Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » ”Eurobike 2011”: Boschin uudella ajojärjestelmällä sähkökäyttöinen pyörä yltää jopa 45 kilometrin tuntinopeuteen

Robert Bosch Oy

”Eurobike 2011”: Boschin uudella ajojärjestelmällä sähkökäyttöinen pyörä yltää jopa 45 kilometrin tuntinopeuteen

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2011 klo 13:42
Julkaisija: Robert Bosch Oy

 

  • Kehittynyt ajokokemus pyörän keskiöön kiinnitetyn, vahvan moottorin ansiosta
  • Drive-off-tuki mahdollistaa pyöräilyn myös ilman polkemista
  • 350 watin sähkömoottori
  • Bosch on vakiinnuttanut asemansa tavarantoimittajana myös sähköavusteisten ja sähkökäyttöisten pyörien markkinoilla

Bosch esitteli uuden Drive Unit 45 -eBike-ajojärjestelmänsä eilen käynnistyneillä kansainvälisillä Eurobike-pyörämessuilla Saksan Friedrichshafenissa. Boschin kehittämän uuden ajojärjestelmän ansiosta pyöräilijä pääsee nopeammin määränpäähänsä ja samalla jää virtaa myös varastoon. Boschin sähköavusteisella pyörällä saavutetaan jopa 45 kilometrin tuntinopeus alalla aiemmin standardina pidetyn 25 kilometrin tuntinopeuden sijasta.

Eurobike-messuilla yhdeksän pyörävalmistajaa esittelee nopeita sähkökäyttöisiä pyöriään, joissa on hyödynnetty Boschin uutta Drive Unit 45 -järjestelmää. Pyörät tulevat markkinoille vuonna 2012. Yhtiö aloittaa järjestelmän toimitukset pyörävalmistajille tämän vuoden joulukuussa. Boschin tuotevalikoimaan kuuluu nyt kattava valikoima erilaisia ajojärjestelmiä sähköavusteisten ja -käyttöisten pyörien valmistajille. Sähköavusteisten ja -käyttöisten pyörien markkinat ovat voimakkaassa kasvussa.


Sulava startti drive off -toiminnolla
Uusi drive-off-tuki on Drive Unit 45:n ainutlaatuinen ominaisuus. Sen ansiosta pyörän voi käynnistää polkematta. Drive-off-toiminnon avulla pyörällä voi päästä 6–18 kilometrin tuntinopeuteen ilman polkemista, vaihteesta riippumatta.


Vahvassa sähkömoottorissa riittää virtaa
Ajojärjestelmän tehon takaa pyörän keskiöön kiinnitetty 350 watin sähkömoottori, jolla voidaan saavuttaa lyhytaikaisesti jopa 500 watin teho ja 50 newtonmetrin maksimivääntö. Luvut osoittavat, että järjestelmässä riittää tehoa ja työntövoimaa niin korkeissa nopeuksissa kuin pienemmilläkin teillä. Yhdellä akun latauksella matkaa voi taittaa 40–105 kilometriä riippuen maastosta ja valituista asetuksista.

 

Luotettavaa laatua
Boschin eBike tarjoaa väkevän moottorin lisäksi myös huolettomia ajokilometrejä. Järjestelmä on suunniteltu kestämään kosteutta, sadetta ja tieltä sinkoavia pikkukiviä, mistä on hyötyä erityisesti maastossa ajettaessa.

Maailman johtavan autoteollisuuden toimittajan Boschin insinöörit pystyivät hyödyntämään yrityksen laaja tietotaitoa myös sähkökäyttöisen pyörän suunnittelussa. Järjestelmä altistettiinkin testivaiheessa autoteollisuudesta tuttuun tapaan esimerkiksi äärimmäisille lämpötilan vaihteluille ja tiesuolalle.

 

Nopeat sähkökäyttöiset pyörät eivät ole lain silmissä polkupyöriä

Yli 25 kilometrin tuntinopeuden saavuttavat sähkökäyttöiset pyörät eivät ole esimerkiksi Suomen lainsäädännön mukaan polkupyöriä, vaan ne rinnastetaan mopoihin. Tämä edellyttää sähkökäyttöisiltä pyöriltä tyyppihyväksyntää. Suomessa käyttäjän tulee rekisteröidä ajoneuvo ja vakuuttaa se. Ajajalla tulee olla mopokortti ja ajettaessa kypärä.


125 vuotta Boschin edelläkävijyyttä
Bosch konserni juhlii 125. toimintavuottaan tänä vuonna. Samalla tulee kuluneeksi 150 vuotta yhtiön perustajan Robert Boschin syntymästä.


Bosch tuli ensimmäistä kertaa pyörämarkkinoille jo vuonna 1923, jolloin yhtiö lanseerasi lamput polkupyöriin. Aluevaltaus onnistui, ja vuoteen 1960 mennessä yhtiö oli valmistanut jo yli 20 miljoonaa pyöränlamppua.


Vuonna 2010 Bosch palasi jälleen polkupyörien pariin ja toi markkinoille sähkökäyttöiset ja -avusteiset ajojärjestelmänsä. Niihin kuuluu ajoyksikkö, tietokone ja akkupakkaus sekä laturi. Bosch myy osaamistaan polkupyöränvalmistajille. Nyt jo 25 valmistajaa hyödyntää Boschin teknologiaa – menestyksekkäästi, sillä saksalaisen Stiftung Warentest -lehden (8/2011) sähkökäyttöisten pyörien vertailun voittaja hyödynsi Boschin ajojärjestelmää.

 

Lisätietoja: Robert Bosch Oy, Communication & PR Manager Hanna Räisänen, hanna.raeisaenen@fi.bosch.com, 010 480 8225

Kuva- ja haastattelupyynnöt: viestinta@osg.fi, 0400 630 063 / Toni Perez

 

Liitetiedostot

Bosch-konserni on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan konsernin vuoden 2010 liikevaihto oli 47,3 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli noin 285 000 työntekijää. Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen runsaat 300 tytäryhtiötä yli 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin jatkuvan kasvun perusta. Bosch käytti vuonna 2010 tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan noin neljä miljardia euroa ja teki maailmanlaajuisesti yli 3 800 patenttihakemusta. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja. Bosch viettää 125-vuotisjuhlaansa vuonna 2011. Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Bosch-yhtymän taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjänvapaus perustuvat poikkeukselliseen omistusrakenteeseen, jonka ansiosta yhtiö kykenee toteuttamaan merkittävät investointinsa ja kantamaan yhteiskunta- ja ympäristövastuunsa perustajansa Robert Boschin hengessä. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Yritystoiminnan omistajuustoiminnoista huolehtii säätiö. Jäljellä olevat osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa. Lisätietoja: www.bosch.fi, www.125bosch.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs