Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Kalle Pinomäki tyytyväinen kakkossijaan Mikkelin SM-rallissa

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Kalle Pinomäki tyytyväinen kakkossijaan Mikkelin SM-rallissa

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2011 klo 12:07
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Rallin hallitseva suomenmestari Kalle Pinomäki laulatti Renault Clio R3 -autonsa 250-hevosvoimaista moottoria korkealta ja kovaa, ja taisteli tiukasti SM-rallin kärkisijoista lauantaina Mikkelissä.

Turkulainen johti kilpailua kolmen erikoiskokeen jälkeen, mutta joutui lopulta tyytymään etuvetoluokan toiseen sijaan. Sekin lämmitti tuimassa pakkasessa Pinomäen mieltä.

- Voittoa haettiin. Nyt on tyytyminen kakkossijaan, ja sekin on kyllä oikein hyvä tulos. Sen verran oli kaikenlaista ohjelmaa läpi rallin, että olisimme voineet jäädä monta kertaa reitillekin. Nelospätkällä oli vähän ongelmia nuotin kanssa ja puhkaisin yhden lumipenkan oikein huolella. Vitosella puolestaan laskin vähän ylikovaa, ja tömähdin kylki edellä ladonseinään. Autosta irtosi vain yksi kylkilista ja auto kimposi samantien takaisin tielle. Ja lopussa moottorista loppui voima alakierroksilla kokonaan. Kone puutui ihmeellisesti, enkä vain päässyt enää lujempaa, Pinomäki selvitti.

Pinomäki ja kartanlukija Matti Kaskinen jäivät voittaneesta Esapekka Lapista 21 sekuntia. Etuvetoluokassa käytiin todella tiukkaa sekuntitaistelua läpi koko kilpailun. Neljän erikoiskokeen jälkeen seitsemän ensimmäistä kuskia mahtui vain yhdeksän sekunnin sisään.

- Mukava nähdä uusia kuskeja ja uusia autoa kärkitaistelussa. Nyt nähdään, että monenlaisella kalustolla pärjää jos vain on puikkomies.

Ihan mukavaa olla tällaisessa sekuntitaistelussa mukana. Se antaa lisää intoa ja motivaatiota, kun kilpailu kovenee. Nyt on hienot kilpailut etuvetoisissa, Pinomäki totesi.

Pinomäki nousi kakkossijansa turvin SM-sarjan kokonaistilanteessa 24:ään pisteeseen kolmanneksi. Sarjaa johtava Lappi on tehnyt viime vuoden Pinomäet, eli johtaa maksimipistein (52 p.). SM-kausi jatkuu maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kouvolassa.

 

Kuvan ottanut Marko Mäkinen.

SM-rallia televiossa:
TO 24.2. MAX klo 21.15
LA 26.2. MTV3 klo 12.40
LA 26.2. MAX klo 16.45

ja muista katsoa myös setpromotion.tv

Set Promotionin psta
Miiro Koivula / Livemedia Finland Oy
0400 539100

www.setpromotion.com

www.setpromotion.tv

www.rallism.fi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs