Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Kuusamon lentoasemalla siirrytään kännykkäpysäköintiin

Kuusamon lentoasemalla siirrytään kännykkäpysäköintiin

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2015 klo 09:30
Julkaisija: EasyPark

EasyPark-palvelun lisäksi myös yleisimmät maksukortit käyvät

Kuusamon lentoasemalla otetaan joulukuun alusta käyttöön EasyPark-pysäköintipalvelu. Lentokentän kaikki maksulliset parkkipaikat voi maksaa EasyParkilla. Myös yleisimmät maksukortit käyvät. Sen sijaan käteismaksu poistuu kokonaan. Ulkomaille lentävä ja siellä autoileva matkustaja pystyy maksamaan pysäköinnistään omalla EasyParkillaan.

Kännykkäpysäköintiin siirrytään joulukuussa kaikkiaan kymmenellä Finavian lentoasemalla: Ivalo, Kittilä, Jyväskylä, Kajaani, Kemi-Tornio, Kokkola-Pietarsaari, Kuusamo, Savonlinna, Pori ja Joensuu. EasyPark-palveluun kuuluvat pysäköintipaikat tunnistaa automaattien kylteistä.

– Matkustukseen liittyy aikatauluja, odottamista ja suunnittelua. Nyt ei tarvitse kiireessä etsiä kolikoita, vaan voi keskittyä rauhassa matkustamiseen. Digitaalinen maksaminen on lisääntynyt sellaisella vauhdilla, että kuluttajat odottavat sitä yhtenä maksuvaihtoehtona, sanoo EasyPark Suomen toimitusjohtaja Stefan Anderson.

– Haluamme tarjota matkalle lähteville ja vieraita vastaanottaville asiakkaillemme mahdollisuuden maksaa pysäköinti luottokortin lisäksi myös mobiilisti ja näin sujuvoittaa entisestään matkalle lähtemistä, sanoo liiketoimintajohtaja Katja Siberg Finaviasta.

Puhelin on uusi lompakko ja pysäköintiautomaatti

EasyParkin teettämän selvityksen mukaan nyt jo yli kolmannes suomalaisista uskoo, että puhelin syrjäyttää pankkikortin seuraavan kymmenen vuoden kuluessa. Digitaalista maksamista kartoittavan kyselyn mukaan vastaajista joka kolmas on käyttänyt puhelintaan maksamiseen. Joka viides voisi jo nyt maksaa kaikki päivittäisostokset puhelimella. Eniten puhelimella maksetaan matkalippuja, pysäköintiä ja pikaruokaa.

– Puhelin on entistä useammalle lompakko. Suomalaiset maksavat eri maiden vertailussa vähiten käteisellä. Virtuaalivaluutan käytössä ohitamme ruotsalaiset ja amerikkalaiset. Mielenkiintoista on se, että puhelin näyttää tulevaisuudessa olevan tärkeämpi maksuväline kuin pankkikortti, toteaa Andersson.

EasyParkilla voi maksaa myös ulkomailla

Ulkomaille lentävä ja siellä vuokra-autolla ajava matkustaja pystyy maksamaan pysäköinnin omalla, tutulla EasyPark-palvelullaan. Suomessa 26 kaupungissa ja kansainvälisesti 350 kaupungissa toimiva EasyPark helpottaa matkailijan pysäköintiä. Ulkomailla pysäköintiä varten ei tarvitse perustaa erillistä tiliä. Sovellukseen syötetään vuokra-auton rekisterinumero ja maksu hoituu jo olemassa olevalla tilillä. Sama toimintatapa koskee tietysti myös kotimaassa vuokra-autolla liikkuvia autoilijoita.

– Mikäli ulkomailla pysäköivällä autoilijalla ei ole älypuhelin sovellusta, pystyy palvelumme käynnistämään myös soittamalla paikallisesta automaatista löytyvään numeroon. Järjestelmä tunnistaa soittajan ja näin asiakkaamme saa palvelua omalla äidinkielellään. Esimerkiksi Italiaan matkustavan ei siis tarvitse kantaa huolta omasta italian kielen taidostaan, EasyParkin Stefan Anderson kertoo.

 

Näin EasyPark toimii

EasyPark-puhelinsovellus on palvelu, joka tekee puhelimesta pysäköintiautomaatin. Palvelu käynnistetään joko älypuhelinsovelluksella tai soittamalla vastaajapalveluun. Pysäköintiajan loppumisesta autoilija saa ennakkomuistutuksen tekstiviestillä, jolloin hän voi jatkaa matkapuhelimellaan pysäköintiaikaa. Aiemmin pysäköintiajan jatkaminen edellytti käyntiä pysäköintiautomaatilla ja autolla. Mikäli käytössä ei ole älypuhelinta, palvelun voi käynnistää soittamalla EasyParkin vastaajapalvelun numeroon 0600 415 500. Pysäköinninvalvoja pystyy tarkistamaan pysäköintimaksun suoritukset rekisterinumeron avulla EasyParkin järjestelmästä. EasyPark-sovelluksen voi ladata matkapuhelimeen osoitteessa easypark.fi.

Lisätietoja:

Stefan Anderson
EasyPark Suomi, toimitusjohtaja
puh. 050 374 7023
stefan.anderson@easypark.net

Katja Siberg
Finavia Oyj, liiketoiminnan kehitysjohtaja
puh. 0400 995 796
katja.siberg@finavia.fi


EasyPark on maailman johtava pysäköinnin mobiilimaksamisen yhtiö. EasyParkin palvelut ovat käytössä yhdeksässä maassa, 350 kaupungissa. EasyParkin tavoitteena on tehdä pysäköinnistä helpompaa, tehokkaampaa ja taloudellisempaa autoilijoille, motoristeille, yrityksille, kaupungeille ja yksityisille pysäköintioperaattoreille.

Suomessa EasyPark on toiminut vuodesta 2008. Suomen EasyParkin liikevaihto on 3,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 23 henkilöä.  www.easypark.fi

Vuonna 2001 perustetun EasyParkin missio on parantaa pysäköintiä tekemällä siitä kätevämpää ja kustannustehokkaampaa sekä kuskeille, kaupungeille että pysäköinnin tarjoajille. EasyPark on yksi maailman johtavista kännykkäpysäköintiä tarjoavista yrityksistä, jonka palvelu toimii yli 400 kaupungissa yhdeksän maan alueella. Lue lisää: www.easyparkgroup.com

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs