Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Ericsson ja Volvo vievät autot verkkoon

Ericsson

Ericsson ja Volvo vievät autot verkkoon

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2012 klo 08:48
Julkaisija: Ericsson

Volvo aikoo ottaa käyttöön Ericssonin Connected Vehicle Cloud -ratkaisun, jonka avulla ajajat, matkustajat ja auto voivat olla yhteydessä pilvipalveluihin. Autossa olevan kuvaruudun kautta sekä ajajat että matkustajat pääsevät käsiksi informaatio-, navigaatio- ja viihdesovelluksiin.

“Kehittyneen teknologian ansiosta voimme tarjota autoilijoille reaaliaikaisia ja personoituja palveluita. Yhteistyömme Volvon kanssa viestii yhteiskunnassa käynnissä olevasta perustavanlaatuisesta muutoksesta, jossa siirrymme kohti verkottunutta yhteiskuntaa, sanoo Ericssonin Business Unit Support Solutions -yksikön johtaja Per Borgklint.

Ericsson toimittaa Volvolle Connected Car -palvelun järjestelmäintegraation sekä hallinta- ja tukipalvelut. Pilvipalveluiden hallinta toteutetaan turvatulla yhteydellä ajoneuvon ja kaikkien siihen liittyvien toimijoiden välillä.

Uuden teknologian myötä Volvo voi myös tarjota palvelualustansa osia avoimina muille autoteollisuuden toimijoille. Sisällöntuottajat puolestaan voivat sopia yhteistyöstä Volvon ja muiden alan toimijoiden kanssa. Mahdollisia kumppaneita ovat esimerkiksi nettiradiotuottajat, tieviranomaiset, kaupunkien hallinnot ja tietullit.

“Olemme vakuuttuneita, että lähitulevaisuudessa digitaaliset palvelut yhdistetään autoihin samalla tavalla kuin ne ovat jo osa kuluttajien elämää kotona ja työssä. Tämä on yksi strategisesti tärkeistä investoinneistamme tulevaisuutta varten, kun aiomme ottaa haltuun johtavan paikan alalla. Ericsson on täydellinen kumppani Volvolle laaja-alaisen kokemuksensa ja globaalin bisnesälynsä vuoksi”, kertoo Volvo Carsin Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management Lex Kerssemakers

Ericssonin ja Volvon kumppanuudessa Volvon asiantuntemus ajajan käyttäytymisestä ja liikenneturvallisuusvaatimuksista yhdistyy Ericssonin viestintäteknologiaosaamiseen. Tätä kautta yhtiöt määrittelevät ja valikoivat ne tulevaisuuden palvelut, joita Volvon uusi teknologia-alusta tukee.

 

Alkuperäinen lehdistötiedote:

http://www.ericsson.com/thecompany/press/releases/2012/12/1665573

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää 
Viestintäjohtaja

Suomen Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Olli Sirkka
Toimitusjohtaja
Suomen Ericsson
Puh. 044 299 3062,
olli.sirkka@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat noin kahta miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 100 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 35,0 miljardia Yhdysvaltain dollaria (226,9 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs