Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Ajoneuvojen ensirekisteröinnit laskeneet alkuvuonna reilusti

Trafi

Ajoneuvojen ensirekisteröinnit laskeneet alkuvuonna reilusti

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2013 klo 16:32
Julkaisija: Trafi

Vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana kaikkien ajoneuvojen ensirekisteröinnit ovat laskeneet huomattavasti. Kaikkia ajoneuvoja ensirekisteröitiin alkuvuonna 94 989 eli 16,5 % vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona selviää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tilastoista.

Erityisesti laskua oli mopoissa, joita ensirekisteröitiin alkuvuonna 40,5 % aikaisempaa vähemmän ja nelipyörissä, joita ensirekisteröitiin 41,4 % vähemmän. Myös moottoripyörien suosio laski 17,6 % edellisvuoteen verrattuna ja kevyiden nelipyörien 14,4 %.

Vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana ainoastaan moottorikelkkoja (7,2 %) ja  traktoreita (7,8%) on ensirekisteröity enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Myös kaikkien autojen ensirekisteröinnit laskeneet – henkilöautojen alkuvuoden ennuste pitänee

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin alkuvuonna 56 548 eli 15,5 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Alkuvuoden viisi suosituinta henkilöautomallia olivat Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Toyota Avensis, Skoda Octavia ja Toyota Yaris.

Trafi arvioi vuoden alussa, että henkilöautoja rekisteröitäneen kuluvana vuonna noin 110 000. ”Tällä hetkellä näyttää, että määrä pysyy ennusteen tasolla tai jää siitä hiukan”, osastonjohtaja Juha Kenraali toteaa: ”Ainakaan näkyvissä ei ole, että ensirekisteröinnit merkittävästi ylittäisivät tuota alkuvuoden ennustettamme.”  

Trafin arvio ensirekisteröityjen henkilöautojen määrästä perustuu sekä pidemmän aikavälin että viime kuukausien rekisteröintimäärien kehitykseen, mutta taloudellinen epävarmuus tekee tilanteesta haastavan.

Pakettiautojen ensirekisteröinnit tammi-kesäkuussa laskivat vuodentakaiseen verrattuna 20,2 %, kuorma-autojen 6,8 % ja linja-autojen jopa 29,8 %.

Kaksipyöräiset jyrkässä laskussa Uudellamaalla

Eniten uusien ajoneuvojen rekisteröinnit edelliseen vuoteen verrattuna ovat laskeneet Keski-Suomessa, 20,4 % ja Uudellamaalla, 19,6 %. Vähäisintä lasku oli Etelä-Pohjanmaalla, 3,3 %.

Uudellamaalla kaksipyöräisten suosio tammi-kesäkuussa oli vielä keskivertoa vähäisempää ja uusia mopoja rekisteröitiin 60,6 % edellisvuotta vähemmän. Mopojen suosio laski tasaisesti kaikissa maakunnissa, vähiten laskua oli Pohjois-Karjalassa.

Moottoripyöriä ensirekisteröitiin alkuvuonna Uudellamaalla 25,4 % vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalla uusien moottoripyörien rekisteröinnit sen sijaan nousivat muista maakunnista poiketen.  

 

Lisätietoja:

osastonjohtaja Juha Kenraali, p. 029 534 7162, 040 557 8903, juha.kenraali(at)trafi.fi
erityisasiantuntija Pasi Kilpelä, p. 029 5346 053, pasi.kilpela(at)trafi.fi

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs