Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Lahti Historic Rallyn voitto San Marinoon, Pekkanen palasi voittajana superbike-luokkaan, Remekselle cross countryn SM-kauden kolmas voitto

Moottoriurheilu.tv

Lahti Historic Rallyn voitto San Marinoon, Pekkanen palasi voittajana superbike-luokkaan, Remekselle cross countryn SM-kauden kolmas voitto

Tiedote.
Julkaistu: 06.08.2016 klo 21:15
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Hyvä median edustaja,

tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.


*****************************************************************************************************

Lahti Historic Rallyn voitto meni San Marinoon. Giuliano Calzorali ja hänen kartanlukijansa Silvio Stefanelli ajoivat juhlarallin voittoon.

LAHTI HISTORIC RALLYN VOITTO SAN MARINOON

San Marinosta kotoisin oleva Giuliano Calzorali ja hänen kartanlukijansa Silvio Stefanelli voittivat Lahti Historic Rallyn 2016. Juhlarallin voitosta käytiin kova taistelu ja se ratkesi poikkeuksellisesti siirtymäosuudella maaliin, kun Jari Kankaanmäen auto hyytyi matkalla.

– Tämän rallin moraalinen voittaja on kuitenkin Jari Kankaanmäki, On todella harmillista, että voitto ratkeaa tällä tavalla, Calzorali totesi palkintojenjaossa.

Hän oli neljäs viime vuonna ja miehen tavoitteena oli nousta juhlakilpailussa podiumille.

– Ensimmäisen päivän jälkeen ajattelin, että se on mahdollista.

Lauantain kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella väärä rengasvalinta sotki hieman miehen kuvioita.

– Yöllä sade ole kastellut hiekan ja se oli hieman erilaista kuin nuotituksessa. Onneksi seuraavilla erikoiskokeilla sain palautettua ajotuntuman.

Team Bassanoa edustava Calzorali ajatteli, että suomalaisia on mahdoton voittaa soralla.

– Olen aina viihtynyt Lahti Historic Rallyssa. Voitto oli minulle unelmien täyttymys.

Lue koko artikkeli tästä.PEKKANEN PALASI VOITTAJANA

Road racingin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu pyörähti käyntiin lauantain kisaerillä Alastaron moottoriradalla. Superbike-luokan voiton otti vakuuttavalla ajolla paluun radoille tehnyt Pauli Pekkanen. 600-kuutioisten superstock-pyörien sarjaa johtava Niki Tuuli on muutaman pisteen päässä Suomen mestaruuden varmistumisesta.

Alastaron SM-viikonloppuun ilmoittautui ajamaan monta kovaa kärkinimeä lajin lähihistoriasta. Asfalttikilpailuista enduron pariin siirtynyt Erno Kostamo säväytti aamun aika-ajossa puristamalla nopeimman kierrosajan superbike-luokassa. Välivuosia road racingista pitänyt Kostamo osoitti vauhtinsa olevan edelleen tallessa, ajotuntumaa mies on pitänyt yllä endurokilpailuissa.

Paalupaikkaa Kostamo ei päässyt kuitenkaan hyödyntämään, sillä kaatuminen lämmittelykierroksella vei mahdollisuudet kunnon kilvanajoon. Alastaron radan ylle nousseet pilvet toivat sateen tullessaan ja märällä radalla nähtiin useita kaatumisia.

Kostamo oli ymmärrettävästi kiukkuinen tapahtuneen vuoksi, miehen pyörässä olleet sadekelin renkaat eivät toimineet lainkaan. Huonojen renkaiden takia kisa vesittyi myös Juha Kalliolta, jonka odotettiin myös ajavan kärkitaisteluissa.

Lue koko artikkeli tästä.Eero Remes.

REMEKSELLE CROSS COUNTRYN SM-KAUDEN KOLMAS VOITTO

Eero Remes hallitsi jälleen kilpailutapahtumia, kun offroad-moottoripyörien cross countryn SM-sarjan kolmas osakilpailu järjestettiin lauantaina Sipoossa. Suomen Cup -luokissa voittoihin ajoivat Sanna Kärkkäinen, Marko Leponiemi ja Pekka Viljakainen.

Mäntsälän Enduroseuran ja Sipoon Moottorikerhon yhdessä isännöimän 24MX SM Cross Country -sarjan lauantai sai Sipoossa kostean startin, kun yölliset sateet jatkuivat vielä aamulla. Savipohjainen, kymmenen kilometrin mittainen reitti motocrossradalla ja sen ympäristössä oli päivän kahden ensimmäisen lähdön aikana varsin märkä, mutta kuivahti selvästi SM-starttiin mennessä. Kosteaa ja liukasta oli silti edelleen.

Enduron hallitseva maailmanmestari ja kuluvan kauden MM-sarjaa johtava Remes otti Suomen mestaruusluokan kärkipaikan haltuunsa jo kaksituntisen kilpailun alkumetreillä. Tuusulan Moottorikerhon kuljettaja piti sen jälkeen ohjat omissa käsissään.

– Sain hyvän lähdön ja pääsin heti kärkiryhmään. Harvinaislaatuisesti ohitin Toni Erikssonin jo ensimmäisellä kierroksella, kun yleensä olen ollut hänen takanaan pari kierrosta, Remes kertoi.

– Reitti oli aika haastava. Se oli kulunut aamun lähdöissä yhdelle uralle ja pattia oli aika paljon. Ura oli myös liukas, joten piti ajella rauhassa. Reitti oli silti kaiken kaikkiaan aika hyvä.

Lue koko artikkeli tästä.

 

 

Lue myös:
Uransa parhaan sijoituksen Japanista ottanut Paavilainen: ”Ajon jälkeen oli tunto pois jaloista”
Virossa tänään kaksitahtisella voittanut Salstola: ”Ihan törkeen hyvä fiilis!”
8-vuotias kartingtähti Meri Levula: ”Haluan ajaa rallia”

 

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs