Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Boschin ja Samsung SDI:n yhteisyritys, SB LiMotive, toimittaa litiumioniakkusarjat Fiat 500EV -sähköautoon

Robert Bosch Oy

Boschin ja Samsung SDI:n yhteisyritys, SB LiMotive, toimittaa litiumioniakkusarjat Fiat 500EV -sähköautoon

Julkaistu: 17.11.2010 klo 14:28
Julkaisija: Robert Bosch Oy

SB LiMotive, Samsung SDI:n ja Boschin yhteisyritys, on saanut toimitettavakseen litiumioniakkusarjat Fiat 500EV -sähköautoon, joka tulee USA:n markkinoille vuonna 2012.
  • Litiumioniakkusarjojen toimittaminen on SB LiMotiven ensiaskel USA:n sähköautomarkkinoilla
  • SB LiMotivesta akkutoimittaja Chrysler LCC:n ja Fiat Groupin ensimmäisessä kaupallisessa sähköautoprojektissa 
  • Uuden, täysin sähkökäyttöisen auton tuotanto alkaa vuonna 2012


SB LiMotive, Samsung SDI:n ja Boschin yhteisyritys, on saanut toimitettavakseen litiumioniakkusarjat Fiat 500EV -sähköautoon, joka tulee USA:n markkinoille vuonna 2012.
 
Fiat 500EV on näkyvä todiste Chryslerin ja Fiatin yhteistyön tuloksellisuudesta. Auto on suunnattu erittäin pienikokoisten autojen markkinasegmenttiin USA:ssa, ja siitä tulee ympäristöystävällinen, päästötön ja meluton vaihtoehto.
Fiat 500EV:n voimansiirto koostuu kolmesta pääjärjestelmästä: tehokkaasta sähkömoottorista, edistyksellisestä litiumioniakusta ja voimansiirron ohjausyksiköstä. Koko voimansiirtojärjestelmän suunnittelu ja auton kehitystyö tapahtuu Chrysler Groupin päätoimipaikassa, Michiganin Auburn Hillsissä. Auton hinnoittelusta ja muista ominaisuuksista tiedotetaan lähempänä Fiat 500EV:n markkinoilletuloa.

SB LiMotiven varatoimitusjohtaja Joachim Fetzer toteaa: “Chryslerin mukaan SB LiMotive sai toimituksen, sillä me pystymme toimittamaan markkinoille tarpeeksi suuria määriä laadukkaita litiumioniakkusarjoja vaaditussa aikataulussa. Lisäksi SB LiMotivella on tekninen osaaminen, jota Chrysler edellyttää käynnistäessään tämän tärkeän projektin. Maailmanlaajuinen toimintaverkostomme puolsi myös valintaamme toimittajaksi. Odotamme innolla yhteistyötä Chryslerin kanssa tämän kiehtovan uuden ajoneuvon tuomiseksi markkinoille.”

Akkusarjojen tuotekehittely tapahtuu Orionissa, Michiganissa. Akkukennot valmistetaan sen sijaan Etelä-Koreassa, missä yrityksen 34 000 neliömetriä kattava tehdas aloitti tuotannon marraskuun alussa. Akkusarjojen kokoaminen tapahtuu puolestaan Springborossa, Ohiossa.  

Fiat 500EV on loistava esimerkki Chrysler LLC:n ja Fiat Groupin yhteistyön tarjoamien etujen entistä tehokkaammasta hyödyntämisestä sähköisen voimansiirron kehittämisessä. Fiat 500 on pieni ja kevyt, joten se tarjoaa täydellisen lähtökohdan sähköautoteknologialle. Chrysler toimii tukikohtana sähköautojen kehittämisessä sekä Chrysler LCC:lle että Fiat Groupille.

Yhteisyrityksen asiakkaisiin lukeutuu myös BMW, joka valitsi SB LiMotiven akkukennojensa toimittajaksi jo vuonna 2009. SB LiMotive toimittaa akkukennot BMW:n Megacity -hankkeeseen sekä ActiveE -konseptiin.

Lisätietoja: Communication & PR Manager Hanna Räisänen, puh. 010 480 8225, hanna.raeisaenen@fi.bosch.com

 

Bosch-yhtymä on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja  palveluiden toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan yhtymän vuoden 2009 liikevaihto oli 38,2 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli runsaat 275 000 työntekijää. Yhtymä käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 300 tytäryhtiötä noin 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin kasvun perusta. Bosch käyttää tutkimukseen ja kehitykseen yli 3,5 miljardia euroa vuodessa ja hakee vuosittain noin 3 800 patenttia. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Bosch-yhtymän taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjänvapaus perustuvat poikkeukselliseen omistusrakenteeseen, jonka ansiosta yhtiö kykenee toteuttamaan merkittävät investointinsa ja kantamaan yhteiskunta- ja ympäristövastuunsa perustajansa Robert Boschin hengessä. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Yritystoiminnan omistajuustoiminnoista huolehtii säätiö. Jäljellä olevat osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa.
Lisätietoja: www.bosch.fi


 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs