Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Joukkoliikenteen pitää olla turvallista sekä henkilöstölle että matkustajille

HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteen pitää olla turvallista sekä henkilöstölle että matkustajille

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2011 klo 11:00
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

”Joukkoliikenteellä on suuri merkitys Helsingin seudun asukkaiden arjen sujuvuudessa ja helppoudessa. Turvallisuus on tärkeä osa liikkumisen laatua. Joukkoliikenteessä matkustamisen ja työskentelyn pitää olla turvallista kaikille ikään ja taustaan katsomatta.”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi painottaa.

HSL on käynnistänyt strategiatyön joukkoliikenteen turvallisuuden kehittämiseksi. Edellinen turvallisuusstrategia on vuodelta 2007. Nyt käynnistyneeseen työhön ovat vaikuttaneet osaltaan linja-auton kuljettajiin kohdistuneet pahoinpitelyt Helsingin seudulla. HSL selvittää parhaillaan yhteistyökumppaneiden kanssa toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa henkilöstön, matkustajien, omaisuuden ja yleisen toimintaympäristön turvallisuutta. Työn tuloksena syntyy erilaisia toimenpidesuosituksia vuoteen 2016 asti.

Me kaikki vaikutamme turvallisuuteen

”Turvallisuus on meidän yhteinen asia. Onneksi siihen voimme vaikuttaa kaikki me, jotka joukkoliikenteessä matkustamme. Turvallisuus syntyy yksinkertaisista asioista: käyttäydytään hyvin, huomioidaan muut ihmiset ja kohdellaan toisia kunnioittavasti. Lisäksi on hyvä hallita perusasiat: esimerkiksi miten pysäytän linja-auton oikein tai toimin lastenvaunujen kanssa liikennevälineessä” Rihtniemi sanoo.

Kaikenlaisissa häiriötilanteissa HSL:n perusohje matkustajalle on kääntyä kuljettajan puoleen. Kuljettajan tehtävänä on huolehtia asiakaspalvelusta ja turvallisesta matkasta. Vakavissa häiriötilanteissa kuljettaja voi tarvita apua. Tällaisten tilanteiden varalle HSL suunnittelee turvanapin käyttöönottoa kaikissa HSL:n linja-autoissa ensi vuoden aikana. Kuljettaja saisi turvanapin kautta välittömästi yhteyden vartijaan, joka saisi samalla automaattisesti kulkuneuvon sijaintitiedot. Samalla kaikki linjat tulisivat vartiointipalvelun piiriin, kun nyt vartiointi on keskittynyt asemille ja laitureille.

”Poliisilla on päävastuu yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta. Joukkoliikenne on kuitenkin vain yksi osa kaupunkiympäristöä. Helsingin seudun yleisen turvallisuuden parantamisessa onkin tärkeää entistä tiiviimpi yhteistyö monien eri toimijoiden kesken”, Rihtniemi sanoo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, suvi.rihtniemi@hsl.fi, p. 040 565 8884
Liikennepalvelut osastonjohtaja Reijo Mäkinen, reijo.makinen@hsl.fi, p. 040 595 0201
Laadunvalvontaryhmän päällikkö Sami Aherva, sami.aherva@hsl.fi, p. 050 559 1929

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 500 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs