Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Ei enää yhtään bussipaloa – yrittäjän pidettävä huolta busseistaan

Trafi

Ei enää yhtään bussipaloa – yrittäjän pidettävä huolta busseistaan

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2012 klo 09:20
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi painottaa, että linja-autoyrittäjien on pidettävä huolta ajoneuvoistaan nykyistä paremmin. Suuri osa linja-autopaloista olisi vältettävissä säännöllisellä huollolla. Yksi vaihtoehto paloturvallisuuden parantamiseksi on asentaa moottoritilaan automaattinen sammutusjärjestelmä.

Trafi painottaa, että linja-autoyrittäjät ovat avainasemassa linja-autopalojen torjunnassa. Kaluston paloturvallisuudesta huolehtimisen lisäksi henkilökunnan kouluttaminen palotilanteissa toimimiseen niin alkusammutuksen kuin matkustajien evakuoinnin näkökulmasta on ensiarvoisen tärkeää.

Linja-auto syttyy Suomessa palamaan keskimäärin joka viides päivä

Linja-autopalot syttyvät useimmiten liikenteessä, matkustajien ollessa kyydissä, jolloin suuronnettomuuden riski on huomattava. Linja-autopaloja on vuodessa keskimäärin 50-70, mikä on linja-autokantaan suhteutettuna 4-6 paloa 1000 linja-autoa kohti.

Trafi on tutkinut linja-autopaloja projektinomaisesti jo useampana vuonna. Palosyyt tunnetaan tutkinnan perusteella ja ne toistuvat vuosittain. Useimmat paloista voitaisiin välttää hyvällä huollolla ja ennakoivilla korjauksilla tai asentamalla moottoritilaan automaattinen sammutusjärjestelmä. Yleisimmät palosyyt ovat polttoaine- tai öljyvuoto, sähkövika tai oikosulku sekä jarrun, pyörännavan tai renkaan ylikuumeneminen.

Paloturvallisuus otettava vakavasti

Trafi on laatimassa linja-autoliikenteen toimijoille ohjeistoa, jota noudattamalla paloja saadaan vähennettyä ja mahdollisilta henkilövahingoilta vältytään. Trafi tulee myös valmistelemaan ehdotuksen paloturvallisuusvaatimuksiksi julkisella rahalla kustannettaviin bussikuljetuksiin, esim. koulukuljetuksiin.

Pidemmällä tähtäimellä Trafi tulee myös ehdottamaan paloturvallisuutta tukevia muutoksia lainsäädäntöön.

Bussipalot Suomessa 2010-2011 –tutkimus Trafin sivuilla www.trafi.fi/julkaisut2012.

 

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Juhani Intosalmi, puh. 020 618 5515, juhani.intosalmi(at)trafi.fi
erityisasiantuntija Teemu Toivanen, puh. 020 618  5530, teemu.toivanen(at)trafi.fi

 

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs