Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Millainen on tulevaisuuden huoltoasema?

Nissan Nordic Europe Oy

Millainen on tulevaisuuden huoltoasema?

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Nissan Nordic Europe Oy

Nissan Europe ja Foster + Partners julkistivat uraauurtavan liikkuvuuden tulevaisuutta koskevan konseptin

  • Sähköautojen asiantuntija Nissan yhdisti voimansa Foster + Partnersin huippuarkkitehtien kanssa liikkuvuuden tulevaisuuden kehittämiseksi 
  • Konsepti tutkii sitä, miten ajon aikana päästötöntä teknologiaa voidaan hyödyntää huippuluokkaisessa kaupunkisuunnittelussa 
  • Video kertoo kaupunkiemme huomattavasta potentiaalista: https://youtu.be/zLs7YOjC2mE

Nissan Europe on julkistanut tänään kiinnostavan tulevaisuuden vision, täysin integroidun liikkuvuuden tulevaisuutta koskevan konseptin yhdessä Foster + Partnersin huippuarkkitehtien kanssa.

Maailman myydyimmän täyssähköauton valmistajan ja johtavan suunnittelutoimiston yhteistyönä laaditussa visiossa tulevaisuuden huoltoasemana voi nimittäin toimia itse auto.

Mielenkiintoisella kahden minuutin mittaisella videolla markkinajohtaja Nissan LEAF -sähköauton ja futuristisen IDS Conceptin avulla tarkastellaan, miten teknologian kehitys voi muuttaa elämäämme.

Vuoden mittaisen konsultoinnin päättävä yhteistyö esittelee Nissanin vision liikkuvuuden tulevaisuudesta: maailman, jossa autot ovat vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa päästöttömyyden ja itseohjautuvan Piloted Drive -teknologian yleistyessä.

Konsepti esitellään Genevessä tänä vuonna 86. kertaa järjestettävässä kansainvälisessä autonäyttelyssä. 

Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, kertoo: "Teknologia tarjoaa useita vastauksia kaupunkien nykyisiin haasteisiin. Teknologioiden todellinen vahvuus löytyy kuitenkin niiden tehokkaasta integroinnista.

Olemme olleet päästöttömän teknologian eturintamassa jo vuodesta 2010 saakka, mutta visiomme ei pääty tähän. Uskomme, että liikkumisen tulevaisuus riippuu sekä infrastruktuurista että ympäristöstä. Etsimme todellisia, toteuttamiskelpoisia ratkaisuja."

Nissanin useita uraauurtavia teknologioita yhdistävä visio osoittaa, miten sähkön syöttäminen autoista jakeluverkkoon, sähkön akkuvarastointi, langaton lataus, itseohjautuva teknologia ja langaton liitettävyys voivat yhdessä uudistaa energian käytön ja jakelun tapoja Euroopan suurimmissa kaupungeissa.

Foster + Partnersin David Nelson, Co-Head of Design, lisää: "Erinomaisen suunnittelun taustalla on aina ajatus siitä, että voimme muuttaa elämäämme merkittävästi.

Päästöttömän teknologian integroiminen osaksi rakennettua ympäristöä on oleellista käytännöllisempien ja kestävän kehityksen mukaisten kaupunkien kehittämisessä. Tämän sitoumuksen tulee ulottua autojen lisäksi kaikkeen, mitä teemme."

Tarve ekologisesti kestävän ja innovatiivisen tankkausverkoston luomiseen kasvaa, kun markkinat siirtyvät kohti sähkön kaltaisia vaihtoehtoisia energianlähteitä.

Nykyisin maailman väestöstä yli puolet (54 %) asuu kaupungeissa, ja vuoteen 2050 mennessä seitsemän ihmistä kymmenestä asuu kaupunkialueella. Infrastruktuurin tulee olla valmiina tukemaan kaupungistumisen kasvua.

Nissan testaa Euroopassa parhaillaan innovatiivista Vehicle-to-Grid-järjestelmää, joka yhdessä käytettyjen akkujen hyödyntämisen kanssa mahdollistaa sen, että autoilijat voivat toimia itsenäisinä energiakeskuksina, jotka pystyvät varastoimaan energiaa, käyttämään sitä ja palauttamaan sitä takaisin jakeluverkostoon.

On ennustettu, että vuoteen 2050 mennessä lähes kaikki maailman energiantarve voidaan täyttää uusiutuvalla energialla[i].

Nissan on päästöttömän teknologian markkinajohtaja ja toi sähköauton ensimmäisenä markkinoille vuonna 2010. Nissan LEAF – maailman ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu täyssähköauto – on edelleen kaikkien aikojen myydyin sähköauto.

Lisätietoja Nissanin tuotteista, palveluista sekä brändin sitoutumisesta kestävään liikkumiseen on osoitteessa www.nissan.eu/experience-nissan.html 

Foster + Partners 

Foster + Partners on tällä hetkellä yksi maailman innovatiivisimmista arkkitehtitoimistoista. Sitä johtaa perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Norman Foster sekä kumppaneista koostuva neuvosto. Vaikka toimistolla on suuri kampus Lontoossa, missä se myös perustettiin vuonna 1967, se on nykyisin vain yksi yhtiön studioista ympäri maailmaa. Viimeisten viiden vuosikymmenen aikana toimisto on ollut yksi ekologisesti kestävän arkkitehtuurin pioneereista ja suunnitellut huikean monipuolisen valikoiman töitä, kuten kaupunkikaavoja, infrastruktuuria, lentokenttiä, julkishallinnon- ja kulttuurirakennuksia, toimistoja ja työpaikkoja sekä asuintaloja. Toimisto on ansainnut kansainväliset kannuksensa mm. suunnittelemalla maailman suurimman lentokenttäterminaalin Pekingiin, Swiss Ren Lontoon pääkonttorin, Hearstin pääkonttorin New Yorkissa, Millau Viaductin Ranskassa, Saksan parlamenttitalo Reichstagin Berliinissä, The Great Courtin Lontoon British Museumissa, HSBC:n pääkonttorit Hongkongissa ja Lontoossa sekä Commerzbankin pääkonttorin Frankfurtissa. Toimisto on saanut yli 680 laatupalkintoa ja voittanut yli 120 kansallista ja kansainvälistä kilpailua.

[i]http://www.energyblueprint.info/1483.0.html?&L=1%252520

Liitetiedostot

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:
Julia Korvenranta
+358-107705198
jkorvenranta@nissan-europe.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs