Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Centrialle merkittävästi rahoitusta Tekesin EVE-ohjelmasta 2011–2015

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrialle merkittävästi rahoitusta Tekesin EVE-ohjelmasta 2011–2015

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2014 klo 09:44
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu on saanut Tekesin EVE – Sähköisten ajoneuvojen järjestelmät -ohjelmasta vuosina 2011–2015 kolmanneksi eniten rahoitusta Suomessa olevista tutkimuslaitoksista ja korkeakouluista. Centrialle myönnetyn rahoituksen suuruus on 1,1 miljoonaa euroa. Eniten tutkimuslaitoksista ja korkeakouluista rahoitusta saivat Aalto-korkeakoulusäätiö, 2,97 M€ ja Teknologian tutkimuskeskus VTT, 2,8 M€.

Tekesin EVE-ohjelman tavoitteena on auttaa sähköisiin ajoneuvoihin ja työkoneisiin liittyvän liiketoiminnan kehittymistä suomalaisissa yrityksissä vuoden 2010 noin 200 miljoonasta eurosta noin kahteen miljardiin euroon vuoteen 2020 mennessä.

Ohjelman avulla halutaan luoda Suomeen sähköisten ajoneuvojen yrityksistä ja tutkijoista koostuva yhteisö, jolla on kiinteät yhteydet kansainvälisiin tutkimus- ja liiketoimintaverkostoihin. Ohjelman tavoitteena on myös riittävän suurien testiympäristöjen käyttöönotto ja osallistuminen alan standardien kehittämiseen.

Centrian kahdessa sähköautohankkeissa on luotu uutta osaamista ja ratkaisuja yritysten tunnistamiin tarpeisiin. Jo päättynyt WintEVE-hanke palkittiin viime keväänä myös ammattikorkeakoulujen Kärjet-kilpailussa Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen -sarjassa. Kilpailun tavoitteena on kohottaa ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan tasoa, sekä määrittää osaltaan TKI-toimintaa ja sen laatua.

Tämän vuoden alussa käynnistyneen Electric Vehicles Goes Arctic! -hankkeen tavoitteena on sähköisten ajoneuvojen ja latausjärjestelmien sekä niihin liittyvien palveluiden ja komponenttien toimivuuden varmistaminen arktisten olosuhteiden ja yritysten liiketoiminnan näkökulmasta.

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Sakari Nokela, 040 729 9933, sakari.nokela@centria.fi
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Kuva: EVGA-hankkeessa kehitetty sähköisten ajoneuvojen latausasema Oulunsalossa (kuva: Sakari Nokela)

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs