Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Erityiskilpipäätösten määrä nousi edellisvuodesta

Trafi

Erityiskilpipäätösten määrä nousi edellisvuodesta

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2011 klo 10:30
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi teki vuonna 2010 ajoneuvojen erityiskilpipäätöksiä 772 kappaletta. Tehtyjen erityiskilpipäätösten määrä nousi edellisvuodesta 75 kappaletta eli reilut 10 %.

”Noususta huolimatta olemme tehtyjen erityiskilpipäätösten tasossa tämän vuosituhannen alkupuolen lukemissa”, toteaa Liikennevälineiden rekisteröintiyksikön lakimies Reijo Jälkö Trafista.

Yksityisten henkilöiden osuus erityiskilpipäätöksen saajista oli 61 % ja yritysten 39 %. Valtaosa erityiskilvistä myönnettiin henkilöautoihin. Kuorma-autoihin niitä myönnettiin 18, moottoripyöriin 9, pakettiautoihin 5 sekä yhdelle linja-autolle ja moottorityökoneelle.

Eniten erityiskilpiä haettiin Mercedes-Benzeihin (180), Audeihin (71) ja BMW:hin (70).

Erityiskilvistä meni Helsinkiin 119, Espooseen 73, Vantaalle 44 sekä Tampereelle ja Turkuun 29.

Erityiskilpien hankintaan on monia syitä. Erityiskilven hakemisen motiivina voi olla esimerkiksi yrityksen tai palvelujen mainostaminen tai ajoneuvon yksilöllisyyden korostaminen.

Erityiskilpipäätöksiä on tehty vuodesta 1989 lähtien yhteensä 13 486 kappaletta. Vähiten erityiskilpiä on haettu vuosina 1991-1994, jolloin päätösten määrä vuodessa oli vain reilut 200. Huippuvuosina 2006-2008 puolestaan erityiskilpipäätöksiä tehtiin vuosittain runsaat 900.

Erityiskilpeä voi hakea sähköisesti

Trafilta voi tietyin edellytyksin hakea ajoneuvoon haluamansa rekisteritunnuksen eli erityiskilven. Erityiskilpipäätös on ajoneuvokohtainen ja maksaa 1 000 euroa. Tämän lisäksi tulevat rekisteröintimaksu 17,40 euroa ja kilpimaksut 10,50 euroa jokaisesta kilvestä. Erityiskilpipäätöksellä annettua rekisteritunnusta ei voi siirtää toiselle ajoneuvolle ilman uutta erityiskilpipäätöstä.

Erityiskilpeä voi hakea sähköisesti. Sähköisen lomakkeen käyttö on asiakkaalle helppoa ja nopeuttaa hakemuksen käsittelyä Trafissa merkittävästi.

Asiakas voi sähköisesti asioidessaan valita joko verkkopankissa maksettavan ja sähköpostiin toimitettavan päätöksen tai postiennakolla toimitettavan paperisen päätöksen.

Sähköisen erityiskilpihakemuksen voi täyttää Trafin verkkopalvelussa osoitteessa www.trafi.fi/lomakkeet sekä osoitteessa www.suomi.fi. Vapaita rekisteritunnuksia ja lisätietoja hakemisesta voi tiedustella palvelunumerosta 020 618 5110 (pvm tai mpm) tai sähköpostiosoitteesta kilvet(at)trafi.fi.

Lisätietoja

lakimies Reijo Jälkö, puh. 020 618 5306, reijo.jalko(at)trafi.fi
palveluesimies Toni Pallaspuro, puh. 020 618 5395, toni.pallaspuro(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä, kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta ja edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs