Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » DACIA DUSTER « NO LIMIT » - valmiina vuoren valloitukseen

Nordic Automotive Services Oy/ Dacia

DACIA DUSTER « NO LIMIT » - valmiina vuoren valloitukseen

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2011 klo 12:49
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Dacia

Dacia Duster osallistuu haastavaan Pikes Peak International Hill Climb –kilpailuun kesäkuun 26. päivänä Yhdysvalloissa, Coloradossa.

Dacia osallistuu tapahtumaa varten valmistetulla 850 hevosvoimaisella Dacia Duster No Limit – ajopelillä. Kuljettajana on kolminkertainen Trophée Andros mestari Jean-Philippe Dayraut, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on ajaa voittoon.

Dacia-menestyksen takana rohkeutta ja intoa

Renaultin omistama Dacia-merkki on aiheuttanut aitoa kohua automaailmassa:

-Vuonna 2010 Dacian kokonaismyynti ylsi 350 000 ajoneuvoon (kasvua 11,8 prosenttia edellisvuoteen). 

-Dacia oli Ranskan neljänneksi myydyin henkilöautomerkki vuoden 2010 lopussa.

-Dacia Duster on Ranskan kahdeksanneksi myydyin malli ja on tänä vuonna 4x4/crossover luokan myydyin.

-Ranskalainen 4x4 Magazine valitsi vastikään Dacia Dusterin '4x4 Vuoden Autoksi'

Viime vuoden huhtikuun esittelyn jälkeen on myyty 127 000 Dusteria. Moottoriurheilun parissa Duster on saavuttanut menestystä sekä Trophée Andros jääratasarjassa että Rallye Aïcha des Gazelles-naisten rallissa.

Ainutkertainen Dacia Duster 'No Limit'

Dacia Duster 'No Limit'  on erittäin tehokas auto. Sen on valmistanut varta vasten tähän kilpailuun Tork Engineering (muotoilu, valmistus, kokoonpano, kehitys) ja Sodemo (moottori), yhteistyössä Renault Sport Technologiesin kanssa

Dacia Duster 'No Limit' noudattaa kilpailun “Unlimited” sarjan sääntöjä, joka ei aseta ylärajaa moottorin koolle tai teholle. Vähimmäispainorajaa ei ole, mitä tahansa renkaita saa käyttää eikä myöskään voimansiirrolle tai aerodynamiikalle ole asetettu rajoituksia.

Lasikuituisen kuorensa alle  Dacia Duster 'No Limit' kätkee sisälleen seuraavia  ominaisuuksia:

 - Tehokas 850 hevosvoimainen moottori
Sodemon rakentama moottori perustuu Nissanin GT-R's NISSAN VR 38 DETT moottorilohkoon  (3.8-litrainen V6). Moottori on viritetty tuottamaan maksimaalisen suorituskyvyn ohuessa ilmanalassa ajettavaan kilpailuun joka alkaa 2 860 metristä ja päättyy 4 300 metriin.

- Sekventiaalinen kuusinopeuksinen Sadev-vaihdelaatikko jota on kehitetty selviämään näinkin runsaasta tehosta samalla varmistaen nopeat ja täsmälliset vaihteenvaihdot.

- Edistyksellinen tuulitunnelissa kehitetty aerodynamikka, vaikuttavilla takasiivillä varustettuna.

”The Pikes Peak Hill Climb on ainoa tapahtuma jossa voi hallita tämänkaltaista “hirviötä” 200 kilometrin tuntinopeudessa radalla joka on sekoitusta asvalttia ja paljasta maata”, kommentoi Jean-Philippe Dayraut.

Pikes Peak Hill Climb -rata on 20 kilometrin pituinen. Unlimited-luokassa pitää japanilainen Tajima Nobuhiro  Suzukillaan 10 minuutin ja 42 sekunnin ennätystä nimissään vuodelta 2007.

 

Kuvat B. Bakalian.

Lisätietoa ja kuvia www.media.renault.com (vaatii rekisteröitymisen)

 

Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Puhelinnro 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi. Lisätietoa Suomen Dacia-mallistosta www.dacia.fi

 

Liitetiedostot

Renault- ja Dacia-henkilö- ja -tavara-autojen sekä varaosien maahantuojana Suomessa toimii 1.11.2010 lähtien.Nordic Automotive Services Oy. Yhtiö on Bassadone Automotive Groupin tytäryhtiö ja Simetron Group Oy:n sisaryhtiö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs