Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Boschin start-stop-järjestelmä nyt myös automaattivaihteistoihin

Robert Bosch Oy

Boschin start-stop-järjestelmä nyt myös automaattivaihteistoihin

Julkaistu: 01.11.2010 klo 13:36
Julkaisija: Robert Bosch Oy

Bosch on myynyt jo 1,5 miljoonaa start-stop-moottoria aloitettuaan niiden sarjatuotannon vuoden 2007 lopussa. Tähän mennessä moottoria on käytetty lähinnä manuaalivaihteistolla varustetuissa ajoneuvoissa, mutta Bosch on nyt yhdessä autonvalmistajien kanssa parantanut start-stop-tekniikkaa siten, että sitä voidaan käyttää luotettavasti myös automaattivaihteiston kanssa.
  • Start-stop-järjestelmä saatavana erilaisiin automaattivaihteistoihin
  • Boschin start-stop-tekniikalla varustettuja ajoneuvoja myyty 1,5 miljoonaa tuotannon alettua vuoden 2007 lopussa
  • Vähentää hiilidioksidipäästöjä ja polttoaineen kulutusta kaupunkiliikenteessä jopa 8 prosenttia

Bosch on myynyt jo 1,5 miljoonaa start-stop-moottoria aloitettuaan niiden sarjatuotannon vuoden 2007 lopussa. Tähän mennessä moottoria on käytetty lähinnä manuaalivaihteistolla varustetuissa ajoneuvoissa, mutta Bosch on nyt yhdessä autonvalmistajien kanssa parantanut start-stop-tekniikkaa siten, että sitä voidaan käyttää luotettavasti myös automaattivaihteiston kanssa. Esimerkkejä tällaisista autoista ovat kaksoiskytkinvaihteistolla varustettu Volkswagen Passat ja Porsche Panamera, automatisoidulla manuaalivaihteistolla varustettu Fiat 500 ja momentinmuuntimella varustettu Audi A8. Uuden eurooppalaisen testisyklin (NEDC) mukaan start-stop-järjestelmä vähentää polttoaineenkulutusta ja siten myös hiilidioksidipäästöjä jopa 5 prosenttia. Kaupunkiajossa kulutus pienenee jopa 8 prosenttia.

Automaattivaihteistolla varustetuissa ajoneuvoissa start-stop-järjestelmän käyttö on erityisen helppoa. Kuljettajan täytyy ainoastaan painaa jarrupoljinta, ja kun auto pysähtyy, moottori sammuu itsestään. Vastaavasti moottori käynnistyy, kun jarrupoljin vapautetaan. Tämä lisää ajomukavuutta, sillä kuljettajan täytyy ainoastaan painaa kaasu- ja jarrupolkimia. Sen sijaan insinöörien haasteena on ollut tehdä käynnistysprosessista nopea ja dynaaminen, sillä automaattivaihteistolla varustetuissa ajoneuvoissa aikaa ei kulu kytkimen vapauttamiseen, vaihteiden vaihtamiseen ja kytkimen uudelleen aktivointiin. Ratkaistakseen tämän haasteen Boschin insinöörit ovat kehittäneet tehokasta sähkömoottoria, käynnistimen hiljaista, tehostettua hammaspyörämekanismia ja suihkutusjärjestelmää. Valvontaohjelmiston muutokset on tehty yhteistyössä autonvalmistajien kanssa. Akun valvontayksikköön, DC/DC-muuntimeen ja syväpurkausakkuun ei ole tehty muutoksia.

Start-stop-järjestelmä perustuu suurimmaksi osaksi jo olemassa oleviin osiin, kuten käynnistinmoottoriin ja moottorin valvontayksikköön, joten se voidaan nopeasti ja kustannustehokkaasti ottaa käyttöön eri moottoreissa ja ajoneuvoissa. Tämän takia tästä käynnistinmoottoriin perustuvasta ratkaisusta on nyt tullut lähes kaikkien eurooppalaisten autonvalmistajien valitsema järjestelmä – Boschin ollessa toimittaja useimmissa tapauksissa. Tehokkaat generaattorit, jotka lataavat akun niin nopeasti kuin mahdollista, ovat ihanteellinen lisä start-stop-järjestelmään, sillä niiden ansiosta toimintoa voi käyttää yhä useammin. Bosch lisäsi vuoden alussa tuotevalikoimaansa Efficiency Line (EL) -generaattorit. “Molemmat tekniikat ovat osa Boschin Efficiency Plus Solutions -ratkaisuja. Yhdessä ne voivat vähentää polttoaineenkulutusta kaupunkiliikenteessä jopa 10 prosenttia”, sanoo Ulrich Kirschner, Bosch Starter Motors & Generators -toimialan johtaja.

Lisätietoja: Communications & PR Manager Hanna Räisänen, 010 480 8225, hanna.raeisaenen@fi.bosch.com


Bosch-yhtymä on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja  palveluiden toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan yhtymän vuoden 2009 liikevaihto oli 38,2 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli runsaat 275 000 työntekijää. Yhtymä käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 300 tytäryhtiötä noin 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin kasvun perusta. Bosch käyttää tutkimukseen ja kehitykseen yli 3,5 miljardia euroa vuodessa ja hakee vuosittain noin 3 800 patenttia. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Bosch-yhtymän taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjänvapaus perustuvat poikkeukselliseen omistusrakenteeseen, jonka ansiosta yhtiö kykenee toteuttamaan merkittävät investointinsa ja kantamaan yhteiskunta- ja ympäristövastuunsa perustajansa Robert Boschin hengessä. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Yritystoiminnan omistajuustoiminnoista huolehtii säätiö. Jäljellä olevat osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa.
Lisätietoja:
www.bosch.fi 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs