Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » EM-rallicross : Renault ja Set Promotion putsasi EM-pöydän

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

EM-rallicross : Renault ja Set Promotion putsasi EM-pöydän

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2012 klo 21:49
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Set Promotion voitti Saksassakin

Teemu Suniselle uran avausvoitto

Andreas Bakkerud ja Jussi-Petteri Leppihalme EM-mitaleilla

 

Rallicrossin päätösosakilpailu Saksan Esteringillä oli lopulta Set Promotionin hallintaa. Suomalaistalli on ollut ehdottomasti kauden elittiä, ja kaiken kruunasi finaalikisankin voitto. Teemu Suninen (Fin, Renault Clio) ajoi uransa avausvoittoon. Euroopanmestaruuden jo aiemmin varmistanut Andreas Bakkerud (Nor, Renault Twingo) toi tallille kaksoisvoiton. Jussi-Petteri Leppihalme (Fin, Renault Clio) puolestaan nappasi EM-pronssia. Set Promotion kilpailee super1600-luokassa.

- Olipahan aika värikäs viikonloppu. Positiiviset asiat ovat ehdottomasti tiimin kaksoisvoitto sekä koko kaudesta kaksi EM-mitalia.  Ei tällaista oikein osannut kauden alla ajatella, että meillä on kaksi mitalistia ja voitamme kymmenestä kisasta kuusi. Lisäksi loppukauden ajan meillä oli koko ajan neljä kaveria A-finaalissa. Kovia lukuja, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoi.

Päätöskilpailu Esteringillä oli todella hermoja raastava. Radan ensimmäinen mutka on vuosien varrella osoittautunut yhdeksi EM-sarjan pahimmista. Romua on tullut, ja niin tuli nytkin. Leppihalme joutui keskeyttämään ensimmäisen finaalistartin teknisen vian vuoksi, ja Joni Wiman (Fin, Renault Clio) puolestaan hylättiin ensimmäisessä uusintastartissa. Vasta toisella uusintalähdöllä päästiin ajamaan ruutulipulle asti.

- Ensimmäinen mutka oli maineensa veroinen. Jokaisen haluaa tietysti voittaa lähdön, ja mennä mutkaan ensimmäisenä. Mutta ei sinne kahdeksaa autoa yhtä aikaa mahdu. Parin ensimmäisen startin jälkeen meni puskuria ja teippiä sellaisella tahdilla ettei mitään määrää kun parsittiin autoja äkkiä kuntoon. Suniselta upea voitto. Hän oli koko viikonlopun tasaisen kovassa vauhdissa. Wimanin hylkäys oli vähintäänkin kyseenalainen. Samanlaisia kolaritilanteita oli paljon. 

Leppihalmeen keskeytys oli harmi, sillä kuudes sija olisi tuonut EM-hopeaa. Nyt hän oli seitsemäs, ja näin EM-pronssilla, Pinomäki sanoi.

Tallin viides kuljettaja Timur Shigaboudtinov (Rus, Renault Clio) jäi Saksassa B-finaaliin.

Pitkä pääsiäisenä alkanut sarja on nyt päättynyt. Set Promotion saavutti kuusi voittoa, ja euroopanmestaruuden ja EM-pronssin.  Mestaruus oli tallille jo kuudes.

Ensi vuonna rallicrossin EM-sarja uudistuu. Kansainvälinen autoliitto FIA on antanut sarjan promootio-oikeudet IMG World -yhtiölle, jonka paletissa on mm. Nascar sekä tenniksen ja golfin arvoturnauksia. 

Lisäksi yritys hoitaa mm. F1-kuski Heikki Kovalaisen sopimusasioita.

EM-osakilpailu 10/10, Buxtehude, Estering, Saksa.

Super1600:

1. Teemu Suninen, Fin, Set Promotion, Renault Clio 2. Andreas Bakkerud, Nor, Set Promotion, Renault Twingo 3. Sergey Zagumennov, Rus, Skoda Fabia 4. Rene Munnich, Ger, Skoda Fabia 5. Stanislav Susta, Cze,Skoda Fabia 6. Andreas Steffen, Ger, Skoda Fabia 7. Jussi-Petteri Leppihalme, Fin,  Set Promotion, Renault Clio 8. Joni Wiman, Fin, Set Promotion, Renault Clio 10. Timur Shigaboutdinov, Rus, Set Promotion, Renault Clio.

 

EM-pisteet 2012, Super 1600, 10/10 osakilpailua

1. Andreas Bakkerud, Nor, Set Promotion, Renault Twingo, 138 2. Krzysztof Skorupski, Pol, VW Polo, 114 3. Jussi-Petteri Leppihalme, Fin, Set Promotion, Renault Clio, 113 4. Ulrik Linnemaan, Den, Peugeot 207, 112 5. Ildar Rahkmatullin, Rus, Renault Clio, 101.

8. Teemu Suninen, Fin, Set Promotion, Renault Clio, 60 9. Timur Shigaboutdinov, Rus, Set Promotion, Renault Clio, 54 13. Joni Wiman, Fin, Set Promotion, Renault Clio, 47.

 

Kuvat (erc24/Jan Kåre Rafoss)

 

Set Promotionin psta

Miiro Koivula / Livemedia Finland Oy

miiro.koivula@livemedia.fi

gsm +358400539100

 

www.setpromotion.com

www.facebook.com/setpromotion

www.setpromotion.tv

 

 

Liitetiedostot


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs