Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » EM-rallicross jatkuu - Set Promotion valmiina uuteen menestykseen

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

EM-rallicross jatkuu - Set Promotion valmiina uuteen menestykseen

Tiedote.
Julkaistu: 30.06.2011 klo 16:50
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Historiallinen kolmoisvoitto suomalaistiimille rallicrossin Norjan EM-osakilpailussa

Set Promotion putsasi viime viikonloppuna palkintopöydän rallicrossin EM-sarjan osakilpailussa Norjassa. Turkulaistiimi piti sellaiset juhannusjuhlat, ettei ole aikoihin, jos koskaan, EM-sarjassa nähty. Jussi Pinomäen tiimi ajoi Renault-autoillaan kolmoisvoittoon Super1600-luokassa.

Ildar Rakhmatullin (Rus) saavutti kauden avausvoittoonsa, EM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Andreas Bakkerud (Nor) sijoittui kotiyleisönsä edessä toiseksi ja EM-sarjassa debytoinut Jussi-Petteri Leppihalme avasi urakkansa huikealla kolmannella sijalla.

- Olen vähän ymmälläni itsekin mitä olen saavutettu. Paremmin ei olisi voinut mennä. Ildarille uudella Twingolla voitto sen 4:ssä EM-osakilpailuissa, Andreas vankisti EM-johtoaan ja Jussi-Petterin kolmas sija oli aivan uskomaton juttu. Ehkä se oli kuitenkin se kovin sensaatio. Täysin kypsä esitys eikä virheen virhettä koko viikonlopun aikana. Jussi-Petteri osoitti olevansa vetomies, tallipäällikkö Pinomäki iloitsi.

Rakhmatullin selvisi A-finaaliin voittamalla B-finaalin. Takarivistä hän onnistui nousemaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittajaksi.

Bakkerud tipahti startissa, mutta raivosi sinisellä Cliollaan toiseksi.

- Minulla on ollut paljon huonoa tuuria ja teknisiä ongelmia. Nyt auto toimi loistavasti, ja löysin vauhdin luottamuksen B-finaalissa, Rakhmatullin sanoi.

- Aivan mahtava kilpailu. Uskomaton tunnelma. Näin kaikki Norjan liput liehumassa, ja sain valtavasti lisää intoa. Ajoin raivokkaasti ja pystyin nousemaan toiseksi, Bakkerud sanoi.

Leppihalme ajoi Norjassa uransa ensimmäisen EM-osakilpailun.

18-vuotias parkanolainen oli lähes sensaatiomaisesti ensimmäisen alkuerän nopein. A-finaalissa hän starttasi kolmannesta ruudusta ja piti paikkansa maaliin.

- Kyllä tämä vähän puskista tuli. En odottanut tällaista. Mutta ensimmäinen alkuerä meni heti nappiin, ja sen myötä kaikki sellainen pieni alkujännitys karisi ja tuli vapautunut olo. Lisäksi auto toimi aivan loistavasti. Tottakai kaikki ajamme testit toivat luottamusta jo etukäteen, Leppihalme iloitsi.

Super1600-luokan EM-pisteissä Bakkerud johtaa 31:llä (74-43) pisteellä Ulrik Linnemania (Den). Rakhmatullin nousi voitollaan neljänneksi.

SuperCars-luokan voitti Mats Lysen (Nor). Toomas Heikkinen sijoittui viidenneksi. EM-sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna Ruotsissa.

Rallicrossin EM 4/10, 26.6.2011, Norja, Hell

Super1600 A-finaali:

1. Ildar Rakhmatullin, Rus, Renault Twingo, 3.42,418 2. Andreas Bakkerud, Nor, Renault Clio, + 0,353 s 3. Jussi-Petteri Leppihalme, Fin, Renault Clio, + 2,896 s 4. Ulrik Linnemann, Den, Peugeot 207, + 4,755 5. Johan Larsson, Swe, Citroen C2, kesk.

6. Clemens Meyer, Den, Skoda Fabia, hyl.

EM-pisteet 4/10, Super1600:

1. Andreas Bakkerud, Nor, 74

2. Ulrik Linnemann, Den, 43

3. Zdenek Cermak, Cze, 38

4. Ildar Rakhmatullin, Rus, 35

....13. Jussi-Petteri Leppihalme, Fin, 15.

 

Rallicrossin EM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Ruotsissa

Set Promotion valmiina uuteen menestykseen

Rallicrossin EM-sarja jatkuu viikonloppuna Ruotsissa Höljesin radalla. 

Suomalaistalli Set Promotion teki viime viikonlopun Norjan osakilpailussa kolmoisvoitollaan historiaa. Tiimipäällikkö Jussi Pinomäki on varovaisen toiveikas, että voittokulku voisi jatkua.

- Olemme voittaneet tänä vuonna neljästä osakilpailusta kolme, ja ottaneet kertaalleen sen historiallisen kolmoisvoiton. Meillä on tällä hetkellä sellainen porukka koossa, että se pystyy vaikka mihin. Koko tiimi puhaltaa uskomattomasti yhteen, ja jokainen kaveri ansaitsee suuret kiitokset. Meillä on huippukuskit, huippuautot ja huippu-ukot niitä autoja tekemässä, Pinomäki kehuu.

Norjassa tiimi ajoi Super1600-luokassa ruutulipulle järjestyksessä Ildar Rakhmatullin (Rus, Renault Twingo), Andreas Bakkerud (Nor, Renault Clio) ja Jussi-Petteri Leppihalme (Renault Clio). Bakkerud johtaa sarjaa ylivoimaisesti 31:llä pisteellä ja Rakhmatullin on neljäntenä.

- Pidetään kuitenkin jalat maassa. Tämä on herkkä laji. Ruotsi on taas uusi kilpailu. Laadimme jokaiselle kuljettajalle jälleen oman suunnitelman viikonloppun. Jokainen kuskimme voi voittaa, myös Jussi-Petteri. Hän ajoi Norjassa ensimmäistä kertaa, mutta osoitti heti kuuluvansa lajin huipulle. Höljesin rata sinänsä on hieno ja tunnelma mahtava. Radalla voi olla hyvinkin 30000 katsojaa ja meininki radan ulkopuolella on viikonlopun kuin festivaaleilla. Mielestäni edessä on kauden paras kilpailu siinä mielessä, Pinomäki sanoo.

Leppihalmeelle Ruotsi on jälleen hyppy tuntemattomaan. Norjan kolmas sija ja ensimmäisen alkuerän nopein aika nosti hänet kertalaakissa crossikansan tietoisuuteen. 18-vuotias parkanolainen suhtautuu tulevaan osakilpailuun nöyrästi.

- Ei parane odottaa yhden kisan perusteella liikoja. Mennään ihan matalalla profiililla nyt vaan eteenpäin. Ensimmäinen kisa onnistui aivan nappiin, mutta nyt on taas ihan uusi juttu edessä, Leppihalme korostaa.

 

Kuvat erc24.com

Set Promotionin ja Jussi-Petterin psta

Miiro Koivula / Livemedia Finland Oy

0400539100

 

www.setpromotion.com

www.setpromotion.tv

www.erc24.com

www.jp-motorsport.net

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs