Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Arki alkaa – älä anna rutiineiden syödä turvallisuutta

Trafi

Arki alkaa – älä anna rutiineiden syödä turvallisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2012 klo 10:07
Julkaisija: Trafi

Arki tuo lomien jälkeen rutiinit myös liikenteeseen. Tuttua työmatkaa kulkee automaattisesti, keskittyminen herpaantuu ja ajatukset seikkailevat työ- tai kotiasioissa. ”Liikenneturvallisuusmielessä olisi ensiarvoisen tärkeää, ettei mitään kulkureittiä otettaisi itsestäänselvyytenä, oli kyseessä sitten tuttu koulu-, työ- tai kauppamatka”, painottaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tutkimuksen ja kehittämisen johtava asiantuntija Inkeri Parkkari: ”Liikenteessä pitäisi aina olla valmiina reagoimaan yllättäviin tilanteisiin, esimerkiksi lapset voivat käyttäytyä liikenteessä hyvin impulsiivisesti.”

Myös kiire aiheuttaa ongelmia liikenteen turvallisuuteen ja sujuvuuteen.  Liikkujia ja kulkuneuvoja on liikenteessä lomien jälkeen taas moninkertainen määrä.

Käy liikenneturvallisuusasioita läpi säännöllisesti myös teinien kanssa

Uusi koulutie ja sen oppiminen on alakoululaisille merkittävä asia. Arkikiireen keskellä olisi hyvä muistaa, että esimerkkinä toimiminen liikenteessä on nyt erityisen tärkeää.

Lasten kanssa tulisi kerrata säännöllisin väliajoin sekä koulureittejä että liikennekäyttäytymistä ylipäätään. Vanhempien tehtävä on vastata siitä, ettei lapsille tai nuorille tapahdu mitään.

”Vanhempien olisi hyvä keskustella myös yläkouluikäisten lastensa kanssa turvallisesta liikkumisesta ja eri turvavälineiden käytöstä”, muistuttaa Parkkari: ”Pyöräilykypärä jää monelta teiniltä nurkkaan ja mopoilijoiden kanssa olisi tärkeää keskustella siitä, miten liikenteessä toimitaan turvallisesti. Myös yläkouluikäisten ajatukset voivat olla aivan muualla kuin liikenteessä, mikä meidän kaikkien on hyvä muistaa.”

 

Lisätietoja

johtava asiantuntija Inkeri Parkkari, puh. 020 618 7089, inkeri.parkkari(at)trafi.fi
viestintäpäällikkö Reetta Salonen, puh. 020 618 7051, reetta.salonen(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs