Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Centrian uusi Tekes-hanke tarttuu sähköisten ajoneuvojen toimintavarmuuteen arktisissa oloissa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian uusi Tekes-hanke tarttuu sähköisten ajoneuvojen toimintavarmuuteen arktisissa oloissa

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2014 klo 09:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulussa on tämän vuoden alussa käynnistynyt Electric Vehicles Goes Arctic! -hanke (EVGA). Hankkeen tavoitteena on sähköisten ajoneuvojen ja latausjärjestelmien sekä niihin liittyvien palveluiden ja komponenttien toimivuuden varmistaminen arktisten olosuhteiden ja yritysten liiketoiminnan näkökulmasta.

- Hankkeessa kartoitetaan tarpeet ja ongelmat, jotka kohdistuvat sähköisten ajoneuvojen toimivuuteen ja toimintavarmuuteen haastavissa ja vaikeissa arktisissa olosuhteissa, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sakari Nokela.

Hanke on tällä hetkellä Centria-ammattikorkeakoulun suurin käynnissä oleva hanke, ja sen kustannusarvio on 836 000 euroa. Tekesin rahoitusosuus hankkeessa on 501 000 euroa. Koko EVGA-konsortion laajuus yritysprojekteineen on noin 2,6 miljoonaa euroa.

EVGA-konsortion toimintaan osallistuu useita suomalaisia eri alojen yrityksiä ja organisaatioita. Mukana olevat yritykset tulevat muun muassa sähkö-, ICT-, kaupan ja ajoneuvotestausalalta. Konsortiokumppanit tuovat kehittämiseen vahvaa olosuhde-, testaus- ja teknologiaosaamista sekä kansainvälisiä yhteistyöverkostoja. Mukana ovat esimerkiksi sekä Ylivieskan Teknologiakylä YTEK Oy, Satavision Oy, Osuuskauppa Arina ja Pörhön autoliike Oulusta, Northern Engineering Oy Muoniosta, Kemppi Oy Lahdesta sekä Brand Factory Oy Espoosta.

- Tekesillä odotamme, että hankkeessa kehitetään yritysten liiketoimintaa ja synnytetään aivan uudenlaista liiketoimintaa. Hienoa, että hankkeeseen on saatu mukaan aivan uudentyyppisiä yrityksiä, jotka tuovat uudenlaista näkökulmaa sähköisten ajoneuvojen lataus- ja testipalveluiden kehittämiseen, kertoo Tekesin EVE-ohjelman päällikkö Martti Korkiakoski.

EVGA-konsortio on osa Tekesin EVE – Sähköisten ajoneuvojen järjestelmät -ohjelmaa, jonka tavoitteena on auttaa sähköisiin ajoneuvoihin ja työkoneisiin liittyvän liiketoiminnan kehittymistä suomalaisissa yrityksissä vuoden 2010 noin 200 miljoonasta eurosta noin kahteen miljardiin euroon vuoteen 2020 mennessä. EVE-ohjelman avulla halutaan luoda Suomeen sähköisten ajoneuvojen yrityksistä ja tutkijoista koostuva yhteisö, jolla on kiinteät yhteydet kansainvälisiin tutkimus- ja liiketoimintaverkostoihin. EVE-ohjelman tavoitteena on myös riittävän suurien testiympäristöjen käyttöönotto ja osallistuminen alan standardien kehittämiseen.

EVGA-hankkeen käynnistyskokous on perjantaina 24.1. Hanke jatkuu vuoden 2015 loppuun saakka.


Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Sakari Nokela 040 729 9933, sakari.nokela@centria.fi
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   250

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs