Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Happy Traffic – idétävling sätter igång

Folksam

Happy Traffic – idétävling sätter igång

Pressmeddelande.
Publicerad: 08.04.2015 kl. 14:24
Utgivare: Folksam

Med en bättre finländsk trafikkultur som mål

Happy Traffic – idétävling sätter igång

Den finländska trafikkulturen klandras ofta för att vara självisk, stel och lite efter sin tid. Ju bättre trafikkulturen är, desto färre olyckor sker det i Finland, desto mindre belastar det miljön och desto lyckligare är väganvändarna. Försäkringsbolaget Folksam börjar nu söka efter en idé som skulle förbättra vår trafikkultur.

Med trafikkultur menas till exempel egna handlingar, hänsyn till andra och allmänt uppförande i trafiken. En förbättring av trafikkulturen medför många positiva följder. Vår trafik blir smidigare, miljövänligare, tryggare och mindre stressig.

”För oss är det viktigt att inte bara oja sig, utan att göra något åt saker och ting. Vi tror att de bästa idéerna finns ute på vägarna, så nu startar vi en idétävling och ser sedan med hurdana idéer och med vilka åtgärder trafikkulturen i vårt land kunde förbättras”, berättar Patrick Holm, Chef, Distribution & Marknadsföring på Folksam.

Happy Traffic –idétävlingen samarbetar med Onnellisten Ajokoulu som börjar samtidigt. Onnellisten Ajokoulu är en kurs som anordnas av Mazda i Finland för chaufförer som vill bli säkrare och lyckligare i trafiken. Tolv personer har på basen av en ansökan blivit antagna till kursen.

Folksam lovar att investera minst några tusen euro på att påbörja förverkligandet den vinnande idén. Ett pris utlovas också till den som bidragit med vinnaridén.

Vinnaridén i Happy Traffic-tävlingen utses av en jury som består av representanter från Folksam Skadeförsäkring Ab, Inchcape Finland Ab och Trafikskyddet. Dessutom sitter Anna Perho och Aki Linnanahde från Mazdas Onnellisten ajokoulu med i juryn.

Finländarna kan under våren och sommaren lämna in sina idéer på adressen www.folksam.fi/happytraffic.

 

Tilläggsuppgifter:

Sofia Paltschik, Marknadsföringschef, +358 50 5897 682, sofia.paltschik@folksam.fi

Patrick Holm, Chef, Distribution & Marknadsföring, +358 505952743, patrick.holm@folksam.fi

 

Bilagor

Folksam Skadeförsäkring Ab är en del av svenska Folksam Sak koncernen. Vi erbjuder ett heltäckande försäkringsskydd, både frivilliga och lagstadgade skadeförsäkringar åt privat- och företagskunder samt lantbruk. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. www.folksam.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs