Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » MAZDA: EU-myynti kasvussa jo 16 peräkkäisen vuosineljänneksen ajan

MAZDA: EU-myynti kasvussa jo 16 peräkkäisen vuosineljänneksen ajan

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2016 klo 14:40
Julkaisija: Inchcape Motors Finland Oy

MAZDA: EU-myynti kasvussa jo 16 peräkkäisen vuosineljänneksen ajan

 

•                    Mazda CX-3:n liikevaihto kasvussa, Mazda3- ja Mazda MX-5 -mallien kysyntä vahvaa.

•   Mazda lanseeraa mallivuoden 2017 Mazda6- ja Mazda3-mallit ja aloittaa uuden MX-5 RF:n   tuotannon.

 

 

Mazda on nauttinut vahvasta kasvusta Euroopassa jo 16 peräkkäisen neljänneksen ajan. Japanilainen autonvalmistaja onnistui kasvattamaan henkilöautomyyntiään heinäkuun ja syyskuun välisenä aikana hieman lähes 61 000 kappaleeseen. Suosittujen SUV-mallien – ja erityisesti Mazda CX-3:n – myynti vauhditti yhtiön suoritusta. Mazda piti hallussaan jakson aikana 1,7 %:n osuutta Euroopan markkinoista*.

 

Portugali oli ykkönen kansallisista markkinoista. Siellä myynti kasvoi neljänneksen aikana peräti 47 % CX-3:n ja Mazda3:n vetämänä. Seuraavalla sijalla oli Italia (kasvua 32 %), missä kysyntä oli tasaista Mazdan koko mallistossa. Mazda saavutti kaksinumeroista kasvua myös Ranskassa (+14 %) ja Puolassa (+11 %) sekä useammilla pienemmillä markkinoilla, kuten Kroatiassa, Suomessa, Unkarissa, Irlannissa ja Sloveniassa. Saksassa ja Espanjassa myynti kasvoi 3 % ja 7 %.

 

CX-3:n myynti kasvoi Euroopassa 38 % vuoden 2015 kolmanteen neljännekseen verrattuna. Malli on nyt suosituin uusi Mazda kahdeksalla Euroopan markkinalla ja hyvä kakkonen kokonaistuloksissa suuremman CX-5:n jälkeen. CX-5 on numero yksi avainmarkkinoilla, kuten Saksassa ja Espanjassa. Yhdessä nämä kaksi mallia kattoivat 45 % Mazdan liikevaihdosta Euroopassa. Mazda3:n kysyntä pysyi sinnikkäänä ennen vuoden 2017 uusitun mallin julkaisua. Auto käsitti viimeisimmällä neljänneksellä 22 % Mazdan myynnistä Euroopassa.

 

“Nämä ovat jännittäviä aikoja Mazdalle. Olemme olleet kiireisiä ja julkistaneet esimerkiksi uuden innovatiivisen ajettavuutta parantavan tekniikan nimeltä G-Vectoring Control (GVC). Se esitellään aluksi mallivuoden 2017 Mazda6- ja Mazda3-autoissa. Aloitimme lisäksi viime viikolla uuden Mazda MX-5 RF -mallin tuotannon. Kyseessä on uusi versio palkitusta kaksipaikkaisesta autostamme. Se tulee myyntiin Euroopassa ensi vuoden alussa”, kertoo Mazda Motor Europen myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Martijn ten Brink.

 

G-Vectoring Control (GVC) säätää tarkasti moottorin tehoa ja optimoi kuormituksen kussakin pyörässä. Tekniikka tasoittaa kuormituksen siirtymää erityisesti kaarteissa ja vähentää rasitusta. Mazdan omistajille tämä tarkoittaa entistä nautinnollisempaa kokemusta ohjauspyörän takana. GVC on ensimmäinen järjestelmä Mazdan uudessa SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS -teknologiamallistossa, ja se nähdään tulevaisuudessa eri automalleissa. MX-5 RF puolestaan sisältää kolmiosaisen sähkötoimisen katon ja upean fastback-muotoilun. Sen odotetaan tuovan maailman suosituimman roadsterin loiston entistä laajemman asiakaskunnan ulottuville. Nykyisen kangaskattoisen MX-5:n myynti kasvoi Euroopassa viimeisimmällä neljänneksellä 28 %.

 

* Kaikkien lukujen lähde: Mazdan sisäiset tiedot.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs