Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Laakkonen-konserni tuo markkinoille oman autolasiketjun ensimmäisenä autokauppana Euroopassa

Laakkonen Yhtiöt

Laakkonen-konserni tuo markkinoille oman autolasiketjun ensimmäisenä autokauppana Euroopassa

Tiedote.
Julkaistu: 17.01.2014 klo 14:00
Julkaisija: Laakkonen Yhtiöt

Laakkonen-konserni, Suomen johtava autojen vähittäismyyntiketju, tuo markkinoille ensimmäisenä autokaupan toimijana Euroopassa oman erillisen autolasiketjun. PRO Autolasipalvelu aloittaa toimintansa 1.1.2014 yli 20 toimipaikan verkostolla, ulottuen Helsingistä Lahden, Turun, Tampereen, Jyväskylän ja Kuopion kautta Kajaaniin saakka. 

PRO Autolasipalvelu tulee tarjoamaan asiakkailleen täysin uuden laadukkaan ja kilpailukykyisen konseptin autolasiongelmien ratkaisemiseen. PRO Autolasipalvelu on 100% kotimainen ja Suomen kattavin yhden omistajan autolasipalvelu. PRO Autolasipalvelu toimii Laakkonen-konsernin omissa toimipisteissä eikä toimintaan liity ulkopuolisia yrittäjiä. 

“Jatkuvasti muuttuvassa ja kehittyvässä autoalan ekosysteemissä on tärkeää, että voimme palvella autoilevaa kuluttajaa kaikilla autoiluun sekä auton huoltoon ja korjaukseen liittyvillä osa-alueilla. Tästä syystä me Laakkosella olemme halunneet ottaa vahvan roolin myös autolasipalveluissa, tarjoten kuluttajalle uudenlaista ja laadukasta toimintatapaa”, kertoo Simo Ahlgren, Laakkonen-konsernin jälkimarkkinointijohtaja. 

“Koska lasi on entistäkin merkityksellisempi osa ajoneuvon korirakennetta, on se luonnollinen osa meidän jälkimarkkinoinnin liiketoimintaamme ja uutena konseptina mahtava lisäys Laakkosen omaan palveluvalikoimaan. Haluamme olla merkkiliikesegmentin johtava toimija myös autolasipalveluissa”, Simo Ahlgren jatkaa. 

Laakkonen on suunnannut PRO Autolasipalvelun kaikille autoilijoille ja kaikille automerkeille. Asiakkaita ovat niin yksityisasiakkaat, yritykset, leasing-yhtiöt kuin vakuutusyhtiötkin. PRO Autolasipalvelu käyttää aina vain alkuperäisiä varaosia, Laakkosen omaa, koulutettua henkilökuntaa, laadukkaita autoliikkeiden toimitiloja sekä parhaita tieto- ja laskutusjärjestelmiä. Näin PRO Autolasipalvelu pystyy pitämään huolen, että autot korjataan aina uusimmilla työkaluilla ja menetelmillä, vain ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta. 

”Tiedossamme ei ole muita eurooppalaisia autokaupan toimijoita, jotka olisivat lähteneet liikkeelle yhtä vahvalla erillisellä autolasikonseptilla kuin Laakkosen PRO Autolasipalvelu on. Tämä uusi lähestymistapa on kokonaisuudessaan omiaan lisäämään niin kuluttaja- ja markkinalähtöisyyttä kuin autolasialan yleistä tunnettuuttakin. On tärkeää muistaa, että laadukas ja oikein asennettu autolasi on merkittävä osa nykyaikaista ajoneuvoa, niin aktiivisen kuin passiivisenkin turvallisuuden osalta”, sanoo Timo Yli-Salomäki, Laakkonen-konsernin toimitusjohtaja. 

Pääyhteistyökumppanina Laakkosen uudessa PRO Autolasipalvelussa toimii Saint-Gobain Autover, joka on osa maailman johtaviin autolasivalmistajiin kuuluvaa kansainvälistä Saint-Gobain –konsernia. Saint-Gobain Autoverin edustama päämerkki on Saint-Gobain Sekurit, jolla on vahva jalansija ajoneuvojen kokoonpanossa käytettävissä ensiasennuslasituksissa. 

Lasi on kasvavassa määrin tärkeä osa ajoneuvoa. Nykyaikaisessa autossa etenkin tuulilasin merkitys korostuu, sillä se saattaa edustaa jopa yli 30 % auton pitkittäisestä vääntöjäykkyydestä. Helposti myös unohdetaan, että onnettomuustilanteessa tuulilasi ohjaa airbagien täyttymissuuntaa siten, että ne tarjoavat parhaimman mahdollisen suojan matkustajille. Lasipinta-ala kokonaisuudessaan on henkilöautoissa kaksinkertaistunut viimeisten vuosikymmenien kuluessa ja sen merkitys ajoneuvojen muotoilussa on myös kasvanut merkittävästi. Lisäksi monet tekniikkaan, turvallisuuteen ja mukavuuteen vaikuttavat lisälaitteet, kuten sade- ja valotunnistimet, lämmitys sekä erilaiset kamerat, on integroitu tuulilasiin. Lasin merkitys nykyaikaisessa ajoneuvossa ei siis ole aivan vähäinen. 

Suomessa on suhteellisen laaja-alainen ja iäkäs ajoneuvokanta, mikä on osaltaan mahdollistanut autoalan jälkimarkkinointipalveluiden jakautumisen useampien erilaisten toimijoiden kesken. Muuttuvassa markkinatilanteessa Laakkosen PRO Autolasipalvelu lisääkin kuluttajien valinnan mahdollisuuksia varmistaen, että jokaiselle autoilijalle löytyy jatkossakin kunkin omiin tarpeisiin parhaiten sopiva ja omannäköisin palvelukokonaisuus.


Lisätiedot:

Timo Yli-Salomäki, toimitusjohtaja, timo.yli-salomaki@laakkonen.fi, puh. 040 5958 215
Simo Ahlgren, jälkimarkkinointijohtaja, simo.ahlgren@laakkonen.fi, puh. 0400 848 409

Laakkonen Yhtiöt on itsenäinen suomalainen monialayhtymä, jonka autokonsernin muodostavat Autotalo Laakkonen Oy ja Veljekset Laakkonen Oy. Laakkonen edustaa tällä hetkellä 20 automerkkiä. Täyden palvelun Laakkonen autotaloja on 31 eri puolilla Suomea. Vuosittaisten autojen myynti- ja huoltotapahtumien määrän sekä verkoston laajuuden mukaan mitattuna Laakkonen on Suomen suurin autoalan vähittäismyyjä. Lisää tietoa löytyy sivulta www.laakkonen.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs