Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Henkilöautojen CO2-päästöt alle 150 g/km

Trafi

Henkilöautojen CO2-päästöt alle 150 g/km

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2011 klo 09:49
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tilastojen mukaan ensirekisteröityjen henkilöautojen keskimääräiset hiilidioksidi- eli CO2-päästöt ovat laskeneet alle 150 g/km vuonna 2010.

Bensiinikäyttöisten henkilöautojen CO2-päästöt olivat viime vuonna 149,5 g/km, kun edellisenä vuotena ne olivat 157,2 g/km. Dieseleiden CO2-päästöt ovat laskeneet viime vuodesta 7,9 g/km ja olivat nyt 149,6 g/km. Kaikkien henkilöautojen keskimääräiset CO2-päästöt olivat viime vuonna 149,6 g/km.

Vajaa neljännes EU-päästötavoitteessa
Vajaa neljännes uusista henkilöautoista täyttää EU:n 130 g/km päästötavoitteen. Bensiinikäyttöisissä energiamerkinnässään vihreälle sijoittuvia autoja oli 17,9 prosenttia. Dieseleissä niiden osuus oli 31,6 prosenttia.

Yli 151 g/km CO2:sta tuottavia ensirekisteröityistä oli yli 45 prosenttia. Nämä autot ovat energiamerkinnän mukaan oranssilla tai punaisella alueella.

Hiukkaspäästöt ovat jatkaneet pudotustaan
Vuonna 2010 ensirekisteröityjen henkilöautojen hiukkaspäästöt olivat 0,005 g/km, kun edellisvuonna ne olivat 0,009 g/km. Hiukkaspäästöt ovat terveydelle haitallisia päästöjä, joita syntyy erityisesti dieselmoottoreissa, mutta myös suorasuihkutteisissa bensiinimoottoreissa (GDI-moottorit) hiukkaspäästöt voivat olla muihin bensiinimoottorityyppeihin verrattuna suuret. Hiukkaspäästöjä voidaan torjua erityyppisillä hiukkassuodattimilla.

Typen oksidien keskimääräiset päästöt ovat edelleen laskeneet. Typen oksidit ovat erityisesti dieselmoottorien ongelma. Henkilöautojen keskimääräiset hiilimonoksidipäästöt sen sijaan kasvoivat hieman.

Keskimääräiset päästöt alittavat EURO5-normin mukaiset päästöt.

Vuonna 2010 ensirekisteröidyistä henkilöautoista dieseleitä oli 41,8 %, kun vuonna 2009 niitä oli 46,1 %.

Trafin ja Tullin CO2-arvojen eroavaisuudet
Tullin ilmoittamat CO2-laskelmat poikkeavat hieman Trafin luvuista. Trafi ilmoittaa kaikkien ensirekisteröityjen henkilöautojen päästöt, kun taas Tullin lukuihin ei sisälly lainkaan autoverovapaita autoja kuten esim. takseja, huolto-, sairaankuljetus-, ruumis-, pelastus- ja eläinlääkintäajoneuvoja.

Lisätietoja

ympäristöjohtaja Katja Lohko, puh. 020 618 6077, 0400 142 710, katja.lohko(at)trafi.fi

www.trafi.fi/ekoautoilu

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä, kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta ja edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs