Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoiden rakentamalla ralliautolla kilpaillaan ensi kaudella SM-sarjassa

Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoiden rakentamalla ralliautolla kilpaillaan ensi kaudella SM-sarjassa

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 08:45
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Opiskelijoiden rakentamalla R2-ryhmän ralliautolla ajetaan ensi kaudella SM-sarjan kaikki kuusi osakilpailua sekä kesän Neste Oil Ralli. Kuljettaja ja kartturi edustavat Urjalan urheiluautoilijoita, mutta auton huollosta ja kehittämisestä kilpailuissa ja niiden välillä vastaavat edelleen Koulutuskeskus Salpauksen autoalan moottoriurheilupainotteisen linjan opiskelijat opettajansa johdolla.

- Sopimus tarjoaa opiskelijoille lukuisia mahdollisuuksia osallistua moottoriurheilutoimintaan itse kilpailuissa ja testipäivinä, iloitsee opettaja Jari Vanhanen.

- Huollettavaa ja opittavaa riittää myös koululla. Lisäksi auton kehittäminen kilpailukykyisemmäksi on helpompaa, kun kuljettaja on jokaisessa kilpailussa sama.

Kuljettaja Markus Manninen ja kartturi Ville Mannisenmäki aloittavat kautensa 16.1.2016 Jari-Pekka Rallissa, jonka kilpailukeskuksena toimii Koulutuskeskus Salpauksen Heinolan toimipiste. Heinolassa he ajavat nolla-autoa, jonka tehtävänä on ennen varsinaisia kilpailijoita kiertää reitti ja tarkistaa sen turvallisuus sekä ajanottolaitteiston toiminta.

SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu käydään Rovaniemellä Arctic Lapland Rallissa tammikuun lopussa.

Kuluneen kauden suurin koitos katkesi kiveen

Suomen ensimmäinen toisen asteen oppilaitoksessa rakennettu ralliauto valmistui Koulutuskeskus Salpauksessa vuonna 2012. Aluksi autoa ajoivat lähinnä Salpauksen omat opiskelijat, mutta kuluneella kaudella sitä alettiin vuokrata yksityisille kuljettajille.

Kauden kilpailuissa saavutettiin muun muassa luokkavoitto kotikilpailuissa Heinolassa ja palkintopallisija Orimattilassa. Kesän suurin koitos Neste Oil Ralli päättyi keskeytykseen auton osuttua kiveen. Polttoainesäiliö, öljypohja ja pakoputki rikkoutuivat osumassa.

- Auto on taas parsittu kasaan, ja syyskuussa sillä osallistuttiin Pirelli Ralliin Tampereella. Kuljettajana toimi junioreiden SM-sarjan kärkikuljettajiin kuuluva Tapio Nirvi, joka kartturinsa kanssa kokeili Ford Fiesta R2 -ralliautoa ensimmäistä kertaa. Tuloksena oli luokan 14. sija, Vanhanen kertoo.

Lisätietoja
opettaja Jari Vanhanen, auto ja logistiikka, p. 050 554 6522

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs