaukoa oli alla. Ei meillä mitään ongelmia ollut, vikalla pätkällä pari paikkaa tuli vähän silmille, mutta muuten ei mitään, Kuukka tiivisti.

Lue koko artikkeli tästä.MAAILMANMESTARI REMES KOTIKILPAILUUN KOLMEN TÄYSOSUMAN JÄLKEEN

Eero Remes on aloittanut enduron MM-tittelin puolustamisen täysillä. Mies on vienyt nimiinsä kaikki alkukauden kuusi osakilpailua tämänpäiväisen voiton myötä.

Kreikka isännöi tänä viikonloppuna kauden viidettä ja kuudetta enduron MM-osakilpailua. E1-luokan hallitseva maailmanmestari Eero Remes vei nimiinsä molemmat koitokset ja johtaa nyt luokkaansa ylivoimaisesti.

Lue koko artikkeli tästä.YLI-SIPOLA NELJÄS PIENOISSÄHKÖAUTOILUN OMO-LUOKAN MAAILMANMESTARUUSKISOISSA

New Yorkin Port Jefferson Racewayllä ajettiin lauantaina pienoissähköautoilun OMO -luokan maailmanmestaruuskilpailu. Suomesta kilpailuun osallistui Iisalmen UA:n Juha Yli-Sipola ja Laihian UA:n Atte Hietalahti. Juha sijoittui kilpailussa hienosti sijalle neljä.

– OMO -luokassa ei saa käyttää kuin yhtä moottoria ja tällä moottorilla parempaa sijoitusta ei tällä kertaa ollut saavutettavissa, kommentoi Juha kilpailua tuoreeltaan.

Lue koko artikkeli tästä.TIMO MYÖHÄSELLÄ TUSKAINEN PÄIVÄ SUNNUNTAINA RANSKAN EM-TRIALISSA

Timo Myöhäsen eilisen loistokas ajo ei saanut jatkoa tänään sunnuntaina, toisena kilpailupäivänä. Lopputuloksissa Myöhänen putosi sunnuntain kisassa kahdeksanneksi.

Päivän jaksot olivat samat kuin lauantaina, mutta erona oli, että sunnuntaina ajettiin vesisateessa ja siten jaksot muuttuivat miltei ajokelvottomiksi. Myöhäselläkin virhepisteiden määrä yli nelinkertaistui.

– Välillä tuntui, että on työvoitto edes päästä maaliin saakka, jutteli Myöhänen kisan jälkeen.

Lue koko artikkeli tästä.SPEEDWAY: LUNNA LÄHELLÄ JATKOPAIKKAA

Speedwayn alle 21-vuotiaiden MM-karsinnat ajettiin eilen. Suomella oli karsintoihin yksi paikka, Nike Lunnan hakiessa jatkopaikkaa Englannissa Manchesterin uudella stadionilla. Kilpailusta oli tarjolla jatkopaikka neljälle nopeimmalle.

Kilpailu jouduttiin lopettamaan 12 erän jälkeen, jolloin kaikki kuljettajat olivat ajaneet kolme erää. Lunna oli erissään hyvässä vauhdissa ottaen kaikista eristään kaksi pistettä. Kuusi pistettä kolmesta erästä oli hyvä saavutus kovassa porukassa, mutta jatkopaikka jäi lopulta haaveeksi. Jatkopaikka irtosi tällä kertaa seitsemällä pisteellä, joten Lunna jäi jatkosta vain pisteen. 

Kilpailun ykköseksi ajoi Ranskan Dimitri Berge voittamalla kaikki eränsä. Australian Jack Holder oli toinen 8 pisteellä, ennen 7 pisteen Mikkel B Andersenia, sekä Erik Rissiä.

Lue koko artikkeli tästä.

Lue myös: 
http://www.moottoriurheilu.tv/sml-pettynyt-uuteen-liikennevakuutuslainsaadantoon/
http://www.moottoriurheilu.tv/blog/jari-mattilan-blogi-suomalaiselta-endurolta-puuttuu-uskallus/

 

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs