Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Bosch tarjoaa kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti vaihto-osia ajoneuvoihin

Robert Bosch Oy

Bosch tarjoaa kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti vaihto-osia ajoneuvoihin

Julkaistu: 12.08.2010 klo 10:01
Julkaisija: Robert Bosch Oy

Kasvava määrä autokorjaamoita luottaa Boschin uudelleentuotettuihin vaihto-osiin toimiakseen kustannustehokkaasti. Boschin vaihto-osaohjelma tarjoaa noin 9000 ajoneuvo-osaa 27:stä eri tuoteryhmästä. Bosch on johtava vaihto-osia teollisesti tuottava yritys.

Bosch tarjoaa kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti vaihto-osia ajoneuvoihin

  • Vaihto-osaohjelma käsittää noin 9000 osaa 27 tuoteryhmästä
  • Bosch vaihto-osien valmistus vähentää noin 23 000 tonnia CO2 päästöjä maailmanlaajuisesti
  • Vaihto-osamarkkinat kasvussa Euroopassa

Kasvava määrä autokorjaamoita luottaa Boschin uudelleentuotettuihin vaihto-osiin toimiakseen kustannustehokkaasti. Boschin vaihto-osaohjelma tarjoaa noin 9000 ajoneuvo-osaa 27:stä eri tuoteryhmästä. Bosch on johtava vaihto-osia teollisesti tuottava yritys. Ohjelmaan kuuluvat käynnistimet, laturit, ilmastointilaitteiden kompressorit, jarrusatulat, jakajat, dieselpumput ja monet muut komponentit. Vaihto-osat eivät edusta ainoastaan kustannustehokasta vaihtoehtoa kuluttajalle: ne myös suojelevat ympäristöä, sillä kun tuotteen alkuperäinen runko käytetään uudelleen, seurauksena ovat raaka-aineiden pienemmät käyttömäärät sekä alhaisemmat hiilidioksidipäästöt verrattuna kokonaan uuden tuotteen tuottamiseen.

Kasvava vaihto-osien osuus markkinoilla
Muutaman viime vuoden aikana korkealaatuisten vaihto-osien kysyntä ajoneuvokorjauksessa on kasvanut. Nykyisin vaihto-osien osuus USA:n markkinoilla on melkein 90 %. Markkinasegmentti laajenee myös Euroopassa selkeästi ripeämmin kuin varaosakauppa yleensä, joka ei ole juuri kasvanut.  Bosch odottaa, että Euroopassa vaihto-osamarkkina kasvaa 30 miljoonaan osaan vuodessa vuoteen 2015 mennessä.  Bosch vaihto-osaohjelma tukee tätä pitkän aikavälin kustannustehokasta korjaamotoimintaa, mikä säästää resursseja.

Vaihto-osia ensimmäisenluokan laadulla 
Korjatessaan ajoneuvoa korjaamo voi vaihtaa viallisen osan tilalle uuden osan tai ostaa siihen vaihto-osan. Erityisesti vanhempien autojen omistajien ei kannata hankkia uusia osia.

Kaikki vaihto-osat on korjattu Boschin tehtailla korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti. Vaihto-osaohjelma toimii suljettuna kiertokulkuna. Tehokkaan logistiikan ansiosta tuotteet ovat saatavissa nopeasti. Tunnistettuaan viallisen osan korjaamo tilaa samanlaisen osan tilalle ja asentaa sen. Viallinen osa palautetaan alkuperäisessä pakkauksessaan Boschille teollista vaihto-osakorjausta varten. Tekniset asiantuntijat purkavat osan täysin osiksi, puhdistavat osat ja vaihtavat kuluneet sekä turvallisuuden kannalta keskeiset osat ennen kuin kokoavat komponentin. Vaihto-osa käy läpi tiukat testit ja laatukontrollin Boschilla ennen kuin osa laitetaan takaisiin kiertoon ja asiakkaiden hankittavaksi.

Bosch soveltaa samoja korkeita laatustandardeja vaihto-osiin kuin se käyttää uusissa osissa. Sen vuoksi sama kahden vuoden laatutakuu myönnetään vaihto-osille. Vaihto-osat maksavat yleensä 30–40 % vähemmän kuin uudet osat. Kattava tuotevalikoima sisältää myös komponentit moderneihin bensiini- ja dieselsuihkutusjärjestelmiin. Jo tuotesuunnittelussa huomioidaan mahdollinen vaihto-osakäyttö.

Vaihto-osat suojelevat ympäristöä ja vähentävät hiilidioksidipäästöjä
Kustannustehokkaan ajoneuvokorjauksen lisäksi ympäristöstä huolehtiminen ja raaka-aineiden säästö ovat myös hyviä syitä käyttää vaihto-osia. Esimerkiksi käynnistimien ja latureiden vaihto-osia on valmistettu Boschin Göttingenin tehtaalla vuodesta 1965 lähtien. Vaihto-osien valmistus kuluttaa energiaa vähemmän kuin uusien osien valmistus. Vuonna 2009 Bosch valmisti 2,5 miljoonaa vaihto-osaa ehkäisten noin 23 000 tonnia hiilidioksidia pääsemästä ilmakehään, joka sinne uusien laitteiden valmistuksesta olisi syntynyt.  Tutkimukset ovat osoittaneet, että yksi hehtaari metsää imee itseensä vuodessa keskimäärin noin 13 tonnia hiilidioksidia. Tämä Boschin 23 000 tonnin hiilidioksidipäästösäästö vastaa 1923 hehtaarin metsäalaa.
 
Maailmanlaajuinen valikoima alueellisilla rakenteilla
Työskentely vaihto-osakaupassa edellyttää toimivaa tavaravirtaprosessia, mikä tekee toiminnasta haastavampaa. Ei riitä, että soveltuva vaihto-osa saadaan varaosamyyjälle tai korjaamolle nopeasti, sillä tämän lisäksi on pystyttävä varmistamaan, että käytetty osa saapuu valmistajalle nopeasti ja luotettavasti korjausta varten. Alueellisten rakenteiden tulee varmistaa prosessin toimivuus sekä sujuvuus. Bosch käsittelee vaihto-osia maailmanlaajuisesti. Tämä tarkoittaa, että Bosch pystyy luotettavasti toimittamaan kattavan tuotevalikoiman kauppiaille ja korjaamoille ympäri maailman.

Käytettyjen osien palautus takaisin alkuperäisessä vaihto-osapakkauksessa
Yksinkertainen hyvin järjestetty palautusjärjestelmä runkoveloituksineen varmistaa, että järjestelmä toimii niin sujuvasti kuin mahdollista. Selkeät palautusehdot ja ”Back-in-Box” siis alkuperäispakkauspalautus -periaate käytettyjen osien palautuksessa takaa nopean ja luotettavan toimintamallin. Lisäksi tämä tarkoittaa, että myös pakkaus käytetään uudelleen.

Lisätietoja:

Communications & PR Manager Hanna Räisänen
Puh. 010 480 8225
mailto:hanna.raeisaenen@fi.bosch.com

 

Bosch-yhtymä on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja ‑palveluiden toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan yhtymän vuoden 2009 liikevaihto oli 38,2 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli runsaat 275 000 työntekijää. Yhtymä käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 300 tytäryhtiötä noin 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin kasvun perusta. Bosch käyttää tutkimukseen ja kehitykseen yli 3,5 miljardia euroa vuodessa ja hakee vuosittain noin 3 800 patenttia. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja.

 

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Bosch-yhtymän taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjänvapaus perustuvat poikkeukselliseen omistusrakenteeseen, jonka ansiosta yhtiö kykenee toteuttamaan merkittävät investointinsa ja kantamaan yhteiskunta- ja ympäristövastuunsa perustajansa Robert Boschin hengessä. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Yritystoiminnan omistajuustoiminnoista huolehtii säätiö. Jäljellä olevat osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa.

Lisätietoja: www.bosch.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs