Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Lauantain moottoriurheilukilpailut Suomessa: Moottorikelkkaenduron Euroopan mestaruus Suomeen, Kallio hallitsi jääradan viimeistä SM-osakilpailua, Ralli SM talvikauden päätöskisan voitto Norjaan

Moottoriurheilu.tv

Lauantain moottoriurheilukilpailut Suomessa: Moottorikelkkaenduron Euroopan mestaruus Suomeen, Kallio hallitsi jääradan viimeistä SM-osakilpailua, Ralli SM talvikauden päätöskisan voitto Norjaan

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2016 klo 21:27
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön.

****************************************************************************

 

PELLONPÄÄSTÄ MOOTTORIKELLKAENDURON EUROOPAN MESTARI

Lauri Pellonpää voitti tänään päättyneen moottorikelkkaenduron legendaarisimpana koitoksena pidetyn Giantin.

Keminjärven alueelle kisattiin tänään ja eilen moottorikelkkaenduron SM- ja EM-kilpailu Giant. Yleisen luokan ykköseksi sijoittui Lauri Pellonpää, joka voitti molemmat päivät ja vei omien sanojensa mukaan ”jokaisen kelkkajannun unelman” – Giantin voiton.

Suomen ensimmäinen ja pisin moottorikelkkojen luotettavuusajokilpailu on tunnettu näyttävistä palkinnoistaan. Pellonpää kuittasi yleiskilpailun voitostaan CanAmin uutuustraktorimönkijän.

Giant järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Kilpailu on alusta asti ajettu Kemijärven maastoissa. Tänä vuonna kilpailulla oli pituutta yli 400 EK-kilometriä, josta 240 kilometriä oli uutta reittiä.

Lue lisää tästä. KAUHAJOELLA HALLINNUT KALLIO: ”NÄKÖJÄÄN TÄSSÄKIN IÄSSÄ VOI OPPIA UUTTA”

Mika Kallio teki selvää jälkeä kauden kolmanneksi viimeisessä jääradan SM-osakilpailussa Kauhajoella.

Mika Kallio lensi Suomeen sekoittamaan loppukauden jääradan SM-kauden pakkaa ja sen hän totisesti teki tänään Kauhajoella ajetussa kauden kuudennessa SM-osakilpailussa. Kuten mies itse etukäteen epäili, JR Open A -luokat hän kuittasi jo kauden avauksessa Seinäjoella nähtyyn tyyliin, mutta se, että voitot irtosivat myös pienemmästä Lites A –luokasta, johon hän osallistui veljensä Vesan pyörällä oli pieni yllätys.

– Ei kai ne voitot ikinä helpolla tule, mutta yllättävän hyvin se meni. En odottanut, että pikkuluokassa varsinkaan olisin voittanut. Siinä mielessä tuntuu, että vielä tässäkin iässä näköjään voi oppia. Ajaminen oli helpompaa kuin pitkään aikaan.

Kallio ei ole ehtinyt juuri jäällä treenailla, sillä ajokalusto saatiin vasta eilen kuntoon.

– Iso kiitos kuuluu Vesalle ja isälle, he painoivat pitkään hommia, että saatiin laitteet iskuun.

Kallio jätti toiseksi Open A ja Lites A –sarjoja johtavan Konneveden Moottorikerho / UA:n Kari Vehniäisen kaikissa neljässä lähdössä. Lites luokan kolmannet sijat veivät Vehniäisen seurakaverit Ari Borovkoff ja Erkki Silvasti.

Lue lisää tästä. 

 

NORJALAINEN VEIBY VOITTI TAHKON SM-RALLIN

Rallin SM-sarjan kolmas osakilpailu Tahkolla päättyi norjalaisen Ole Christian Veibyn valloitukseen. 19-vuotias Veiby johti rallia melkein koko ajan, vain erikoiskokeiden neljä ja viisi jälkeen Saarijärven UA:n Jarkko Nikara kävi kilpailun johdossa. Nikara joutuikin harmittavasti jälleen keskeyttämään Rovaniemen ja Mikkelin tapaan rallin johtopaikalta.

SM-sarjan pisteissä johtopaikkaa pitävä Juha Salo teki ajovirheen lauantaipäivän aluksi ja menetti useamman minuutin, mikä tarkoitti sitä, että Salo jäi kymmenen kärjen ulkopuolelle.

Paremmin junioreiden rallin MM-sarjasta tuttu Veiby oli yhtä hymyä Tahko-Rallin maalissa.

– Aivan fantastinen ralli! Kilpailu alkoi meidän osalta hyvin ja sain tuntuman heti kohdalleen. Erikoiskoe viisi – joka oli peräti melkein 33 kilometriä pitkä – aiheutti kuitenkin yllättävän paljon haasteita. Meillä oli Nikaran kanssa hyvä taistelu menossa ja olen pahoillani siitä, että hänen kohtalonsa oli jälleen keskeyttää. Pari viikkoa sitten kilpailun voitto jäi vain 2,3 sekunnin päähän ja nyt se sitten tuli, joten tuntuu aivan mahtavalta, Veiby hehkutti kilpailun maalissa.

Rallin SM-sarja jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla, Enset Oy SM-rallilla, Sastamala-Huittisissa 11.6.2016.

Lue lisää tästä. 


Lue myös:

MIKA SALO: KIMIN JA VALTTERIN KAKSINTAISTO JATKUU ALKAVALLA KAUDELLA

Formula1-kausi starttaa ensi viikolla Australian Melbournesta. Moottoriurheilu.tv jututti viimeisissä talvitesteissä Espanjan Barcelonassa viime viikolla paikalla ollutta Mika Saloa kauden ennakkotunnelmista.

21 MM-osakilpailua käsittävä Formula1-kausi starttaa 18.3. Australian Melbournesta. Viimeiset talvitestit päättyivät viime viikolla, mutta vaikka ne kertoivat hieman tallien nykyisistä voimasuhteista, uskoo entinen formula1-kuljettaja Mika Salo, että todellinen tilanne tullaan näkemään vasta ensi viikolla.

– Tässä vaiheessa ennen ensimmäistä kisaa on aika vaikea sanoa millainen kausi on luvassa. Testeissä näytti siltä, että Mersu ajeli aika hissukseen, eikä näyttänyt koko nopeuttaan vielä. Ferrari näyttää olevan aika selvä kakkonen. Sitten tulee Williams ja Red Bull, jotka ovat aika tasoissa ja loput on sitten vähän miten sattuu. Nuo talvitestit eivät mun mielestä oikein antaneet mitään suuntaa, Salo toteaa.

Lue koko tarina tästä.


www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs