Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Mazda saavutti parhaat taloudellisuuslikemat USA:ssa

Mazda

Mazda saavutti parhaat taloudellisuuslikemat USA:ssa

Tiedote.
Julkaistu: 31.12.2015 klo 14:02
Julkaisija: Mazda

  • Ainutlaatuinen lähestymistapa taloudellisuuden kohentamiseen toi ykkössijan EPA-raportissa jo kolmatta vuotta peräkkäin
  • Mazdan SKYACTIV-tekniikka tuottaa parhaan tosielämän polttoainetaloudellisuuden USA:ssa

 

Hiroshima / Leverkusen. Mazdan ajoneuvot ovat jälleen kerran USA:n taloudellisimpia. Näin kertoo ympäristövirasto EPA:n tuore polttoainetalousraportti. Japanilainen autonvalmistaja oli listan ykkönen mallivuoden 2014 tuotteillaan. Kyseessä oli jo kolmas perättäinen ykkössija. Myös Mazdan mallivuoden 2015 autot kuuluvat kärkijoukkoon EPA:n alustavien lukujen mukaan*.

Keskimääräinen polttoaineen kulutus (yhdistetty ajo) kaikille USA:ssa myydyille mallivuoden 2014 Mazdoille oli 8,0 l/100 km. Parannusta mallivuoteen 2013 oli lähes 5 prosenttia. CO2-päästöt (188 g/km) olivat laskeneet 9 %. USA:n markkinoiden keskiarvolukemat olivat 9,7 l/100 km ja 227 g/km. EPA:n mukautetut numerot kuvastavat tosielämän kulutusta ja CO2-päästöjä tarkemmin kuin Euroopassa käytetyt NEDC-arvot**.

Hieno saavutus on pääosin Mazdan SKYACTIV-tekniikan ansiota. Mallisto käsittää moottoreita, vaihteistoja, alustoja ja runkoja, jotka on kehitetty täysin puhtaalta pöydältä. SKYACTIV on perusta nykyisen sukupolven kevyille Mazda-malleille, jotka ovat voittaneet lukuisia palkintoja taloudellisuuden, turvallisuuden, suorituskyvyn ja ajettavuuden yhdistelmällään. EPA:n tulokset kuvastavat myös yhtiön strategiaa optimoida palaminen erityisesti vapaasti hengittävissä SKYACTIV-G-bensiinimoottoreissa. Mazda on kulkenut alan valtavirtaa vastaan ja saavuttanut ykkössijan, vaikka sillä ei ole Pohjois-Amerikassa myynnissä hybridi- tai sähköautoja tai yhtiön huipputaloudellisia SKYACTIV-D-dieselmoottoreita. Autonvalmistaja onnistui nykysukupolven SKYACTIV-moottoreilla parantamaan kokonaistaloudellisuuttaan yli 30 % vuoden 2008 tasoon verrattuna. Mazda tavoittelee samanlaista harppausta myös seuraavan SKYACTIV-sukupolven kanssa.

* Lähde: “Light-Duty Automotive Technology, Carbon Dioxide Emissions, and Fuel Economy Trends: 1975 Through 2015”, vuosittainen EPA-raportti (katso: www3.epa.gov/otaq/fetrends-complete.htm#report). EPA käyttää mukautettuja yhdistetyn polttoaineen kulutuksen lukuja kullekin tietyn mallivuoden mallille ja painottaa keskiarvoa myyntivolyymin mukaan. Mukautetut lukemat ovat noin 20 prosenttia matalammat kuin mukauttamattomat laboratorioarvot. EPA julkaisi myös alustavat lukemat mallivuodelle 2015: Mazda oli ykkössijalla autonvalmistajien joukossa keskiarvoilla 7,8 l/100 km ja 183 g/km.

** New European Driving Cycle.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs