Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Hyundai i30 Wagon - ennakkohinnat julkistettu

Hyundai Motor Finland Oy

Hyundai i30 Wagon - ennakkohinnat julkistettu

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2012 klo 10:00
Julkaisija: Hyundai Motor Finland Oy

Syksyllä Suomen markkinoille saapuvan Hyundai i30 Wagonin vahvuuksia ovat tyylikäs muotoilu, reilut ja viihtyisät sisätilat, taloudellisuus sekä huippuluokan varustelu.

Tuotanto on juuri alkanut Nosovicen tehtaalla Tsekissä. Samalla tehtaalla valmistetaan myös Hyundai ix35- ja ix20-malleja sekä uutta i30 5-ovista mallia jonka asiakastilaukset Euroopan markkinoilla rikkovat piakkoin 60 000 kappaleen rajan. Viime vuoden syyskuusta lähtien tehtaalle on palkattu yli 900 uutta työntekijää tehtaan käynnistettyä kolmannen työvuoron. Tämän vuoden viitenä ensimmäisenä kuukautena tuotanto on kasvanut 39 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

i30 Wagonin mitat
Uutuusmallissa on runsaasti tilaa tavaroiden kuljettamiseen: takapenkit normaalissa istuma-asennossa tavaratilaa on 528 litraa ja istuimet alas taitettuna peräti 1642 litraa. Ulkomitoiltaan uusi i30 Wagon on 185 mm 5-ovista mallia pidempi (kokonaispituus 4485 mm) ja 30 mm korkeampi. Muut ulkomitat ovat samat kuin 5d-mallissa.

Moottorit
Tarjolla on jo viisiovisesta i30-mallista tutut neljä moottorivaihtoehtoa, kaksi dieseliä, 1.4 CRDi 66 kW/90 hv sekä 1.6 CRDi 94 kW/128 hv, ja kaksi bensiinimoottoria 1.4 MPI (73 kW/100 hv) ja 1.6 GDI (99 kW/135 hv).

Niin manuaali- kuin automaattivaihteistot ovat kuusinopeuksisia. Automaattivaihteiston saa 1,6-litraisella moottorilla varustettuihin malleihin.

Sekä diesel- että bensiinimalleihin tarjolla olevat tekniset ratkaisut sisältävät manuaalivaihteisissa versioissa ISG:n (Stop & Start-järjestelmän), matalan vierintävastuksen renkaat sekä latauksen optimointijärjestelmän (AMS).

i30 5d -malliston tavoin myös i30 Wagonin polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt ovat luokkansa pienimpiä. Esimerkiksi i30 Wagon 1.6 CRDi 94kW 6MT ISG Comfort -mallin yhdistetty polttoaineen kulutus on ainoastaan 4,2 l / 100 km ja CO2-päästö vain 110 g / km.

Varustelu
i30 Wagonin varustetasoja on kolme: i30 5d -mallistosta jo tutut Classic ja Comfort sekä Comfortin yläpuolelle sijoittuva, huippuvarusteltu Style. Classic-varustetaso on saatavana ainoastaan 1.4-litraisten moottoreiden yhteydessä ja Style taas ainoastaan 1.6-litraisten moottoreiden yhteydessä. Varuste-eroina on Wagonista vakiona löytyvät tavaratilan suojavero sekä hopean väriset kattokiskot. Muilta osin i30 Wagonin varusteet (myös tehdaslisävarusteet) ovat samat kuin 5-ovisessakin.

i30-malliston uusi Style-varustelu
Uuden sukupolven i30-mallisto on hyvin ja monipuolisesti varusteltu niin matkustusmukavuuden kuin turvallisuudenkin suhteen. Vakiovarusteiden määrä ja laatu näkyvät sekä auton ulkoasussa että myös tuntuvat sisätiloissa.

Uusi Style-varustelu on nyt tullut myyntiin ja saatavana niihin i30-malleihin, joissa on 1,6-litrainen moottori. Style-varustelluissa autoissa on mukana kaikki Classic- ja Comfort-varusteluissa oleva ja vielä lisäksi mm. 16 tuuman kevytmetallivanteet, avaimeton sisäänkäynti ja käynnistys, sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin, elektroninen seisontajarru, pysäköintitutkat edessä ja takana, automaattinen kaksialueilmastointi, tuulilasissa sadetunnistin ja lämmitettävä alareuna, joka auttaa pitämään tuulilasin pyyhkimet toimintakunnossa.

Jo Classic-perusvarusteluun (1,4-litraiset) kuuluu mm. ilmastointi, integroitu audiojärjestelmä, jota on helppoa ja turvallista käyttää ohjauspyörään sijoitetuilla säätimillä, kuusi turvatyynyä, ajonhallinta- ja ajovakauden hallintajärjestelmä vetoluistonestolla, mäkilähtöavustin ja LED-päiväajovalot. Comfort-tason vakiovarusteita ovat lisäksi mm. kuljettajan polviturvatyyny, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit, sähkötoimiset lasinnostajat takana, automaattisesti kytkeytyvät ajovalot (hämäräkytkin) sekä runsaasti mukitelineitä ja säilytyslokeroita.

Viiden vuoden takuu
Hyundain viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta on yksi tärkeä erottautumisvaltti tässä erittäin kilpaillussa autoluokassa. Takuu sisältää myös tieturvan sekä määräaikaishuoltojen välillä tehtävät kausitarkistukset.

Hyundai i30 on saavuttanut täydet viisi tähteä EuroNCAP-törmäystestissä. Englannissa arvostettu Carbuyer.com.uk -internet media palkitsi äskettäin i30-mallin ”Car of the Year” ja ”Best Family Car” kunniamaninnoilla.

Hyundai i30 Wagonin autoverollinen suositushinta on alkaen 20 590 euroa.

 

Lisätietoa Hyundai-mallistosta www.hyundai.fi

Kansainvälinen mediasivusto: http://www.cisionwire.com/hyundai-motor-company

 

Hyundai Motor Finland Oy, Laivalahdenkatu 8,00880 Helsinki. lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)hyundai.fi

 

Vuonna 1967 perustettu Hyundai Motor Company möi vuonna 2011 yli 4 miljoonaa ajoneuvoa. Hyundai Motor Europe saavutti vuonna 2011 ennätystuloksen yhteensä 398 129 kappaleen myynnillä saavuttaen 2,9 prosentin markkinaosuude. Tänään Hyundailla on 3,3 prosentin markkinaosuus Euroopan markkinoilla.

Vuonna 2001 perustettu Hyundai Motor Finland on osa Simetron Groupia. Yhteensä 4 466 kappaleen rekisteröinnillä Hyundai lisäsi myyntiään Suomen markkinoilla 54 prosentilla, kasvatti markkinaosuuttaan prosenttiyksiköllä ja saavutti 3,6 prosentin markkinaosuuden vuonna 2011. Kasvu jatkuu, ja tällä hetkellä Hyundailla on hallussaan 4,1 prosentin markkinaosuus.

Liitetiedostot


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs