Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » EM-rallicross: Renault ja Set Promotion kaksoisvoittoon

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

EM-rallicross: Renault ja Set Promotion kaksoisvoittoon

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2011 klo 10:54
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Set Promotionille kaksoisvoitto Hollannissa Bakkerud voitti, Leppihalme toinen

Set Promotion ajoi kaksoisvoittoon rallicrossin EM-sarjan Hollannin osakilpailussa. Tallin norjalaistähti Andreas Bakkerud (Renault Clio) nappasi kauden kolmannen voittonsa ja vankisti samalla EM-johtoaan Super1600-luokassa.

Jussi-Petteri Leppihalme (Renault Clio) ajoi uransa parhaan EM-startin. 18-vuotias parkanolainen sijoittui toiseksi. Set Promotionin kolmas kuljettaja Ildar Rakhmatullin (Rus, Renault Twingo) voitti B-finaalin, ja oli lopulta kilpailun viides.

 - Nyt on taas makea fiilis. Oli sellaista tekemisen iloa ja kaikki onnistuivat. Pidimme koko tiimin kanssa lauantai-aamuna yhteisen neuvonpidon, ja puhuimme mm. siitä, että miksi olemme täällä ja mitä haluamme. Kuljettajien sovittiin, että keskitytään tasaisuuteen, mutta samalla myös maksiminopeuteen. Kun kolme autoa on viiden joukossa, niin paljon ei paremmin ei voisi enää mennä. Andreas palasi sille alkukauden tasolle ja Ildar onnistui hienosti tiukassa tilanteessa, tallipäällikkö Jussi Pinomäki iloitsi.

Tiimin suomalaisdebytantti Leppihalme oli aiemmin yltänyt kolmanneksi Norjan osakilpailussa. Hollannissa hän ajoi vasta uransa neljännen EM-osakilpailun, ja oli jopa taistelemassa voitosta.

- Andreas ajaa mestaruudesta. En kauheasti lähtenyt häntä haastamaan.Oikein hyvältähän tuo tulosluettelo nyt näyttää. Mahtava fiilis. Auto pelasi koko viikonlopun mahtavasti ja oma vauhtikin tuntui riittävän.Rata oli tietysti minulle uusi, mutta onneksi se oli aika helppo ja nopea oppia. Kaikki tuntuu juuri nyt ihan vaan mahtavalta, hykerteli Leppihalme tyytyväisenä.

- Jussi-Petterin kohdalta voin sanoa, että jos kaveri ajaa vasta ensimmäisiä kisojaan, ja vetää suoraan A-finaaliin ja eturiviin, niin kaverilla on kyllä eväät kunnossa tehdä hieno ura tässä lajissa, Pinomäki kehaisi.

EM-sarjan kokonaispisteissä Bakkerud venytti johtonsa tanskalaiseen Ulrik Linnemanniin 25 pisteeseen (111p. - 86 p.). Rakhmatullin (55) on kuudentena ja Leppihalme yhdeksäntenä (47).

- Ei ajatella nyt vielä mitään mestaruuksia. Mennään kisa kerrallaan.

Seuraavan osakilpailun jälkeen katsotaan vähän mikä tilanne on, ja mitä kahteen viimeiseen osakilpailuun vaaditaan. Tottakai se mestaruus tuolla takaraivossa on, mutta pidetään se toistaiseksi vielä siellä taustalla. Niinkuin olen aiemminkin sanonut, marginaalit ovat todella pienet, Pinomäki puntaroi.

SuperCars-luokassa Toomas Heikkinen voitti C-finaalin, ja eteni lopulta B-finaalin toiseksi. EM-kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Itävallassa.

 EM-rallicross, Hollanti, 14.8.2011, Super1600, lopputulokset:

1. Andreas Bakkerud, Nor, Renault Clio, 3.31,735 2. Jussi-Petteri Leppihalme, Fin, Renault Clio, 3.33,411 3. Ulrik Linnemann, Den, Peugeot 207, 3.34,955 4. Julian Godfrey, GB, Ford Fiesta, 3.35,481 5. Ildar Rakhmatullin, Rus, Renault Twingo, 3.48,351 6. Krzysztof Skorupski, Pol, VW Polo, -

 EM-pisteet 7/10 osakilpailua:

1. Andreas Bakkerud, Nor, Renault Clio, 111 p.

2. Ulrik Linnemann, Den, Peugeot 207, 86 p.

3. Johan Larsson, Swe, Citroen C2, 61 p.

6. Ildar Rakhmatullin, Rus, Renault Twingo, 55 p.

9. Jussi-Petteri Leppihalme, Fin, Renault Clio, 47 p.

 

Kuvat : erc24.com / Jan Kåre Rafoss

Muista katsoa kisan kooste MTV3 MAXilta torstaina 18.8. klo 1800-1900.

 

Set Promotionin psta

Miiro Koivula / Livemedia Finland Oy

0400539100

 

www.setpromotion.com

www.setpromotion.tv

www.erc24.com

www.jp-motorsport.net

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs