Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Formulat siirtyvät Sotshiin – Supermoton ja Motocrossin MM-pisteistä taistellaan Euroopassa

Moottoriurheilu.tv

Formulat siirtyvät Sotshiin – Supermoton ja Motocrossin MM-pisteistä taistellaan Euroopassa

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2016 klo 08:31
Julkaisija: Moottoriurheilu.tvHyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön.

****************************************************************************

Vappuviikonloppuna ei Suomessa järjestetä SM-kilpailuja, mutta suomalaiskuljettajien puolesta riittää jännitettävää Formula ykkösten, Supermoton ja Motocrossin MM-osakilpailuiden osalta. Lisäksi Vetelissä ajetaan kansallinen Asfalttikunkku-jokkiskilpailu.Räikkönen ja Bottas hakemaan onnistumista Venäjältä

Formula1-sarja matkaa tulevana viikonloppuna Venäjän Sotshiin, jossa vuorossa on kauden neljäs MM-osakilpailu. Ennakkosuosikkina kisaan lähtee kauden kaikki MM-koitokset nimiinsä vienyt Mercedeksen Nico Rosberg. Ferrarin Kimi Räikkönen on sijalla viisi ja Williamsin Valtteri Bottas pitää sijaa 10.

Formula1-kauden neljäs MM-osakilpailu, Sotsh, Venäjä

Aika-ajot la 30.4. klo 15:00 MTV Max
Kilpailu su 1.5. klo 15:00 MTV Max

Sotshissa ajetaan myös Formula4-luokan kauden ensimmäinen osakilpailu, jossa on mukana kuusi suomalaiskuljettajaa, Henri Kauppi, Tuomas Haapalainen, Rasmus Markkanen, Roope Markkanen, Juho Valtanen ja Tuomas Tujula.

Lisätietoa: www.fia.com/formula-4-championships
Moottoriurheilu.tv/Henri Kauppi aloittaa formula-kautensa SotshistaPodium siintää Kingelinin silmissä

Supermoton MM-kausi jatkuu toisen osakilpailun merkeissä Espanjassa. MM-sarjaa ainoana suomalaisena kiertävä Asseri Kingelin tähyää palkintokorokkeelle hieman epäonnisen ensimmäisen osakilpailun jälkeen. Jyväskylän mies on tällä hetkellä yhteispisteissä viidentenä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/Kingelin parantamaan tulosta kauden toiseen MM-kisaan

01.05. Supermoto MM, EM S1, S2 Espanja, Albaida
Tulokset: www.supermotos1.com/resultsRäikkösen ja Pyrhösen talli hakee voittoa Latvian osakilpailusta – Malin kisaa pääluokassa

Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen pyörittämä Ice1Racing-tiimi suuntaa MM-sarjan myötä tulevana viikonloppuna Latvian Kegumsiin, jossa järjestetään kauden kuudes MM-osakilpailu. Tiimin saksalaisässä Max Nagl on menestynyt hienosti alkukaudella ja nyt kolmantena kokonaispisteissä oleva mies hamuaakin lisää voittoja saavuttaakseen oman ja tiimin ensimmäisen maailmanmestaruuden.

Suomalaistallin lisäksi sinivalkoisia värejä Latvian MM-osakilpailussa edustaa Valtteri Malin, joka sijoittui Valkenswaardin osakilpailussa MXGP-luokassa eräsijoille 23 ja 22. Lisäksi EM-luokissa nähdään useita suomalaiskilpailijoita. EMX250–luokassa kisaavat Jere Haavisto, Miro Sihvonen, Emil Silander ja Jami Numminen. EMX125–luokassa mukana ovat ennakkosuosikki Kim Savasteen lisäksi Roni Kytönen, Aleksi Kurvinen ja Rasmus Kumaja. EMX300–luokan suomalaisedustuksesta vastaa Mikael Kaipanen.

30.4.-01.05.  Motocross MM/EM, MXGP, MX2, EMX300, EMX250, EMX125 Latvia, Kegums

Kilpailuerien aikataulu (Suomen aikaa)
Lauantai 30.4.
16:15 EMX 300 Erä 1
17:35 EMX 250 Erä 1
18:15 EMX 125 Erä 1
Sunnuntai 1.5.
09:45 EMX 300 Erä 2
10:35 EMX 125 Erä 2
11:25 EMX 250 Erä 2
13:00 MX2 Erä 1
14:00 MXGP Erä 1
16:00 MX2 Erä 2
17:00 MXGP Erä 2

Katso kilpailu täältä
Lisätietoa: www.mxgp.com/kegumsAsfalttikunkussa mukana 850 kilpailijaa

Suomen suurin jokamiesluokan kilpailu Asfalttikunkku järjestetään tulevana viikonloppuna 29.4-1.5. Vetelissä, Kemoran moottoriradalla. Asfalttikunkku-kilpailun suosio jatkuu vuodesta toiseen ja nytkin mukaan on ilmoittautunut 850 kuljettajaa.   Kolmipäiväisen tapahtuman aikana kuljettajat kilpailevat neljässä eri luokassa: Nuoret, Etuveto- ja kardaani, Naiset ja Yleinen.

Kilpailu käynnistyy Nuorten luokalla perjantaina klo 9.00. Päivä jatkuu etuveto- ja kardaaniluokalla alkaen klo 12.00. Lauantai alkaa naisten luokalla, ensimmäinen alkuerä starttaa klo 09.00. Päivä jatkuu yleisen luokan karsinnalla klo 12.00. Sunnuntaina kilpailu jatkuu  klo 10.00, päivä huipentuu yleisen luokan finaaleihin, joissa ratkaistaan XXVII Asfalttikunkun voitto.

29.4.-1.5. XXVII Asfalttikunkku -jokamiesluokan kilpailu, Kemoran rata, Veteli
Lisätietoja kilpailusta:
www.vetua.fi
Moottoriurheilu.tv/Vauhdikas vappu Kemoralla – Asfalttikunkkuun jälleen huikea määrä osallistujia
Kilpailun osanottajaluettelo


www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs