Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » LAND ROVER ESITTELEE UUDEN DISCOVERY SPORT-MALLIN

Land Rover Finland & Baltics

LAND ROVER ESITTELEE UUDEN DISCOVERY SPORT-MALLIN

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2014 klo 09:00
Julkaisija: Land Rover Finland & Baltics

  • Land Rover paljastaa maailman monikäyttöisimmän ja kyvykkäimmän premium-luokan kompaktin SUV-mallin

  • Rohkea ja edistyksellinen muotoilu määrittelee täysin uuden Discovery-perheen

  • Johtava muotoilu ja tekniikka ovat luoneet luokkansa mukautumiskykyisimmät sisätilat ja valinnaisen 5+2-istuinjärjestelyn

  • Discovery Sport paljastettiin digitaalisesti Spaceport Americassa

  • Galactic Discovery -kilpailu lähettää neljä voittajaa avaruusmatkalle Virgin Galacticin kanssa

  • Ainutlaatuinen kilpailu järjestetään 25 maassa ja siihen voi osallistua myös Suomessa

Whitley, Iso-Britannia, 3. syyskuuta, 2014 – Land Rover on paljastanut uuden Discovery Sport -mallin, joka on maailman monikäyttöisin ja kyvykkäin premium-luokan kompakti SUV. Discovery Sport on uuden Discovery-perheen ensimmäinen jäsen ja sisältää 5+2-istuinjärjestelyn tilassa, joka ei ole suurempi kuin nykyiset 5-paikkaiset premium-SUV-mallit.

Discovery Sportin edistyksellinen uusi muotoilu määrittää uutta Discovery-perhettä ja sen optimaalista tilavuutta, mittasuhteita ja asentoa. Johtava muotoilu yhdessä edistyksellisen tekniikan kanssa on luonut dynaamisen profiilin, erittäin monipuoliset sisätilat ja 5+2-istuinjärjestelyn.

Haasteenamme on ollut yhdistää premium-muotoilu poikkeukselliseen monikäyttöisyyteen. Näiden kahden ominaisuuden täytyy toimia tasapainossa. Voin ylpeänä sanoa, että olemme onnistuneet tässä. Discovery Sportin dynaaminen muotoilu vetoaa asiakkaiden tunteisiin, ja ajoneuvo on monikäyttöisempi kuin yksikään toinen premium-luokan kompakti SUV markkinoilla”, kertoo Land Roverin muotoilujohtaja Gerry McGovern.

Land Rover paljasti uuden Discovery Sportin digitaalisesti Spaceport Americassa New Mexicossa, USA:ssa ja käynnisti samalla Land Rover Galactic Discovery -kilpailun. Neljä ystävää voi voittaa ainutlaatuisen matkan avaruuteen Land Roverin kansainvälisen yhteistyökumppanin, Virgin Galacticin, kanssa innovatiivisessa digitaalisessa kilpailussa osoitteessa www.landrover.com/gotospace.

Seikkailun henki elää vahvana Discovery Sportin sisätiloissa, jotka on suunniteltu asiakas etusijalla. Matkustamo sisältää korkealaatuisia materiaaleja ja voimakkaan pystykeskikonsolin, joka heijastaa ulkoasun premium-muotoilua. Discoveryn monikäyttöisyyden ydinarvo näkyy kaikkialla. Säilytystiloja on integroitu matkustamoon, ja jopa neljä 12 V:n pistoketta ja kuusi USB-latausliitäntää voidaan asentaa kolmelle istuinriville, minkä ansiosta monia elektronisia laitteita voi ladata samanaikaisesti.

Joukko innovaatioita on mahdollistanut Discovery Sportissa monikäyttöisen 5+2-istuinjärjestelyn ensimmäistä kertaa premium-luokan kompaktissa SUV-mallissa. Täysin uusi monivarsituenta taka-akselilla tarjoaa innostavaa ajodynamiikkaa mutta mahdollistaa myös runsaat ja joustavat tilat toisen rivin takana.

Yhdessä jousituksen pitkän liikevaran kanssa innovatiivinen taka-akseli varmistaa, että Discovery Sport on mukava, hienostunut ja innostava ajettava. Se säilyttää samalla maasto-ominaisuudet, joista Land Rover on maailmankuulu. Lähestymis-, jättö- ja ylityskulmat ovat 25, 31 ja 21 astetta. Terrain Response® -järjestelmä ja kyky kahlata jopa 600 mm syvässä vedessä takaavat, että Discovery Sport tarjoaa luokkansa johtavaa kyvykkyyttä kaikissa olosuhteissa.

Kuten jokaisessa uudessa Land Rover -mallissa, turvallisuus on ollut avainasemassa uuden Discovery Sportin kehityksessä. Lopputuloksena on syntynyt luokkansa ensimmäinen jalankulkijan turvatyyny, automaattinen hätäjarrutustoiminto ja huippuluokan korirakenne, joka sisältää sekä erittäin lujaa terästä että kevyttä alumiinia.

Tämä on vain murto-osa Discovery Sportin monipuolisesta varustelusta, joka sisältää myös tuulilasinäytön, täysin uuden 8-tuumaista kosketusnäyttöä käyttävän tieto- ja viihdejärjestelmän sekä kallistettavan ja liukuvan toisen istuinrivin, jonka ansiosta sisätiloja voi mukauttaa monipuolisesti.

Lanseerauksessa Discovery Sport on varustettu nelisylinterisillä turboahdetuilla bensiini- ja dieselmoottoreilla. Sekä 2,0-litrainen Si4-bensiinimoottori että 2,2-litrainen turbodiesel käyttävät stop/start -tekniikkaa, korkeapaineista suorasuihkutusta, matalakitkaisia komponentteja ja älykästä jarrutusenergian talteenottoa, joka takaa loistavan suorituskyvyn ja taloudellisuuden.

Myöhemmin vuonna 2015 valikoimaan liittyy erittäin taloudellinen ED4-turbodieselmoottori. Sen CO2-päästöt ovat vain 119 g/km*. Saatavilla on sekä 9-vaihteinen automaattivaihteisto että 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto sekä etu- ja neliveto.

Discovery Sport on ensimmäinen uusi jäsen kasvavassa Discovery-perheessä, ja se tuo myös 5+2-istuinjärjestelyn mahdollisuudet kompaktien premium-SUVien markkinoille. Discovery Sportin monipuolisuus erottaa sen joukosta. Se on yksinkertaisesti luokkansa monikäyttöisin ajoneuvo”, kertoo Jaguar Land Rover Groupin markkinointijohtaja Phil Popham.

Discovery Sport -malleja valmistetaan Land Roverin palkitulla tuotantolaitoksella Halewoodissa, Liverpoolissa. Se tulee myyntiin vuoden 2015 alkupuolella nykyisen 7-paikkaisen Land Rover Discoveryn rinnalle yli 170 markkina-alueella ympäri maailmaa.

* Odottaa homologointia 

LOPPU

Land Rover julkisti syyskuun 3. päivä Galactic Discovery -kilpailun, joka lähettää neljän hengen ryhmän avaruusmatkalle. Lisätietoja osoitteissa landrover.com/gotospace ja http://newageofdiscovery.landrover.fi/

 

Jaguar Land Rover Finland & Baltics, Inchcape Motors Finland Oy edustaa Jaguar ja Land Rover merkkejä Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. www.landrover.fi

Lisätietoja:

Ismo Pohjonen, Brand Director, ismo.pohjonen(a)inchcape.fi

Pasi Pönkänen, Product and PR Manager, pasi.ponkanen(a)inchcape.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs